- Enst.
- KORG PA 1000+EMO_SD
Cevap: Arkadaşlar ORG'um açılmıyor. Lütfen yardım edin
tabiki sen daha iyisini bilirsin ben sadece uyardım ancak kendi başına ram değiştirmek isteyen insanlar oluyor aa açmışken bi inceleyelim diyenler oluyor. olmadıkyerlerine tornavida deydirenlermi ararsın.Bi arkadaşım temizlemek için açmış merak edip orgu fitşeyken açmış sonra unutmuş açık olduğunu kapağı kaldırınca power supply e civata düşürüyor ve cofffff benim demek istediğim eli yatkın olmayan anlamayan lar açmasın daha büyük zararlar verebilirler. en yakındaki bir elektronikçiye götürsün en azından onlar işini bilir. saygılar selamlar
bu konuda soket akla ilk gelen şey
çünkü; pa800 gibi aletler piyasada 2. el olarak çok dolaşan aletler ve switchleri sürekli değişitrilen aletler...
Bu switch değiştiren kişlerin %90'ı servis değil. işi bilmemelerinden dolayı kasayı, soketleri kasap gibi söküp takan insanlar.
korg ailesinin grup soketleri çok ta iç açıcı değil. Kablolar soket dibinden içten kopuyor ve el ile kontrolde kendini belli ediyor.
Bana gelen logoda takılıp kalmış 800'lerin %99'u bu iki soketten kaynaklı arızalardı.
Diğer bir yandan tabii ki ilk işi servise götürmek olmalı insanın.
Ama akşama düğünüm var deyince, hani bi ihtimal belki basit bir şeydir günü kurtarırım açısından verilmiş bir tavsiyedir.
Statik elektrik olayına gelince, keşke 800leri o elektrik hemen bozsa da kasaplardan kurtulsak
Anakart, şaseye bağlı metal bir kutuda muhafaza ediliyor. O kutuyu açmadıkça sorun yok. Zaten ona müdahale edecek insanın ilk işi o kutuya dokunmak oluyor, o sırada da zaten yük şaseye aktarılmış oluyor.
tabiki sen daha iyisini bilirsin ben sadece uyardım ancak kendi başına ram değiştirmek isteyen insanlar oluyor aa açmışken bi inceleyelim diyenler oluyor. olmadıkyerlerine tornavida deydirenlermi ararsın.Bi arkadaşım temizlemek için açmış merak edip orgu fitşeyken açmış sonra unutmuş açık olduğunu kapağı kaldırınca power supply e civata düşürüyor ve cofffff benim demek istediğim eli yatkın olmayan anlamayan lar açmasın daha büyük zararlar verebilirler. en yakındaki bir elektronikçiye götürsün en azından onlar işini bilir. saygılar selamlar