• '' 20 '' Konu Açan yada mesaj yazmış olan Rütbe '' Özel üye '' olucaktır.. Vip üye de 200 konu yada Cevap vermiş olan Rütbe kazanacaktır saygılar

GİDİYORUM (SEZEN AKSU) - ROLAND E-70 - CANLI PERFORMANS

Piyanist Ahmet

5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Özel Üye
Katılım
18 Nis 2019
Mesajlar
127
Tepkime puanı
98
Puanları
0
Konum
BURSA
Web sitesi
www.youtube.com
Enst.
Korg PA80 & PA800 & PA500TR, Roland E-40 & E-70
ROLAND E-40 ve E-70 in bendeki hikayesi:
Sene 1995 ben ortaokula yeni başladığım zaman bütün okuldan para topladılar ve okula ROLAND E-40 aldılar. Bu orgla ilk tanışmam o zaman oldu. Televizyon programlarında orkestralarda bu orgu çok görmüştüm o zamanlar. Ama ilk çıkan modeller her zaman çok pahalı oluyor ve benim o zaman bu orgu almaya imkanım yoktu. ROLAND E-70 te hemen hemen aynı zamanlarda çıkan bir org. Bu iki org çıktıkları dönemlerde isim yapmış aletlerdi. Üniversitedeyken sene 2005 bu orgların modası geçmişti. Ben öğrenci harçlıklarımdan biriktirip 2. el ROLAND E-70 aldım. Batı ritimleri ve sesleri hala fena sayılmaz. Ama arap ritimleri yok haliyle. E-70 ten sonra bir taraftan tekrar para biriktirdim 2. el temiz E-40 aradım. Çok şükür buldum onu da almak nasip oldu. Böylelikle birbirlerinin açıklarını büyük ölçüde tamamladım ve çift klavye çalışmaları yapma imkanım oldu. Yani 10 sene sonra daha uygun fiyata almak nasip oldu ve yıllar önce almak isteyip de alamadığım orglara sahip oldum. Anlattığım hikaye sebebi ile bu orglarla duygusal bir bağım var, benim ilk profesyonel orglarım. Almak isteyip de alamayıp sonradan kısıtlı imkanlarımı zorlayıp aldığım için bendeki manevi değerleri ve nostaljik değerleri yüksek. Geçmişi hatırlatmaları, nereden nerelere geldiğimi, imkansızı ALLAH'ın izni ile nasıl imkanlı hale getirebildiğimi hatırlattıkları ve ilerde daha iyi şartlara sahip olursam, kibirlenmemek ve geçmişi unutmamak, sahip olunan şeylerin ne zorluklarla sahip olunduğunun her zamanda farkında olmak, ne oldum delisi olmamak, geçmişte alamıyorken, dün almışken ve bugün eskidi diye yüzüne bakmayıp vefasızlık etmemek adına bunlar bende değer taşıyor. Neticede cansız varlıklar bu kadar anlam yüklemek de belki yanlış olabilir. Ama dediğim gibi bende değerleri ve anlamları büyük. Onlara sadece klavye gözüyle bakmıyorum bu yüzden. Şu an zaten 2. el temizleri çok zor bulunur bu aletlerin. Klasik otomobil gibi elde tutacağım o yüzden.
Ben okuldan mezun oldum bir süre sonra KORG PA500TR modeli çıktı. Resmi sitesinden demolarını indirip dinlemiştim. Dedim asıl org bu ama nasıl alacaksın fiyatı 2.000 ya da 2.500 Euro idi. Euro kuru da sanırım 3 TL civarındaydı o zaman. Büyük paralar yine yani. Onu da 2. el yeni almak nasip oldu. 10 sene geriden geliyorum :) KORG PA500TR bence iyi klavye. Benim ilk KORG modelim oldu. Ama şunu net söyleyeyim E-70 in 8 ve 16 beat ritimlerinin havası hiç bir orgta yok bence. KORG PA500TR de bulamadım mesela. Ama aynı havayı bulamasam da KORG PA500 TR nin açık ara üstünlüğü ortada. Bütün orglarımı seviyorum. Allah daha nice kayıtlar yapmayı nasip eder inşallah. Yakında KORG PA500TR ile yaptığım kayıtları da paylaşacağım. İyi seyirler, saygılarımla.

Aynı parçanın E-40 ile çalınmış çalışmasını da ekledim. E-70 i daha temiz ses kaydeden bir cihazla kaydettim. Oradan bir kalite farkı var ama teknoloji farkı açık ara ortada. Gerçi E-40 arap ritim ve sesleri ile öne çıkan ve bu amaçla üretilmiş bir org. Ama zamanına göre E-70 in efektleri çalma ve dinleme keyfi sunuyor. Takdir sizin... :)




1.jpg
 
Son düzenleme:
Merhaba Ahmet, valla beni eskilere götürdün. Ilk Orgum 1986 da Yamaha nin PSS 460 modeliydi, daha sonra 1991 de E70 aldi babam ve yanlis hatirlamiyorsam G800'ü 1995 yada 1996 da almistim. halen bütün aldigim Orglarim durur ve her birini ara sira ayri ayri calip eski günleri hatirlarim.
Paylastigin Videolar cok güzel olmus, devamini bekleriz ;)
 
Merhaba Ahmet, valla beni eskilere götürdün. Ilk Orgum 1986 da Yamaha nin PSS 460 modeliydi, daha sonra 1991 de E70 aldi babam ve yanlis hatirlamiyorsam G800'ü 1995 yada 1996 da almistim. halen bütün aldigim Orglarim durur ve her birini ara sira ayri ayri calip eski günleri hatirlarim.
Paylastigin Videolar cok güzel olmus, devamini bekleriz ;)
Yorum için teşekkür ederim. Bu orglar artık klasik araba gibi. Bendeki hikayesini anlattım. Çalan herkeste nostaljik bir yeri vardır muhakkak. Youtube kanalıma 3-5 günde bir yeni çalışmalar ekliyorum. Arada buradan da paylaşıma devam ederim. İyi çalışmalar :)
 

Benzer konular

Demonu Paylaş Yine Yarışma Yapalım mı ? Anket

  • Evet

    Oy: 14 70.0%
  • Kararsızım

    Oy: 6 30.0%
  • Hayır

    Oy: 0 0.0%

Delüxe üyelik Yapın sizinde olsun.. (Sunucu Ödemeleri için katkınız olsun)

Son kaynaklar

İyiki Doğdunuz :)

Geri
Üst