• '' 20 '' Konu Açan yada mesaj yazmış olan Rütbe '' Özel üye '' olucaktır.. Vip üye de 200 konu yada Cevap vermiş olan Rütbe kazanacaktır saygılar

a300tr-v2 yardım.

ramazan11

5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Özel Üye
Enst.
psr a300tr v2-gitar-darbuka
arkadaşlar, altta linkini verdiğim videoda orgu çalan arkadaş, melodiye girmeden önce sol eliyle akor basıyor ve bastığı akor sürekli devam ediyor.

benim sormak istediğim sorum altta ritim yokken devam eden akor sesi özelliği a300tr dede var mı? varsa bir tarif edebilir misiniz abilerim.

videoya buradan bakabilirsiniz.şimdiden vereceğiniz cevaplar için teşekkürler.

Cevap: a300tr-v2 yardım.

.
Doğrudur akordaki bu olay dem vermek deniyor.
A300TR V2 de olduğu kanaatindeyim. Ancak nereden ne şekilde yapılabilir şu an hatırlamıyorum ama bunu araştıracağım.

a300'de böyle bir özellik yok. Ancak bunun çözümü ritim ile olabilir.

Sadece arkadan dem verir gibi akkompanyadan oluşan bir ritim bunu için kullanılabilir.

Bunun için de dışarıdan ritim yüklemek gerekir.

Moderatör tarafında düzenlendi:

betermen abi inşAllah dediğin gibi dem verme özelliği vardı cevabını sabırla bekliyorum abi. en kötü ihtimalle melih17 abimin dediği gibi bir ritim arayışına gireceğim.
teşekkrler cevaplarınız için.

Ramazan a300tr de dem özelligi yok.Sende izmirdeymişin bende de war a300tr v2 ikili calısabiliriz senle

bir başka çözüm :
sustain pedal kullanabilirsin.

split özelliğini açıp sol tarafa dem verilecek sesi(split tuşunu basılı tutarak) sağ tarafa da çalacağın sesi(main) seç.

Pedala basılı tuttuğunda tüm sesler uzar ki bu da tam manasıyla bir dem değildir.

Ancak senin sorun üzerine birkaç ses denedim. örneğin sol tarafa 327 nolu sesi verip pedala basınca uzatıyor. Ancak strings tarzı sesler biraz uzayıp bitiyor.

Sağ taraf için de kendin araştırarak pedala basınca fazla uzamayacak bir ses seçerek yapabilirsin.

Ancak tekrar söylüyorum. Bu tam olarak bir dem verme değildir. Çünkü pedala basınca klavyedeki bütün sesler uzuyor.

Pedal bağlamandan ise menüden(Function) Sustain on yaparak sesleri uzatabilirsin anca pedal ile aynı şekilde değildir. Seslerin uzaması daha kısadır.

Kolay gelsin, iyi çalışmalar.

ilgin ve cevapların için çok teşekkür ederim melih17 abi, napalım madem yok bizde kullanmayız.

Merhaba ben de a300tr kullanıcısıyım yakında v2 ye dönüştürecem.Dediğiniz özellik a300tr de yok fakat kendiniz dem yapıp kayıt ederek (user song) bunu bi nebze başarabilirsiniz.Mesela ben 512. seste kalın notaya basılı tutarak kayıt yaptım 40 saniye kadar.Parça girişlerinde tabi biraz aksama oluo direk parçaya giremiyoruz(eliniz çok çok çok çok hizlı olsa bile 1-2 sn gecikme oluyo).İnşallah anlatabilmişimdir...