Ketron AUDYA Ajamsonic...

Cevap: Ketron AUDYA Ajamsonic...

hocam..akibetinin mechullüğü derken ne kastettiniz..

Bu konuda her bayide yetki varmı. Bu firmanın merkez ile anlaşması ne düzeyde. Yetkilimi . Garanti durumu falan.....8 aydır bu konu var. Kayboldular ve ortaya çıktılar. Demolardan da çok iyi yorumlarda okumadım.

ketron üzerinde türkçe çalışmaları ve yerli ritimler yazılmasını bekliyoruz.yıllarca ketroncuyduk.şimdi korg kullanıyorum.sx3000 elimde halanda ama inanın xd9 daki gibi zengin ritimler yazılırsa ve bunların demolarını duyabilirsek burada inanın 2 adet audya almaya hazırız.iki piyanist arkadaşız.ama ketronda eski o güzelim ritimlerin yazılmasını bekliyoruz.bana çoğunlukta yerli ritimleri ve sesleri lazım.misal bağlaması ce cümbüşü halanda korg ta yok.ama ses oynatmıyor insanları ritim oynatıyor.ne zaman bu siteye girsek mutlaka bakıyorum.varmı çalışma diye.set olarak olsun.paralı olsun.bedava olmasın ama yetkili firma bunu canlandırmak için artık birileri ile anlaşsın birşeyler yapsın....
bu halinde sx3000 ritimleri ve sesleri bana yeter.audyaya bu halinde 5 kuruş vermem.ama alet işlensin o zaman helal olsun verilen paraya.ketronun lezzetini çok iyi bilirim ve bekliyorum...

Bu konuda her bayide yetki varmı. Bu firmanın merkez ile anlaşması ne düzeyde. Yetkilimi . Garanti durumu falan.....8 aydır bu konu var. Kayboldular ve ortaya çıktılar. Demolardan da çok iyi yorumlarda okumadım.

bayilerde yetki yok (ilerde olabilir)..sadece amerikada 2 bayii yetkili..ketron italya ile de bir ilgisi yok ama yapılması garantiyi bozmayacak şeklinde anlaşmışlar..cihazın modifikasyonu nu kendileri yaptıkları zaman (amerikada) extra bir yıl garanti veriyorlar...

8 ay olması çok normal..düşününki bütün ritmler audio looplardan oluşuyor bunların kayıtları, işlenmesi, altına acumpanya ve bas eklenmesi yeni sampling seslerin yapılması 8 ay kısa bile..sonuçta orgun üzerinde yazılmıyor bu ritmler..

fiyatıda pahalı bulmadım..sonuçta bu fiyata expansion ram de dahil..üzerinde sadece sample edilmiş sesler olan emo board kaça satıldığını düşünürsek fiyat normal gibi geldi bana...

bayilerde yetki yok (ilerde olabilir)..sadece amerikada 2 bayii yetkili..ketron italya ile de bir ilgisi yok ama yapılması garantiyi bozmayacak şeklinde anlaşmışlar..cihazın modifikasyonu nu kendileri yaptıkları zaman (amerikada) extra bir yıl garanti veriyorlar...

8 ay olması çok normal..düşününki bütün ritmler audio looplardan oluşuyor bunların kayıtları, işlenmesi, altına acumpanya ve bas eklenmesi yeni sampling seslerin yapılması 8 ay kısa bile..sonuçta orgun üzerinde yazılmıyor bu ritmler..

fiyatıda pahalı bulmadım..sonuçta bu fiyata expansion ram de dahil..üzerinde sadece sample edilmiş sesler olan emo board kaça satıldığını düşünürsek fiyat normal gibi geldi bana...

Audya bu haliylede ses ve davul sesleri yönünden yeterli. Bu firma epey değişliklik getirmiş gibi ama bizim piyasada geçerli sesler değil. Bu arada parasızlıktan19 ocaktaki Amerikan fuarında Ketronu göremedik. Ketronun yamaha roland ve korg gibi bin dolar altı iyi alet yapıp milyon adetler satmaya çalışması lazım.

