Cevap: korg pa3x Lee ve Korg pa3x arasındaki fark ???
aslında sorduğun soruları yanıtlamıştım ama daha dikkatli cevaplamaya çalışayım
1-Pa3x taki gibi çift joistik yok(digital dokun kaydır----ribbon yok)
2-2-Paas hoparlör de alacağım demişsin cihazın kendi hoparlörü yok zaten ayrıca çıkışları güçlü bir cihaz ama ev kullanıcısı isen ayrıca bir hoparlör alman lazım.
3-Pa3x mi üstün,yoksa 3xlee mi diye sormuşsun aslında ikisinin birbirinden üstün yönleri var PA3X ayrıca ram takılıp genişleyebilir ve setleri compress yapıp yani sıkıştırabilir ve daha çok ses atma imkanı bulursun ama compress olayında sıkıntılar var diye duyumum var eğer ki kendin yazıp çiziyorsan sampler ses yapmayı becerebiliyorsan studio ortamında bişeyler yapıyorsan pa3x iyi ama pa3x lede hemen hemen aynı şey değişen bir şey yok sadece pa3xLE de 196 megabayt ram var ve bunda oynama yapamıyorsun pa3x de is 128 megabayt ram var daha sonra bir 128 megabayt daha alıp cihazı 256 megabayta çıkarabilirsin .
4-pa3xLE modelinde ekran daha iyi ayrıca açılışa logo falanda atılabiliyor mesela kendi resmini açılış ekranı yapabilirsin pa3x de bu özellik varmı bilmiyorum ayrıca 3xLE nano teknoloji ve açılış daha hızlı bazı işlemleri yapmak daha kolay
5-pa3xLE de acor bass ve durums kitleri kısmak için bir tane ses açıp kapatma düğmesi var ve fazlası işle iş görüyor ayrıca pa 3x le pa 600 pa 900 ve diğer pa modellerinin tüm ritm seslerini okuyabiliyor
6-harmony özelliği dediğiniz özellik tüm pa serilerinde var zaten yani ben öyle biliyorum cihazın içerisinden istedediğiniz 3-5 sesi veya essemle sesi eşlik etsin isterseniz onu ayarlayabiliyorsunuz ayrıca vocoder özelliği var çift mp3 çalma var
7-3xle nin kilosu 13.55 kgdır ve 6.5 oktav dır.
8-aslında bu sorunun cevabını bilemiycem aslında 3xle çok süper bir cihaz LE demek zaten (limited edition)yani sınırlı sayıda üretilmiş manasında bu cihazlar sanırım fabrika tarafından PA3X Kasalarının içini pa900 parçaları koymuşlar ve gayet şık olmuş yani kalan malzemeyi değerlendirip hem yeni bir model yaratmışlar hemde bazı yerleri kısıtlama getirip fiyatı makul ucuz tutmuşlar,bence olay bu.
9-ribbon özelliği denilen şey pichbender denilen şeyin dokunarak kaydırılmasıdır
elimden geldiğince yazmaya çalıştım bizde 3xle de var