• '' 20 '' Konu Açan yada mesaj yazmış olan Rütbe '' Özel üye '' olucaktır.. Vip üye de 200 konu yada Cevap vermiş olan Rütbe kazanacaktır saygılar

2019 Model ROLAND FANTOM Serisi Duyuruldu !

  • Konbuyu başlatan berk5
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar : 2
  • Görülen : 2K

berk5

5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Özel Üye
Katılım
24 Ocak 2010
Mesajlar
100
Tepkime puanı
7
Puanları
0
Enst.
Roland FA-06 & Casio XW-P1
cat-marquee_fantom_series.jpg


Bilindiği üzere uzun zamandır Roland firması High-End klasmanında bir cihaz çıkarmamıştı. En son çıkardığı Jupiter-80 ve yarı dijital, yarı analog bir synthesizer olan JD-XA modelleri çok yetenekli ve güçlü olsalar da gene de Workstation olmadıkları için ordaki boşluğu yıllarca güncel kalan ve yeni Fantom duyurulana dek Roland'ın en güçlü ses motoru olan Supernatural ses motoruna sahip FA serisi dolduruyordu.(High-End modeller olan Fantom X ve G serisinin ise üretimi durdurulup satışlarına son verilmişti) Ancak sonunda sessizliğini bozan firma, Fantom 6/7/8 olmak üzere 61/76/88 tuşlu modellerini tanıttı.

fantom_7_side_gal.jpg


Bu modelde 3500'ün üzerinde ton ve 90'ın üzerinde drumkit mevcut olmakla beraber 16 padden oluşan yüklediğiniz wav/mp3 vs. birçok ses formatını/altyapıyı canlı performanslarda kolaylıkla kullanmanızı sampler da bulunmaktadır. 7" 800x480 çözünürlüklü dokunmatik ekranlı ve 256 polifoniye kadar çıkabilen ilk Roland modeli olan Fantom'un V-Piano teknolojisini üzerinde barındırması ve yepyeni Zen Core ses motorunun neler yapabileceği ilerleyen günlerde daha da ortaya çıkacaktır.

u3mp6c2Kz3tWQsoKXYWvn4.jpg


Fantom serisi ile ilgili de birkaç demo:


fantom-6 (1).jpg
 
Son düzenleme:
Merhabalar.

Cihazlar gerçekten çok gelişti ; Adamlar teknoloji üretebildiği için böyle bön bön daha çok bakarız... İşimiz latife tabi...

Selâmlar...
 
Selamlar, ben de Aralık 2018'de Fa-06 almıştım. Onda bile yapılabileceklerin sınırı yok gibi dururken bu cihazda kim bilir neler yapılabilir.
 

Demonu Paylaş Yine Yarışma Yapalım mı ? Anket

  • Evet

    Oy: 15 68.2%
  • Kararsızım

    Oy: 7 31.8%
  • Hayır

    Oy: 0 0.0%

Delüxe üyelik Yapın sizinde olsun.. (Sunucu Ödemeleri için katkınız olsun)

Son kaynaklar

İyiki Doğdunuz :)

Geri
Üst