Moderatör tarafında düzenlendi:

ketron üzerinde türkçe çalışmaları ve yerli ritimler yazılmasını bekliyoruz.yıllarca ketroncuyduk.şimdi korg kullanıyorum.sx3000 elimde halanda ama inanın xd9 daki gibi zengin ritimler yazılırsa ve bunların demolarını duyabilirsek burada inanın 2 adet audya almaya hazırız.iki piyanist arkadaşız.ama ketronda eski o güzelim ritimlerin yazılmasını bekliyoruz.bana çoğunlukta yerli ritimleri ve sesleri lazım.misal bağlaması ce cümbüşü halanda korg ta yok.ama ses oynatmıyor insanları ritim oynatıyor.ne zaman bu siteye girsek mutlaka bakıyorum.varmı çalışma diye.set olarak olsun.paralı olsun.bedava olmasın ama yetkili firma bunu canlandırmak için artık birileri ile anlaşsın birşeyler yapsın....
bu halinde sx3000 ritimleri ve sesleri bana yeter.audyaya bu halinde 5 kuruş vermem.ama alet işlensin o zaman helal olsun verilen paraya.ketronun lezzetini çok iyi bilirim ve bekliyorum...

aslında şu açıdan bakarsak;audya batı müziği sx3000 ve xd9 türk müziği için üretilmiş cihazlar..ben audya ile yaptığım müzik tarzında çok mutluyum.. audyadan mutlumuyum çok değilim canımı sıkan problemleri var ama yinede vazgeçemiyorum başka hiç bir cihazdan tamin olamıyorum ama dediğim gibi sadece batı çalıyorum..şimdiki haliyle türk müziği çalanlara tavsiye etmem (ki elimde 400 tane kadar türk müziği ritmi de var)

sx3000 de avrupada hiç bilinmiyor çünkü türk müziği için üretilmiş bende onu alıp kullanmam mesela...

korg pa serileri korg türkiyenin bir başarısıdır ve bu başarıya paralel olarak cihazları yaygınlaşmış bunula beraber nevale çeşitliliği oluşmuştur..

1990 ların ortalarında bütün nevaleler rolandın özellikle g serisinde bulunuyordu
korgun adı geçmiyordu (ki ben uzun bir süre i3 ve galiba ix3000 dü kullandım)sonra g1000 e geçtim ritm ses ne arasanız vardı..2000 ler ile korg pa serisi çıktı ve korg türkiye akıllı davranıp durumu bu günkü hale getirdi..

şahsi bakışım ben yaptığım müzik türü olarak korgun yanından geçmem ama türk müziği için 10 numara ve bu saaatten sonra hiçbir firmanında bunu kolay kolay değiştiremeyeceğine inanıyorum..heleki piyasada kullanılan bunca korg varken..örneğin tyros;bence türk müziği için de batı içinde çok güzel bir cihaz ve yeterli derecede nevaleside var ,hemde çok kaliteli ama yinede kullanan çok az (fiyatda etken tabiikii)..ketronunda ne üretirse üretsin şu anki durum karşısında piyasada daha ileri gidemeyeceğini (türk müziği için) yada çok zaman alacağını düşünüyorum

Audya bu haliylede ses ve davul sesleri yönünden yeterli. Bu firma epey değişliklik getirmiş gibi ama bizim piyasada geçerli sesler değil. Bu arada parasızlıktan19 ocaktaki Amerikan fuarında Ketronu göremedik. Ketronun yamaha roland ve korg gibi bin dolar altı iyi alet yapıp milyon adetler satmaya çalışması lazım.

tamamen katılıyorum..batı müziği için audyanın bu hali yeterince iyi..ajamsonic iyi bir çalışma ama benim içinde gereksiz...

Yeni turk drum kitide varmi ajamsonicte

tanitim videosunda altyazi seklinde yaziyor New Turkish Drum kit seklinde ;) tabi bu yenilenmis modelde .... Bu arada super bi alet gule gule kullan.... bunun disinda suanki bazi aksakliklarida duzeltmisler sesten sese ritimden ritime gecisler serilesmis

ya ben hic anlamiyorum doni usta sen kullaniyorsun böyle sesten sese gecerken yok ritimden ritime gecerken yok ritimde aksaklik böyle sorunlarla karislasiyormusun bende böyle büyük hatalar hic olmadi hersey tikir tikir calisiyor birde sunuda anlamiyorum eger audya almak isteyen kisiler set beklemesine gerek yokki saten org korg olsun yamaha olsun veya cubasede vst!!! olarak yapilan ritimler olsun hepsini kullaniyor ve bir alt modellerin saten 14 tane dram kiti tünel müzik tarafindan hazirlanmis sx olsun xd olsun bu ritimleride kullana biliyor ee yine alt modellerde kullanilan sample sesleride yapmislar 120 ye yakin ins olarak bunlar yetmiyorsa saten kullanici msp olarak kendisi yapabiliyor daha ne isteniyor anlamiyorum ben ama ufak tefek eksikleri yokmu var her alet gibi saygilar