Ketron audya hakkında...

• Konbuyu başlatan doni
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar : 21
  • Görünümler : 5K

doni

Gold
Vip Üye
5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Özel Üye
Web sitesi
www.duobombastic.com
Enst.
Audya & SD1
Arkadaşlar..yaklaşık bir aya yakın süredir Audya hakkında bir paylaşım nede bir konu başlığı açıldığını üzüntüyle gözlemliyorum...

En son bir ay önce Audya download bölümünde 127 adet ins formatında ses ve 16 adet türk davul setini paylaşıma açmıştım..bu dosyalardan sonra Audya sahiplerinin konvert edilmiş veya yeni yazım ritmlerini paylaşacaklarını sanmıştım ama maalesef olmadı..ben kendi programlarımda hiç Türkçe müzik yapmama rağmen şu an için yaklaşık 500 adet ritm konvert ettim ve editledim..paylaşacağımıda yazmıştım ama görüyorumki kimsenin bir şey yapmaya niyeti yok..

Duydunuzmu bilmiyorum ama Coşkunda tünel müzikten ayrıldı..yani Coşkunun seti de yalan oldu..şimdi başka bir arkadaşla yeni bir sete başlamışlar..sezona yetişecek diyorlar..ne diyelim hayırlısı olsun...

Nisan başında Audya için yeni bir OS tanıtılacak.ketron ingiltere yapacak tanıtımı..ilgilenenler Ketron Musical Instruments adresinden takip edebilir..tanıtım 2 nisan 13:00 de..şu anda birşey açıklamıyorlar ama sanırım yazılım olarak ciddi bir atak yapıp eksiklikleri giderecekler..mesela seqencer edit geleceğini fısıldadılar..umarım msp davul set olayıda halledilir..ve tabii yeni batı ritmleride olacaktır..heyecanla bekliyorum...

Neyse bir Audya başllığı olsun forumda istedim..umarım paylaşımda olur...ben kendi adıma hazırladığım paketi (tünelin haırladığı 127 ses ve 15 davul setini zaten yayınlamıştım) yaklaşık 500 ritm ve bu ritmleri çalmak için gerekli usd dosyasını yakında paylaşmayı düşünüyorum...

loop ritmleride paylaşmak isterdim ama 1 gb kadar wave dosyasını paylaşmak çok zor maalesef...

herkese kolay gelsin...

Moderatör tarafında düzenlendi:
Cevap: Ketron audya hakkında...

Audya bence Türkiye için bitmiştir. Coşkun 2 senedir set yapamadı yeni gelen kişi2 ayda setmi yapacak imkansız. Ketrona yazık oldu gerçekten alet sahipsiz. Korg gibi sağlam bir distribütörün elinde olsaydı şimdi piyasada açık ara lider olurdu.

ketron markası sertaç varol ve tayfun caba zamanında marka olmuştu.şimdi uğraşıp dururlar işte böyle.

ketron markası sertaç varol ve tayfun caba zamanında marka olmuştu.şimdi uğraşıp dururlar işte böyle.

Aynen katılıyorum.
Türkiye'de audya kullananların sayısı oldukça az, dolayısıyla piyasaya bu kadar az girmiş bir alet için kimse kılını kıpırdatmaz. Önce doğru fiyatlama yapıp aleti alınabilir duruma getirmeleri gerek.. Arkasından set için uğraşanlar mutlaka olacaktır. Bu arada Ketron TR, Coşkun'u da harcamış, helal olsun..

Merhabalar.

Neler olduğunu bilen biri veya birileri varsa açıklayabilir mi?Gelişmeleri bu konuda aydınlatılmayı isteyen diğer kişiler gibi bende öğrenmek isterim.

Selâmlar...

Doni üstadım audya için birşeyler yapıyor olmanız ne kadar güzel.daha doğrusu yardımsever ,paylaşımcı yapınız için kutlarım.Sizler gibi bu işin erbabı kişilerin kıymeti özellikle ilgili enstrümanı üreten pazarlayan distribütörlüğünü yapanlarca malesef bilinmiyor.Sitede audya sahibi üye yok denecek kadar az o yüzden kimse bu konuda duyarlı değil diye üzülmeyiniz.Audya yılan hikayesi gibi oldu.ketron güncel donanımlı bir klavye çıkara çıkara audya gibi bir cihazı çıkardı o da bizim müzisyen camiasına fazla geldi çünkü tüketici profili 2500-4500 tl aralığında cihazlarla iş yapmaya çalışıyor.öyle zaman oluyor ki 80-100-150 liralık programlar için klavyesini ordan orya taşıyor.audya bu tarz için çok çok fazla.Mesela ben bir ev kullanıcısı, hobi için çalan birisi olarak sx3000 gibi bir cihazın dışardan sample atılabilir ve usb li olmasını çok isterdim.Ama zamanla Audya da sizler gibi destekçilerinin sayesinde hak ettiği yere oturacaktır.Selamlar

