sayın can başar hocam

• Konbuyu başlatan KÖYMEN
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar : 30
  • Görünümler : 12K
Cevap: sayın can başar hocam

admin çok doğru bir konuya parmak bastı.hiç kimse maddi destek vermiyor hatta devlet kredi bile vermedi.git kardeşim daha ciddi işlerle uğraş diyen bile oldu.

admin çok doğru bir konuya parmak bastı.hiç kimse maddi destek vermiyor hatta devlet kredi bile vermedi.git kardeşim daha ciddi işlerle uğraş diyen bile oldu.

bence bu sektördeki rant'ı yerli firmalar ve yatırımcılar bilmiyor hocam. eğer konuya bukadar dışardan bakıyor olmasalardı şimdiye kadar yerli klavyelerden piyasaya ne korg ne yamaha nede x firmalar alet satabilirlerdi. bukadar işinin ehli ustalar varken hala pastanın büyük dilimi yabancı firmaların tabağıı süslüyor malesef..

merak etmeyin,
öyle günler gelecek ki.ithalat çok zorlaşacak.hatta kaçak alet getirilen döneme tekrar gireceğiz.bu dönem yerli üretim için bir fırsat ve neden olabilir.şu an bile ithalat zorlaştırıldı.her ne olursa olsun türkiyede ithalat ve ihracat dengesi kurulmalı yoksa biz ülke olarak daha fazla dayanamayız.ya sürekli para basmak zorunda kalırız ya da ithalatı frenleriz ama bunun için de iç piyasaya cevap verebilmemiz gerekir.düşünün ithalat yapan firmalar sürekli dolar veya euro yurt dışındaki firmalara gönderiyor ama bunun karşılığında burada üretim yapıp yurt dışına gönderen firmaların ülkeye kazandırdıkları dolar veya euro çok daha düşük seviyelerde kaldığı için ülkemizden çıkan para daha çok oluyor ve bunun karşılığında eninde sonunda türkiye para basmak zorunda kalacak.bundan dolayı da türk lirasının değeri sürekli düşecek.işte bu yüzden ithalat eninde sonunda sınırlanacak.buna eminim.aslında keşke imkan ve para olsa ve bu aletleri bir an önce burada yapabilsek.
dediğim gibi nisan 2012 de temel inşallah atılacak.

merhaba,

evet çok doğru.bir mesele daha var ve bilmedikleriniz var.

bundan yıllar önce yeditepe üniversitesi desteğinde böyle bir projemiz vardı.
o dönemde yaygın olarak klavye üreticilerine gm protokolünü de kapsayan dream adındaki çipleri üreten altera firmasıyla temasa geçtim.uzun uğraşlar vermeme rağmen kesinlikle ilgilenmediler.telifler ve patentler de çok düşündürücü.ayrıca bu tip üretimler tek bir kişinin başarabileceği bir iş değil.
her firmanın argelerinde ortalama 20 mühendis çalışıyor.buna rağmen başarılı da olabiliyor başarısız da.
yine de fazla umutlandırmadan bir ön bilgi:
2012 yılında dijital piano üretmeyi düşünüyorum çünkü daha az karmaşık bir sisteme sahip olacak ve başarılı olursa klavye grubunu düşünebilirim.
şu an istesem de hiç bir aleti finanse edebilecek durumda değilim.bunun için ciddi bir maddi destek gerekiyor.nisan 2012 de bir arkadaşımla birlikte çalışmalara başlayacağız.
bununla birlikte iyi bir yatırımcı destek sözü verdi.yine de söylüyorum fazla umutlanmayın.
eğer günün birinde bu aletler piyasada yerini alacak duruma gelirse markasını hep beraber belirleriz.inşallah.

