• '' 20 '' Konu Açan yada mesaj yazmış olan Rütbe '' Özel üye '' olucaktır.. Vip üye de 200 konu yada Cevap vermiş olan Rütbe kazanacaktır saygılar

korg pa3x Lee ve Korg pa3x arasındaki fark ???

3x lede kendi samplemizi yazabilirmiyiz samplig record varmi saygilar

Merhaba Dostlar Şimdi Ben Pa3x 61 Tuş Kullanıcısıyım Benim Alet Çöp Oldu Pa 3x Le Düşünüyorum Fakat Bazı Sorularım Olucak

1- 3x kullanıp sonradan Le ye geçen arkadaşlar varmı aramızda aralarında tuşe farkı varmı çünki ben çok hafif tuşe kullanamıyorum bana oyuncak gibi geliyor bu pa 900 ler 500 ler aslında 3x bile hafif geliyor gerçek piano da çaldığım için düzenli ama nisbeten idare ediyor yani ben şimdi bir 3xle alsam 3xden geçmiş birisi olarak bu cihazın tuşeleri bana hafif gelirmi bunu deneyimleyen değerli hocalarım yardımcı olursa çok sevinirim

2- 3x de hali hazırda kullandığım yıllardır ihtiyaclarıma göre düzenlediğim ritim ses vb yazdığım değiştirdiğim CE EXB kilitli setim var ben bu seti Le de kullanabiliyormuyum malum duyduğuma göre 192mb falan rami varmış hani ben dışardan çok sample yüklemesi yapmadım setin soundlarıyla ritimlerini yeniden yazarak manipüle ederek kendimce düzenlemeler yaptım sıkıntısız geçiş yapabilirmiyim ?

3- 3x ile 3x le arasında sound farkı varmı varsa çokmu fazla ?

4- 3x ile le arasında malzeme kalitesi farkı varmı anladığınız üzre ben biraz sert kullanıyorum istemsiz bu switch ler tuşlar elimde kalırmı arıza vs verirmi kırılma falan olurmu ?

evimde gerçek boyutlu gerçek piano tuşeli bi elektronik pianom var bununla klasik eser çalışıyorum bazı sahnelerde gerçek pianoda kullanıyorum 3x 61 tuşum olduğu için elim kolum bazen olmayan tuşlara gidiyor sıkıntı yaşıyordum aslında gözümde 3x pro vardı ama bozulana kadar çokta üstüne düşmedim idare ettim şimdi 3x pro ların temizlerinin fiyatları uçmuş durumda o yüzden alternatif olarak 76 tuş olduğu için le düşünüyorum bu sorduğum sorulara internette net bir cevap bulamadım deneyimleme şansımda olmadı herkez birşey söylüyor kimisi çöp almayın diyor kimisi çok memnun açıkçası bana 3x kullanıp sonra le ye geçmiş veya ikisinide kullanmış olan birilerinin yardımcı olması gerek bilen hocalarım varsa yardımcı olurlarsa çok mutlu olurum herkeze sağlıklı günler diliyorum saygılar ...

Korg 3x Lee süper kardeşim gönül rahatlığıyla alabilirsiniz.alet çok seri hızlı LED ekranı 3x ten daha iyi net ve büyük.görüntü itibari ile de şahane.kesinlikle tavsiye ederim.4x lere vs klavyelere saçma sapan fiyat istiyorlar.20 bin 30 bin istiyorlar ne satıyorsun hayırdır derler adama.almayın aldırmayın. gerekte yok zaten bu alet gerçekten çok çok iyi bir klavye kesinle tavsiye ediyorum

Bende 3 x ve le arasında karar verme aşamasındayım 3 x aliyim diyorum arıza verme ihtimali çok fazla aletin le alsam ram az gibi ribbon yok ve 3 x gibi bir sese 3 Efekt verilemiyor. Ama le seri ver nano alet

Pa3XLe Kullanıyorum kullanıcı için ayrılan 192 MB PCM RAM Alanı hariç bütün herşeyi fazlasıyla karşılıyor!

Cevap: korg pa3x Lee ve Korg pa3x arasındaki fark ???

aslında sorduğun soruları yanıtlamıştım ama daha dikkatli cevaplamaya çalışayım
1-Pa3x taki gibi çift joistik yok(digital dokun kaydır----ribbon yok)
2-2-Paas hoparlör de alacağım demişsin cihazın kendi hoparlörü yok zaten ayrıca çıkışları güçlü bir cihaz ama ev kullanıcısı isen ayrıca bir hoparlör alman lazım.
3-Pa3x mi üstün,yoksa 3xlee mi diye sormuşsun aslında ikisinin birbirinden üstün yönleri var PA3X ayrıca ram takılıp genişleyebilir ve setleri compress yapıp yani sıkıştırabilir ve daha çok ses atma imkanı bulursun ama compress olayında sıkıntılar var diye duyumum var eğer ki kendin yazıp çiziyorsan sampler ses yapmayı becerebiliyorsan studio ortamında bişeyler yapıyorsan pa3x iyi ama pa3x lede hemen hemen aynı şey değişen bir şey yok sadece pa3xLE de 196 megabayt ram var ve bunda oynama yapamıyorsun pa3x de is 128 megabayt ram var daha sonra bir 128 megabayt daha alıp cihazı 256 megabayta çıkarabilirsin .
4-pa3xLE modelinde ekran daha iyi ayrıca açılışa logo falanda atılabiliyor mesela kendi resmini açılış ekranı yapabilirsin pa3x de bu özellik varmı bilmiyorum ayrıca 3xLE nano teknoloji ve açılış daha hızlı bazı işlemleri yapmak daha kolay
5-pa3xLE de acor bass ve durums kitleri kısmak için bir tane ses açıp kapatma düğmesi var ve fazlası işle iş görüyor ayrıca pa 3x le pa 600 pa 900 ve diğer pa modellerinin tüm ritm seslerini okuyabiliyor
6-harmony özelliği dediğiniz özellik tüm pa serilerinde var zaten yani ben öyle biliyorum cihazın içerisinden istedediğiniz 3-5 sesi veya essemle sesi eşlik etsin isterseniz onu ayarlayabiliyorsunuz ayrıca vocoder özelliği var çift mp3 çalma var
7-3xle nin kilosu 13.55 kgdır ve 6.5 oktav dır.
8-aslında bu sorunun cevabını bilemiycem aslında 3xle çok süper bir cihaz LE demek zaten (limited edition)yani sınırlı sayıda üretilmiş manasında bu cihazlar sanırım fabrika tarafından PA3X Kasalarının içini pa900 parçaları koymuşlar ve gayet şık olmuş yani kalan malzemeyi değerlendirip hem yeni bir model yaratmışlar hemde bazı yerleri kısıtlama getirip fiyatı makul ucuz tutmuşlar,bence olay bu.
9-ribbon özelliği denilen şey pichbender denilen şeyin dokunarak kaydırılmasıdır
elimden geldiğince yazmaya çalıştım bizde 3xle de var

Ömcelikle LE limited edition demişsiniz bu tamamen yanlıştır. Pa3x le aslında Pa3x Lite Edition yani daha sade anlamında diyebiliriz. içinde kullanılan parçaların pa900 le benzerliği var ama pa900 parçaları değildir. pa3x daha yüksek sample kapasiteli, 3x le ye göre biraz daha yavaş ancak tuşe kalitesi ve altyapı soundları daha canlı veriyor fiyat olarak 3x daha yüksek. stüdyo ortamında kendi samplelerinizi oluşturacaksanız 3x alın ama evde piyano ağırlıklı çalışacaksınız 3x le alın