- Enst.
- GW8, bk 5 or.
arkadaşlar söylerken en zor ve en kolay karar sizce hangisi ? bir de org ilk açılışta niçin Do ( C ) ile açılıyor.

Telefonunuzda Google Play Trakyamuzik.net uygulama alın.. https://play.google.com/store/apps/details?id=io.kodular.ecrinarif.Trakyamuzik
üstadım nota sıralaması do dan başladığı için her org do açılır.. yani naturel, sonra sen hangi karar çalıyorsan transpoze yapıp devam edersin.. ikincisi en kolay nerden okunur derken bu çok kapsamlı bir konu. şöyle açıklamaya çalışayım. okuma sesleri temel anlamda 3 e ayrılır. meyansız, yarım meyanlı, tam meyanlı. erkekte meyansız ses mi, fa, sol yarım meyanlı ses re, do, si tam meyanlı ses si, la bu sesler kişinin ses rengine göre değişir.. ama üç aşağı beş yukarı aynı olur genelde.. istersen zorlandığın yada nerden okunacağını bulamadığın parçaları yaz seslerini söyleyeyim...
çok teşekkürler arkadaşlar, bilgi edinmek için sormuştum hani batı da notalar a, b, c, d şeklinde gidyior ya diyorum kendi kendi me ilk harf A niçin C ile başlıyor da A ile başlamıyor o yönden kafama takılmıştı, sağolun var olun...
bir de benim sesim DO ama LA dan rahat okuyabiliyorum illaki sesin oktavı neyse ondan okumak şart değil di mi. DO olupta LA dan da okunabilir yani hangisi rahatsa
bir de benim sesim DO ama LA dan rahat okuyabiliyorum illaki sesin oktavı neyse ondan okumak şart değil di mi. DO olupta LA dan da okunabilir yani hangisi rahatsa