• '' 20 '' Konu Açan yada mesaj yazmış olan Rütbe '' Özel üye '' olucaktır.. Vip üye de 200 konu yada Cevap vermiş olan Rütbe kazanacaktır saygılar

Roland'dan yeni bir Juno G Serisi gelir mi?

  • Konbuyu başlatan berk5
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar : 5
  • Görülen : 3K

berk5

5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Özel Üye
Katılım
24 Ocak 2010
Mesajlar
100
Tepkime puanı
7
Puanları
0
Enst.
Roland FA-06 & Casio XW-P1
Bilindiği gibi Roland; Juno D/Di/G/Gi/Stage modellerinin tümünü artık üretimden kaldırmış, belli ki yeni bir sayfa açmış vaziyette. Roland Juno-G sesleri baya beğenilen bir alet malum Fantom motoru kullanan taşınabilirliği iyi bir aletti. Birçok orkestrada gördüğüm şuanda da Leyla The Band'in de klavyecisi kullanmakta olduğu bir alet.
Şu günlerde ise; Roland Juno DS61/88 modelini çıkardı doğudaki bazı bölgelere özel olarak da XPS-10'un üst modeli Juno DS'in neredeyse birebir aynısı olan XPS-30'u çıkarttı. Üzerlerinde ses atanabilir 8 pad bulunması, zengin ve güncel ses kütüphanesi, Roland Axial'da ekstra ses desteğinin ücretsiz olarak verilmesi, vocoder ve sample atılabiliyor olması bu aletleri baya ilgi çekici kılıyor. Tabi fiyatının uygun olması da cabası. Juno DS muhtemelen üretimden kalkan Juno-Di modelinin devamı niteliğinde.

Yani son durumda;
Juno-D => XPS-10
Juno-Di => Juno-DS/XPS-30 gibi bir durum oluşuyor.

Sizce Juno-DS kasasına ve özelliklerine benzer yapıda Supernatural seslerle donatılmış yeni bir Juno G* modeli de bu şekilde gelir mi? Çünkü bu tarz sitelerde bazı klavyeler resmi olarak duyurulmadan bilen konu açan arkadaşlar mevcut. Roland E-A7'nin geleceğini Roland duyurmadan yazmışlardı. En azından tahminleri alalım.
 
Cevap: Roland'dan yeni bir Juno G Serisi gelir mi?

Nasil bi klavye synt tarzindami yoksa dugunlerde.kullanilan koma paneli ritimli bi klavyemi
 
Cevap: Roland'dan yeni bir Juno G Serisi gelir mi?

Nasil bi klavye synt tarzindami yoksa dugunlerde.kullanilan koma paneli ritimli bi klavyemi
Yok synth tarzında. Tabi yeni çıkan XPS serileri synth olmasına rağmen koma ayarı ve doğu sesleri mevcut orası ayrı.
 
Cevap: Roland'dan yeni bir Juno G Serisi gelir mi?

Juno Stage olarak da FA-06'yı düşünebiliriz. Juno serisi gerçekten baya tuttu, bir dönem ben de kullanmıştım. Synth sesleri inanılmaz. Roland bence birkaç yıl sonra yepyeni bir seriyle gelir. Ayrıca şu da var ki Roland model konusunda çok dağınık gidiyor. Juno D var G var, bir de Di ve Gi var bunlar esasen farklı seriler. Diğer tarafta XPS serisi var ama öncesinde FA serisi var. Şimdi de juno ds var. Aslında bunlar seri bile değil, birer cihaz sadece. Arranger tarafı da öyle, çıkan cihazlar; exr serisi, gw8, bk5, ea7. Hiçbir tutarlılık yok model yapısında.

Seri yapma kaygıları yok tabi ama piyasadan çektikleri kadar da yerine yenisini koymaları lazım isim olarak olmasa da modellerin içerikleri piyasadan çekilen modellerin yerini tutabiliyor yani aynı ses motoruna sahip oluyolar güncellenmiş haline sahip oluyolar, bunun dışında bir iki artısı da oluyor mutlaka. Ses bakımından Juno modelleri baya iyi dediğin gibi ama bence bu serinin popüleritesi kolay kolay bitecek gibi görünmüyor. Fa-06 süper cihaz ama onun da fiyatı sıkıntı biraz Roland'ın 3000-4000 tl aralığı şuan boş gibi synth bazında sadece orda VR-09 var ama o da çıkalı oldu baya sesleri muazzam Supernatural tonlar zaten ama sayı olarak çok az bi de performance modu kullanıcıya verilen özgürlük kısıtlı diye biliyorum. 2-3 gün sonra Musikmesse'ler Namm'lar start alıyo orda yeni bir cihaz bekliyorum şahsen Roland'dan. Juno G'nin yeri boş kaldı biraz.
 
Cevap: Roland'dan yeni bir Juno G Serisi gelir mi?

Roland; Juno D/Di/G/Gi/Stage kullanıcıları cihazlarınızı topraklama yapmadan kullanmayınız.....
 
Cevap: Roland'dan yeni bir Juno G Serisi gelir mi?

Juno serisi kullanıcılara bilgilendirmedir....TOPRAKLAMA...Evinizde ve iş yerinizde topraklama varsa eğer...yoksa çektirin ....adaptör kablonuzun 220 girişi 2 uçludur bunu kesip toprakla 3 lü uç alıp torak ucunu adaptör juno girişe kadar bantla sararak geliyor toprak ucunu orgunuzun cıkısındaki toprak cıkış vidasına bağlıyorsunuz bu kadar....topraklama yapmadan cihazlarınızı kullanırsanız teknik sorunlar yaşayabilir özellikle ekranlarınıza zarar verebilirsiniz...
 

Benzer konular

Demonu Paylaş Yine Yarışma Yapalım mı ? Anket

  • Evet

    Oy: 14 70.0%
  • Kararsızım

    Oy: 6 30.0%
  • Hayır

    Oy: 0 0.0%

Delüxe üyelik Yapın sizinde olsun.. (Sunucu Ödemeleri için katkınız olsun)

Son kaynaklar

İyiki Doğdunuz :)

Geri
Üst