Cevap: halay altyapısı ıstıyom 15 dk lık yavastan hızlı lutfen yardımcı olun
Tepkinizi gayet makul karşılıyorum. Siz öyle inandığınız için. Ama burasıda Trakya Müzik Esnaf ve Sanaatkarlar (Zanaatkarlar) odası da hiç değil sanırım. Mesela, Bykuzey nickli arkadaşımız ilgili kişiye ''çalamıyormusun?'' gibi bir laf ettiyse, daha başka bir arkadaşa da cevabında Md ye takılmamalarını salık verip çal, çal, çal demiştir. Sebebi de bilinçli müzisyenlerin oluşmasını istemesinden daha doğal bir şey varmı? Size bence bir örnek; Bir mimar ve mühendis gerekli hesap, ölçüm ve çizimi yapıyor. Amelede, tuğla, harç, demir vs. önüne hesaplanmış hazır LÖP sunulan malzemeleri temin edip sadece günlük nasibini karşılamak amacıyla inşaayı kurmaya çalışıyor. Neticede o günlük karnı tok ama ne yaptığından ve dünyadan haberi yok. En azından günlük nasibini elde ettiğinden mutlu ve tok. Ama inşa bittiğinde, lisanslı kişiler kaymağı götürmekte ve baş rolde anılmaktadır. Çok daha fazla bedenen yorulan, hayati tehlikeleri atlatan ve ter döken amelenin esamisi bile yok. Sıfır. Neticeten, sizleri sanaata daha yatkın görmemizdir, dileğimiz. İşte buda hazır löple asla olamaz. Nüfus artıkça her işte olduğu gibi arz talep çok. Kaliteli olursanız ayakta kalırsınız. Tabiki hitap ettiğin camia da çok önemli. Hoşça kal, muallakta kalma derim............Haaaa! az daha unutuyordum. İstediği parçalar derken Karadeniz kökenli, İstanbul doğma büyüme olduğumdan ben bu parçalarla büyüdüm. Diğerleri alınmasın ama saz dümbelekle işim asla olmazdı ama yaş ilerleyince yeni yeni türkülerle aşne fişne olmaktayım. Ciddi olarak 1986 dan beri hep bu genç arkadaşın istediği şarkılarla oyalandım. Yapsaydım en kıyak muammeleyi ben yapardım.Burası altyapı bölümü haliyle istemesi normal parçaya göre muamele yapılmamalı hazır löp edinmek için yok mu zaten bu bölüm. Üstelik çalabiliyorsanız bu sizin artınız kalite her zaman kendini gösterir bırakın insanlar ne yaparsa yapsın, sahne çalmakla da olmuyo malesef bu benim düşüncem hepinize saygı duyuyorum..
Moderatör tarafında düzenlendi: