Acemilik dönemi

Ali Nalbant

Süper Paylaşımcı
5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Özel Üye
Enst.
KORG PA300 pa600 pa900 pa3x
ARKADAŞLAR BEN Sİ KARARI ÇALIŞIYORUM ŞuAN SADECE SAĞ ELİMİ HIZLANDIRMAYA ÇALISIYORUM 3MAKAM BİLİYORUM SADECE HİCAZ KÜRDİ UŞAK BU 3MAKAMDA BİLDİĞİNİZ ŞARKILARI YAZARMISINZ ORNEK HICAZ KASAP HAVASI HUZURUM KALMADI UŞAK MUŞ TURKUSU SARİ GELIN GİBİ DOĞRU YOLDAMIYIM BILMIYORUM AMA SI KARARI CALIYORUM AKOR Ve pıCBEND HIC CALISMADIM SADCE SAĞ EL ÇALISIYORUM

Cevap: Acemilik dönemi

ARKADAŞLAR BEN Sİ KARARI ÇALIŞIYORUM ŞuAN SADECE SAĞ ELİMİ HIZLANDIRMAYA ÇALISIYORUM 3MAKAM BİLİYORUM SADECE HİCAZ KÜRDİ UŞAK BU 3MAKAMDA BİLDİĞİNİZ ŞARKILARI YAZARMISINZ ORNEK HICAZ KASAP HAVASI HUZURUM KALMADI UŞAK MUŞ TURKUSU SARİ GELIN GİBİ DOĞRU YOLDAMIYIM BILMIYORUM AMA SI KARARI CALIYORUM AKOR Ve pıCBEND HIC CALISMADIM SADCE SAĞ EL ÇALISIYORUM

kardeşim çalışmalarında başarılar dilerim. inşallah muaffak olursun. bence buşekilde zaman kaybetme yani burdan birileri yazsında çalışayım diye bekleme. google'a yaz mesela uşak makamı şarkılar türküler vs.. çıkan sonuçları değerlendir sonra hicaz kürdi. diğer makamlarda elin kırıldıkça geçersin. nihavent makamıda uşak makamının komasız halidir. bilgin olsun. kolay gelsin.

Sağolasın abi ben şuan 3makam çalışıyorum hicaz zorluyo beni haftada 2gün 10 saat zamanım var kendimi çok şanslı hissediyorum teknolojı var ben ne rıtım nede set ayırt ederim tek hedefim ilk başta öğrenmek

"si" karar acemilik için tersdir niçin "si"?.. Başlangıç için "do","re","mi" nispeten daha kolaydır...Sol el fazla yalnız kalmasın :) öyle alışırsın sonradan zorluk çekebilirsin..İki elide kapsayacak metodlarla çalışabilirsin internette dünya kadar çalışma metodları var kendine en uygun olanını seçebilirsin..Kolay gelsin..

Re kararı zor olduğu için seçtim hocam la kararı başlıycaltım vazgeçtim bi piyanist abim gosteriyo ayda bi iki kez ama herkes aynı şeyı soyluyo sağ elini hızlandır akor ve picbend sonra dıyolar hep ben sarkıların bırçogunu çıkarıyorum ama sadece introlarını giriş kısmını yani sarkıyı okudugun bolumlerınde çok zorlanıyorum karsılık verme diyolarya ıste onu yapamıyorum yardımınız içın tşkler

Kardeşim ennnn kolayı "mi" dir..! Kesinlikle "mi" den çalış, majörleri fazla kullanmazsın mi de, özellikle akor olayı çok daha kolaydır !

öncelikle başarıların devamını dilerim kardeşim.Karar sesi olarak si notasını seçmen seni sıkıntıda bırakabilir.senin için en iyi uygun karar re yada mi kararı olsun.biraz zorlanırsın fakat günde en az 2 saatini ayır her gördüğün klavyecinin uygulamalarına aldanma bu işin profesyonellerinin videoları var parmak hareketlerini seyret öğren kromatik çok önemlidir.sadece sağ el değil sol elinide kullanmayı öğrenmeni tavsiye ederim.24 yıllık klavyeciyim öğreneceğine canı gönülden inanıyorum yeni piyanistlere tavernacı arkadaşlara ihtiyacımız var tekrar BAŞARILAR DİLERİM.

Aliciğim san tavsiyem daha öncede söylediğim gibi, parça çalışmaktan sa bol bol egzersiz yap... Bir makamı melodi çalmadan metronom yardımıyla mesela do dan do ya çık ve in, daha sonra birer nota atlaya atlaya çalış.. Daha sonra başka bir dizi veya makam oluştur.. Göreceksin kısa zamanda parçalar kendi kendine çıkacak.. Bu arada sağ elinle yaptığın çalışmaları sol elinle klavyenin sol tarafında çalış.. Mümkünse sade piyano sesinde çalış, yaylı lead gibi sesleri kullanmamaya özen göster..
Hadi başarılar,, senin azmin merakın ve hevesin var..başarırsın...

Tşk ediyorum herkese karar sesim re zor olduğu için re yi seçtim diyezlerde parmaklarım alışsın diye tşk ediyorum yeniden

Aliciğim çalışmada re do mi karar önemli değil.. yeterki oluşturduğun diziyi bozmadan gide bilmen..