Doni üstadım audya için birşeyler yapıyor olmanız ne kadar güzel.daha doğrusu yardımsever ,paylaşımcı yapınız için kutlarım.Sizler gibi bu işin erbabı kişilerin kıymeti özellikle ilgili enstrümanı üreten pazarlayan distribütörlüğünü yapanlarca malesef bilinmiyor.Sitede audya sahibi üye yok denecek kadar az o yüzden kimse bu konuda duyarlı değil diye üzülmeyiniz.Audya yılan hikayesi gibi oldu.ketron güncel donanımlı bir klavye çıkara çıkara audya gibi bir cihazı çıkardı o da bizim müzisyen camiasına fazla geldi çünkü tüketici profili 2500-4500 tl aralığında cihazlarla iş yapmaya çalışıyor.öyle zaman oluyor ki 80-100-150 liralık programlar için klavyesini ordan orya taşıyor.audya bu tarz için çok çok fazla.Mesela ben bir ev kullanıcısı, hobi için çalan birisi olarak sx3000 gibi bir cihazın dışardan sample atılabilir ve usb li olmasını çok isterdim.Ama zamanla Audya da sizler gibi destekçilerinin sayesinde hak ettiği yere oturacaktır.Selamlar

Övgünüze teşekkür ederim..Aslında bu siteye üye 5 kişi kadar audya sahibi var..sadece Murat arkadaş bir ritm paylaştı..haa şunuda söyleyeyim bireysel olarak bazı arkadaşlarla posta ve mail yoluyla paylaşımlar yaptık kendi aramızda..

Evet Audya pahalı bir cihaz,bende bu kadar parayı teknolojisinden çok soundu için verdim..daha önce tyros 2 ve 3 de kullandım ritm yazılımları çok güzel ama gel gör ki özellikle davul tonları ve cihazın genel soundu (seslerden bahsetmiyorum) hep zayıf geldi bana..tüm ketron kullanan arkadaşlarında belirttiği gibi ketrondan sonra başka bir cihazın sounduna alışılamıyor....
bu bahsettiğim batı müziği için geçerli..türk müziği için ne korg a nede yamahaya bir diyeceğim yok...

Audya alan bir kişinin biraz mücadeleci olması gerekiyor..aslında tünel iyi niyetli,birşeyler yapmaya çalışıyor..ama izledikleri yol ve belkide sectikleri kişiler yanlış...ben 2 sene önce audyayı alırken looplarla uğraşmadan inslerle set yapmalarını önermiştim buna ancak bugün geldiler...

Coşkun un harcanması meselisine değinmiş bir arkadaş;coşkunla görüşmedim tünelle görüştüm tek yanlı bilgi yanlış olur,tünelden dinleyince haklı görünüyorlar..en iyisi coşkunda burda birşeyler yazar anlarız...

Dediğm gibi şu yeni update çıksın..sonra audya sahiplerinin türk müziği sorununu kökten halledeceğim inşallah..

vallaha ben sasirmadim coskun arkadasimizin ayrilmasindan neyse coskun arkadasimizin hayatinda basarilar dileriz doni hocam ilgilenen kimse olmadigindan paylasima su an bende ara verdim cünki yapilan birsey paylastikca güzel olur ama malesef paylasacakkimse yok :) onun icin gerek duymadimbirseyler yapib paylasmaya sizinde dediginiz gibi audya seti korg gibi 200mb lik bir set olmuyor 1 ritimi 20 mb lara ulasiyor saygilar

desenize audyada yalan oldu

ben geçen cumartesi tüneldeydim.beyto harıl harıl çalışıyo 1 saat kadar alt kattan dinledim kendisini.eğer ben ordayken yazdığı ritmler ve sample sesler alette olacaksa çoğu kişi bankalara kredi çekmeye gidebilir derim :) audya boş alet değil ama hıdır amcanın anlattığı ve anladığım kadarıyla coşkun çalışmamış ve para yemiş.bana denilen bu kimsenin günahına girmek istemem.