önemli bir not:
artık hiç kimse bundan sonra ilk türk orgunu ben yaptım diyemez.çünkü ilk orgu ülkemizde yapan 1980'lerin başında yüksek elektronik mühendisi sayın arif iyicil dir.
ancak,bu alet sadece 1 adet olarak kaldı ve parçaları şu an bende duruyor.kendisiyle tesadüfen dost olmuştuk ve o esnada o orgun parçalarını bana hediye etmişti.
işte sorumun cevabı bu....inşallah,sayın iyicil,in 80lerde yakmış olduğu o ateş sizelerin elinde korlu bir meşale olurda nedemek istediğimi daha iyi anlarlar,SON BİR NOTt:türkiyenin en büyük piyanist formuna üye olan üstad müzisyen arkadaşlarım,bu konuyu benim gibi bir amatör değil sizin ustaların ustaların ayakta tutmasını bekliyorum,bence bu konu çok geç kalmış bir konu''!!!!!!HEPİNİZE EN DERİN SAYGILARIMLA......

sayın can başar hocam. umarım söylediğiniz gibi olur ve en azından mesleğimizde bari yabancı esaretinden kurtuluruz. düşünün bizim tasarladığımız bir klavye sadece türkiye değil ortadoğu ve balkanlardada çok tutacaktır ve kendi piyasasını hemen bulacaktır. bundan eminim. belkide nisan 2012 bizim için milat olacaktır. başarılar dilerim..

sayın admın,bu konuda bence siz yanlış düşünüyorsunuz.çünkü dikkat ederseniz türk piyanistler,yabancıların hazırladığı alt yapıları değil,yabancıların ürettikleri klavyelere,sayın başar ve arkadaşlarının hazırladığı teknik altyapıyı kullanıyor..?????(yani beden dışarıdan ruhu bizden.ortada ruh var beden yok.soruyorum size hangisi daha kolay bedenmi,ruhmu??????????benim sorumun cevabı sizin verdiğiniz cevap değil,risk ticari üretimlerin her alanında vardır.SAYGILARIMLA

arkadaşım ben şunu izah etmek istedim.. bu sitede katılım yapan herkezin ortak düşüncesine sahipsiniz.
fakat yazınızda can başara neden yapmıyorsun gibi bir ima farkettim. ona açıklama getirdim.

can başar a diyemeyiz bu klavyelere özellik ekliyorsunda neden bize org yapmıyorsun diye.. ancak sorabiliriz nasıl bir türk orgu yapılabilir ne gerekli..

iyi forumlar.

arkadaşım ben şunu izah etmek istedim.. bu sitede katılım yapan herkezin ortak düşüncesine sahipsiniz.
fakat yazınızda can başara neden yapmıyorsun gibi bir ima farkettim. ona açıklama getirdim.

can başar a diyemeyiz bu klavyelere özellik ekliyorsunda neden bize org yapmıyorsun diye.. ancak sorabiliriz nasıl bir türk orgu yapılabilir ne gerekli..

iyi forumlar.

sayın admın.sayın başar,a neden yerli klavye yapmıyorsunuz?,demem,kendisine bunu yapmaya mecbursun imaasında bulunmam söz konusu değil.benim bu sözümdeki kast,ım.böylesine teknik bilgi,vede beceri donanımına sahib bir şahsın,yabancı x markalara çalışması bence kabul edilebilir bir durum değil,kendiside gereken açıklamayı yaptı zaten.saygılarımla

kargo yerine kendimiz getirsek olurmu o şekilde

sevgili CAN BAŞAR abim 25 yıllık yamaha kullanıcısıyım.Çalışmalarınızın ve başarılarınızın devamını dilerim.Şuan yamaha or 700 v2 plus kullanıyorum.Bahsedilen YAMAHA OR 700 V3 modeline dönüşümü nezaman yaptırabileceğiz,ücreti ne kadar? teşekkür ederim.

merhaba can bey sizleri yakından takip ediyorum herşey için teşekkür ederim can bey ben yamaha or700 v2 plus alacağım fakat bunun diğer v2 lerden farkı nedir ve nasıl anlarız bunun için bana bir yol göstermeniz mümkünmü veya v2 plusa çip taktırarak yükseltebiliyormuyuz.
saygılarımla

Bu alana bir cevap yazın...