Çiftetelli nasıl çalınır

• Konbuyu başlatan maxman
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar : 13
  • Görünümler : 15K

maxman

Vip Üye
5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Özel Üye
Enst.
-
Merhaba üstadlarım.Eskişehir çiftetellisinde hangi notlara koma verilmeli hangi notadan başlanmalı ve transpose kaç olmalı günlerdir uğraşıyorum makamı oturtamıyorum sizlerin yardımını istiyorum .

Cevap: Çiftetelli nasıl çalınır

Merhaba üstadlarım.Eskişehir çiftetellisinde hangi notlara koma verilmeli hangi notadan başlanmalı ve transpose kaç olmalı günlerdir uğraşıyorum makamı oturtamıyorum sizlerin yardımını istiyorum .

Sayın maxman koma klavyede hangi nota üzerinden çalacağına bağlı olarak değişir..."Do" üzeri, "Re" üzeri, "Mi" üzeri...vs hangisinden çalacaksan ona göre sana komaları yazarız...

Transpose yine sana kalmış...Re,Sol,Fa,Mi,Si,Do,La...:)

Makamı oturtmaktan ziyade pitchbend'ten kastın var zannımca...Bunuda çalışarak aşabilirsin...Saygılarımla

katılıyorum ali san arkadaşım doğru olanı yazmış kardeşim.

Abicim re den çalıyorum pitcbend sıkıntımın olduguda dogrudur.Koma verılecek notalar ve koma sevıyesı kaç olmalıdır.Teşşekkurler

Cevaplarınız beklıyorum :)

mi ve si değer= -50

teşekkur ederım üstad

maxman kardeşim yeni girdim nete...Değerli üstadım syntheizer sana gereken değerleri yazmış...Sana kalan pitchbend'i doğru kullanmak...Zamanla olur...Ben eskişehirliyim...Birgün olurda boş zaman bulursak sana bi şekilde ulaşıp bu konuya biraz seni pişirebilirim..Saygılarımla

Rica ederim Üstat Saygılar..