4litre sütü nasıl elde edriz

ketron55

**Müzik**
Vip Üye
5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Özel Üye
Enst.
ketronxd9-ketronx1
5 litre ve 3 litre hacim kapasiteli iki tane kova var sadece bu iki kovayı kullanıp 4 litre sütü nasıl elde ederiz. kovaların üzerinde litre göstergeleri yoktur. sadece kovaların biri ağzına kadar dolu olduğunda biri 5 litre öteki 3 litre süt almaktadır

Cevap: 4litre sütü nasıl elde edriz

önce 5litrelik kabı doldururuz sonrabunu 3 litreliğe boşaltırız. 5lik kapta 2litre kalır.sonra 3lüğü dökeriz.5liğin içindeki 2litrelik suyu 3 litrelik kaba boşaltırız.sonra 5liği tam doldururuz.en son olarak dolu olan 5 litrelik kabı, 2litresi dolu olan kaba boşaltırız. sonuçta 5lik kaptan 1 litre eksilmiş olur. ve 4 litre elde ederiz

Soruyu eksik buldum. Cünkü kovaların silindirik olup olmadıgı belirtilmemiş.
Neyse :D
Ben olsam her iki kovanın icindeki sütleri yarıya kadar yere dökerdim. Böylece büyük kovada 2.5 ve kücük kovada 1.5 lt su kalırdı. sonra kücük kovadaki 1.5 litre sütü büyük kovaya dökerdim 1,5+ 2,5 = 4 litre

ama Yaşar abininki dogru :)

Moderatör tarafında düzenlendi:

Yani illa 4 litreyi tutturacağım diye, 3 litre sütü yere mi dökeceğiz? :D:D:D

5 liğin üzerine yüzde 20 daha fazla etiketi yapıştırırsın olur biter :D

Önce beşlik kovaya 5 litre süt doldururuz. Sonra bunu üçlük kovaya boşaltırız. Elimizde beşlik kovada 2lt süt kalır. üçlük kovayı boşaltırız. beşlik kovadaki 2lt sütü üçlük bidona aktarırız. üçlük kovada 1 litre boşluk kalır. Sonra beşlik kovayı doldurup üçlük kovadaki 2 lt süte ekleriz. Beşlik kovada 4lt süt kalır.

veya

önce 3 litrelik kovayı doldururuz sonra bu 3litelik sütü 5 litreye boşaltırız.sonra 3 litreyi tekrar dolruruz ve 5 litreye ekleriz.artan süt 1 litredir. bu 1 litreyide 5 litreye tekrar boşaltırız.sonra 3litreyi tekrar doldurur ve 5 litreyi eklersek 4 litre sütü bulmuş oluruz

bu arada süte yazık oluyo