• '' 20 '' Konu Açan yada mesaj yazmış olan Rütbe '' Özel üye '' olucaktır.. Vip üye de 200 konu yada Cevap vermiş olan Rütbe kazanacaktır saygılar

Arkadaşlar ORG'um açılmıyor. Lütfen yardım edin :(

terapi_54500

5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Özel Üye
Enst.
Yok
Arkadaşlar. Orgum program esnasında üstündeki lambalar komple gitti. hiç bir tuş işlemiyordu. Bende orgu kapatıp tekrar açtım ama org açılmıyor. POWER tuşuna basıyorum KORG PA 800 yazıyor orda kalıyor. İNTRO 1 ile ve STYLE PLAY MEDİA tuşu bile işlemiyor. Neden böyle birşey olmuştur acaba ? Veya böyle bi hata ile karşılaşan varmıdır ? :(

Cevap: Arkadaşlar ORG'um açılmıyor. Lütfen yardım edin :(

buyuk ıhtımalle kıtlenmıstır usta. orgu açıp ıcındekı soketlerı söküp yenıden tak sorun gıder yada açılırken orgun sağ alt kosesıne 1 2 tane vur soket temessszlk yapıyodur bndede oluyoırdu

Yaa deli olmamak elde değil. Soketlerinide söktüm ama düzelmedi. Bu akşam programım var ne yapıcam bilmiyorum ya.

Orgun 256 rem mi orgta usb hdd varmı varsa usb arızalı olabilir belki birde org kapalıyken eğer intro 1 le açılmıyorsa kendine yedek klavye bulman lazım sorun ciddi olabilir orgun servise gitmesi lazım

soket olma ihmitali konusuna ben de katılıyorum.

Orgun panel boardında aynı zamanda tarama kartı vardır. Alet bu tarama kartını göremeyince loogoda takılıp kalır.

1 Anakarttan panele giden çoklu soketi hem anakart hem panel tarafından kontrol et.
2 iki paneli birbirine bağlayan soket daha vardır. onu da kontrol etmmeni öneririm

Arkadaşlar her yolu denedim. Yine açılmıyor yine açılmıyor. ORG'umda HDD felan yok. Sadece 64 ram var. Başka teferruatı yok. DTL'ye göndericem fiyatı kaç para olur sizin tahminleriniz nedir ? Fiyat konusunda ?

soket olma ihmitali konusuna ben de katılıyorum.

Orgun panel boardında aynı zamanda tarama kartı vardır. Alet bu tarama kartını göremeyince loogoda takılıp kalır.

1 Anakarttan panele giden çoklu soketi hem anakart hem panel tarafından kontrol et.
2 iki paneli birbirine bağlayan soket daha vardır. onu da kontrol etmmeni öneririm

Salim, kahvehanelere takılacağıma sizlere takılmayı yeğliyorum. Çok zevkli oluyor, bilemezsin. Kendimi genç hissediyorum. Kırgınlık, bazen olacak ama hiç olmaması tek dileğim. Nede olsa insanız. Aslında benim gibi aldırış etmeyen ama gerçekte hassas bir yüreğe sahip olduğundan eminim. Çünkü meşhur olup, olmasalar da sanatçı ruh budur. Bu yaşta aklen kemale erdiğinden hiç kuşkum yok. Yaşına göre başarıların, seni bile aşmış, yeni farkettim. Bu özür dilemek değil, sadece evladımın sırtını okşamaktır. Bu hüzünlü ortamdan kurtılmaya ne dersin? Mesela, şaka olsun diye,orguyla derdi olan bir adama cidden cevap vereceğine al bir dante tr kurtul de. Her türlü teknik servis ve 10 yıl parça garantili deyiver. Aynı Dr. Haydar Dümen gibi. Ne kadar dalga geçersen o kadar tutulursun unutma. Sen şimdi hassas olduğundan bir yerlere çekip, gene ne iğne yapıyor bu adam diyeceksin. Söylediklerim Vallahi Billahi doğru ve içten. Mehmet Ali Erbil gibi çok rahat bir kişiliğin var. Bunları kullan. Daha meşhur olacağına eminim. Gerçek söylüyorum, huylanma. İşin gırgırında olduğumu düşünmene rağmen, yap ve yarat, yatkınsın. Yoksa, gırnataları çalarak veya satarak bu işin sonu yok. Benim gibi emekli olup bir kenarda pineklersin. Bunu düşün ve yinede senin bileceğin iş. Senin yaşın tam atılım zamanı, bilesin. Artık perdeni değiştir, zamanıdır. Hoşça kal dileklerimle............(Hala sitemkar olduğumu düşünüyorsan, unut gitsin)

yanlış anlamayın ama çok iyimsersiniz. org kitlenmiş ve birdaha açılmamış sadece bu konu için söylemiyorum her konuda standart bir öneri var soketleri oynamıştır soketleri tak gibi öneriler güzel ama bu cihazlar gerçekten hassas herhangi biyerde yanma olmuş olamazmı mesela..... orgu açmaya eliniz yatkın değilse size tavsiyem orgunuzu açmayın çünkü elinizdeki elektrikten bile kartlara zarar verebilirsiniz olmadık biyerde diot veya çiplere zarar verebilirsiniz ve arıza daha büyük maliyetlere çıkabilir. Emin olmadığınız arızalarda orgu açıp kurcalamayın sadece tavsiye yada açın kurcalayın mal sizin para sizin :D yanlış anlaşılmasın uyarı mahiyetinde bir tavsiye veriyorum sadece.

