• '' 20 '' Konu Açan yada mesaj yazmış olan Rütbe '' Özel üye '' olucaktır.. Vip üye de 200 konu yada Cevap vermiş olan Rütbe kazanacaktır saygılar

Arkadaşlar ORG'um açılmıyor. Lütfen yardım edin :(

Cevap: Arkadaşlar ORG'um açılmıyor. Lütfen yardım edin :(

:) bu konuda soket akla ilk gelen şey :)

çünkü; pa800 gibi aletler piyasada 2. el olarak çok dolaşan aletler ve switchleri sürekli değişitrilen aletler...

Bu switch değiştiren kişlerin %90'ı servis değil. işi bilmemelerinden dolayı kasayı, soketleri kasap gibi söküp takan insanlar.

korg ailesinin grup soketleri çok ta iç açıcı değil. Kablolar soket dibinden içten kopuyor ve el ile kontrolde kendini belli ediyor.

Bana gelen logoda takılıp kalmış 800'lerin %99'u bu iki soketten kaynaklı arızalardı.

Diğer bir yandan tabii ki ilk işi servise götürmek olmalı insanın.

Ama akşama düğünüm var deyince, hani bi ihtimal belki basit bir şeydir günü kurtarırım açısından verilmiş bir tavsiyedir.

Statik elektrik olayına gelince, keşke 800leri o elektrik hemen bozsa da kasaplardan kurtulsak :D

Anakart, şaseye bağlı metal bir kutuda muhafaza ediliyor. O kutuyu açmadıkça sorun yok. Zaten ona müdahale edecek insanın ilk işi o kutuya dokunmak oluyor, o sırada da zaten yük şaseye aktarılmış oluyor.

tabiki sen daha iyisini bilirsin ben sadece uyardım ancak kendi başına ram değiştirmek isteyen insanlar oluyor aa açmışken bi inceleyelim diyenler oluyor. olmadıkyerlerine tornavida deydirenlermi ararsın.Bi arkadaşım temizlemek için açmış merak edip orgu fitşeyken açmış sonra unutmuş açık olduğunu kapağı kaldırınca power supply e civata düşürüyor ve cofffff :D benim demek istediğim eli yatkın olmayan anlamayan lar açmasın daha büyük zararlar verebilirler. en yakındaki bir elektronikçiye götürsün en azından onlar işini bilir. saygılar selamlar

tabiki sen daha iyisini bilirsin ben sadece uyardım ancak kendi başına ram değiştirmek isteyen insanlar oluyor aa açmışken bi inceleyelim diyenler oluyor. olmadıkyerlerine tornavida deydirenlermi ararsın.Bi arkadaşım temizlemek için açmış merak edip orgu fitşeyken açmış sonra unutmuş açık olduğunu kapağı kaldırınca power supply e civata düşürüyor ve cofffff :D benim demek istediğim eli yatkın olmayan anlamayan lar açmasın daha büyük zararlar verebilirler. en yakındaki bir elektronikçiye götürsün en azından onlar işini bilir. saygılar selamlar

tabii ki :)

Salim kardeş; Öncelikle kırgın ve kızgın olmamana sevindim. Hatanın kimde olması hiç önemli değil. Şimdi içim rahat. Yaşım malum, öteki tarafla sınır hattındayım. Çok sağlıklıyım ama ne olur ne olmaz düşüncesiyle artık arkamdan kimsenin bedduasını almak istemem. Bu arada Dante Tr' lede canını sıkma. En mükemmel aletlere bile bir kulp takıp, çamur atmaktalar. Biz insan oğulları çiğ süt emdiğimizdendir. Sağlığını düşünüp, adam sende boş ver de gitsin. Zamanla bu halk, bu avantajlarla nasıl benimseyecek sen bile şaşırıp kalacaksın. Bir hatırlatma, adım Reşit Ünal ' dır. Yani, göbek adım Reşit, Asıl adım Ünal' dır. Sen hangisini kullanırsan kullan, bilesin diye yazdım. Ağrısız, çilesiz, üzüntüsüz çalışmalar dileyerek kendine mukayyet ol derim. En büyük hazine SAĞLIK' tır sakın unutma.

Moderatör tarafında düzenlendi:

usta aynı sorun bende de var dun açtım ancak duzelmedi 256 lık ram var ancak ram in bacaklarının birinde iğne ucu kadar nokta gibi bi şey var acaba sorun ondan olabilir mi? cavabınız için şimdiden teşekkürler

Arkadaşlar. Orgum program esnasında üstündeki lambalar komple gitti. hiç bir tuş işlemiyordu. Bende orgu kapatıp tekrar açtım ama org açılmıyor. POWER tuşuna basıyorum KORG PA 800 yazıyor orda kalıyor. İNTRO 1 ile ve STYLE PLAY MEDİA tuşu bile işlemiyor. Neden böyle birşey olmuştur acaba ? Veya böyle bi hata ile karşılaşan varmıdır ? :(

intro 1 tuşunun normalde basıyormu değerli kardeşim
org u açtığında pa800 yazıp kitleniyorsa
çok detaylı anlatmaya gerek yok olay format birde orgunu söküp soketleri kontrol et derim benimde ram256 altı bazen org çalar kendi kendine hiç bir tuş çalışmıyordu önceleri ram ısınmasından sandım ama orgu söküp tüm soketleri tekrar söküp taktım yaklaşık 15 gün oldu ve daha hç kitlenmedi

NOT: orgun iletim sistemlerinden bir soket çıktıysa yada aşırı ısınmadan zedelendiyse orgun hiçbir tuşu basmaz
ve org un kapalıyken sen ıntro 1 tuşuna basılı tutup açarsın oysaki tuş basmaz çünki soketlerin biri çıkmış yada çıkmaK üzeredir ama doğal olarak sen tuşların işlemediğini sanarsın kolay gelsin...

BU OLAY BENİMDE BAŞIMA GELDİ ALLAH YARDIMCIN OLSUN...