Salim, kahvehanelere takılacağıma sizlere takılmayı yeğliyorum. Çok zevkli oluyor, bilemezsin. Kendimi genç hissediyorum. Kırgınlık, bazen olacak ama hiç olmaması tek dileğim. Nede olsa insanız. Aslında benim gibi aldırış etmeyen ama gerçekte hassas bir yüreğe sahip olduğundan eminim. Çünkü meşhur olup, olmasalar da sanatçı ruh budur. Bu yaşta aklen kemale erdiğinden hiç kuşkum yok. Yaşına göre başarıların, seni bile aşmış, yeni farkettim. Bu özür dilemek değil, sadece evladımın sırtını okşamaktır. Bu hüzünlü ortamdan kurtılmaya ne dersin? Mesela, şaka olsun diye,orguyla derdi olan bir adama cidden cevap vereceğine al bir dante tr kurtul de. Her türlü teknik servis ve 10 yıl parça garantili deyiver. Aynı Dr. Haydar Dümen gibi. Ne kadar dalga geçersen o kadar tutulursun unutma. Sen şimdi hassas olduğundan bir yerlere çekip, gene ne iğne yapıyor bu adam diyeceksin. Söylediklerim Vallahi Billahi doğru ve içten. Mehmet Ali Erbil gibi çok rahat bir kişiliğin var. Bunları kullan. Daha meşhur olacağına eminim. Gerçek söylüyorum, huylanma. İşin gırgırında olduğumu düşünmene rağmen, yap ve yarat, yatkınsın. Yoksa, gırnataları çalarak veya satarak bu işin sonu yok. Benim gibi emekli olup bir kenarda pineklersin. Bunu düşün ve yinede senin bileceğin iş. Senin yaşın tam atılım zamanı, bilesin. Artık perdeni değiştir, zamanıdır. Hoşça kal dileklerimle............(Hala sitemkar olduğumu düşünüyorsan, unut gitsin)

Merhaba Reşit hocam.

tavsiyelerinize uyuyorum. (her ne kadar altta kalmamak için laf yetiştirmiş olsam da iç dünyamda gerçekten böyle miyim? deyip kendimi yargıladığım oldu)

Fakat diğer yandan aylarca üzerine titrediğimiz bir işin, yeni doğacak bir ürünün karın ağrılarını da kendimce çekmekle yükümlü olduğumu hissettiğim için, (olacak mı? olmayacak mı? mahçup kalır mıyız? eksik mi? değil mi? yanlış mı doğru mu? hatalı mı? kusursuz mu?)
ani çıkışlar verdiğimi kabul ediyorum.

Kırgın ya da kızgın değilim... Benimki sadece iç dünyam ile ilgli saman alevleri...

Kendinize iyi bakın.

yanlış anlamayın ama çok iyimsersiniz. org kitlenmiş ve birdaha açılmamış sadece bu konu için söylemiyorum her konuda standart bir öneri var soketleri oynamıştır soketleri tak gibi öneriler güzel ama bu cihazlar gerçekten hassas herhangi biyerde yanma olmuş olamazmı mesela..... orgu açmaya eliniz yatkın değilse size tavsiyem orgunuzu açmayın çünkü elinizdeki elektrikten bile kartlara zarar verebilirsiniz olmadık biyerde diot veya çiplere zarar verebilirsiniz ve arıza daha büyük maliyetlere çıkabilir. Emin olmadığınız arızalarda orgu açıp kurcalamayın sadece tavsiye yada açın kurcalayın mal sizin para sizin :D yanlış anlaşılmasın uyarı mahiyetinde bir tavsiye veriyorum sadece.

:) bu konuda soket akla ilk gelen şey :)

çünkü; pa800 gibi aletler piyasada 2. el olarak çok dolaşan aletler ve switchleri sürekli değişitrilen aletler...

Bu switch değiştiren kişlerin %90'ı servis değil. işi bilmemelerinden dolayı kasayı, soketleri kasap gibi söküp takan insanlar.

korg ailesinin grup soketleri çok ta iç açıcı değil. Kablolar soket dibinden içten kopuyor ve el ile kontrolde kendini belli ediyor.

Bana gelen logoda takılıp kalmış 800'lerin %99'u bu iki soketten kaynaklı arızalardı.

Diğer bir yandan tabii ki ilk işi servise götürmek olmalı insanın.

Ama akşama düğünüm var deyince, hani bi ihtimal belki basit bir şeydir günü kurtarırım açısından verilmiş bir tavsiyedir.

Statik elektrik olayına gelince, keşke 800leri o elektrik hemen bozsa da kasaplardan kurtulsak :D

Anakart, şaseye bağlı metal bir kutuda muhafaza ediliyor. O kutuyu açmadıkça sorun yok. Zaten ona müdahale edecek insanın ilk işi o kutuya dokunmak oluyor, o sırada da zaten yük şaseye aktarılmış oluyor.