• '' 20 '' Konu Açan yada mesaj yazmış olan Rütbe '' Özel üye '' olucaktır.. Vip üye de 200 konu yada Cevap vermiş olan Rütbe kazanacaktır saygılar

korg pa500tr haberi olsun (cok amator)

ugurtheorca

Gold
Vip Üye
5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Özel Üye
Enst.
Korg pA500TR
Zippyshare.com - Haberi Olsun.mp3
arkadaslar amatorce bir denemem. Cep telefonu ile cektigim goruntu dosyasini convert edince ses kalitesi iyice dustu. Hos evinde kendi kendine takilan biride anca bu kadar calar baslangic olarak:) hatalarim affola. Karar notasini mi den yaptim mecburen. Cunku internetten buldugum akorlar mi uzerinden. Ama benim do uzerinden olunca melodi kulagima daha hos geliyor. Ama akorlari transpoze etmesini bilmiyorum:(

Ekli dosyalar

• Haberi_Olsun.mp3
    2 MB · Görülen: 219
Moderatör tarafında düzenlendi:
Cevap: korg pa500tr haberi olsun (cok amator)

ben beğendim şahsen.başlangıçtan öte olmuş ugurtheorca.ellerine sağlık.sitemizde transpoze programları var onlardan yararlanabilirsin.iyi çalışmalar dilerim.

Cok tesekkurler ferdesu hanim. Arastirayim programi hemen

ellerine sağlık abicim amatör değil tam biraz amatörlükten çıkmış :)

Eyvallah rüstem kardeşim..
Senin dediğin gibi transpoze yaptığımda notalar transpoze oluyo, ama akorlar olmuyo? :)
Bana akorların transpozesi lazım ki, karar notam DO olsun. yani son notam DO olsun Mİ yerine. Mİ üzerinden akor basarsam melodi hiç hoş olmuyor DO karar notasından çaldığımda..
Neyse akor transpoze eden bir program varmış sitede, onu arıyorum..

abicim onunda ayarı var ama hiç girme o olaylara, senin için önemli olan eseri mi üzeri çalıyosan akorlarıda mi üzeri basman, yani ya akorlarını melodiye uyduracan yada melodini akorlara:) seçimini sen yap :), klavyeye çalmaya başlarken önemlidir hangi nota üzeri çalman, ben sana la üzeri çalmayı öneririm neden dersen yarın nota öğrenecem dersen makamlarımızın birçoğu la üzeridir ve notaları la üzeri yazılır. bende ilk başlarda mi üzeri çalardım ama şuan la üzeri çalıyorum sanada akorlar konusunda hertürlü yardımcı olurum. akorları transpoze etmen için programa falan ihtiyacın yok esasen. mesela mi üzeri çalarken karar sesinde EM akoru bastın diyelim, bunu co üzeri basmak istiyosan yapman gereken çok basit EM akorunu oluşturan sesler mi-sol-si bu sesleri mi sesi doya gelecek şekilde kaydırırsak sesler do-mi bemol-sol olur.bu seslerde CM akorunu oluşturur. kullandığın akorları bu şekilde kaydırarak do üzeri çalacakken hangi akorları kullanman gerektiğini kolayca bulabilirsin. Umarım problemini doğru analiz etmişimdir.

kardeşim süper analiz etmişin...
Çünkü bu dediklerinin benzerini şuan okuyorum bi sitede..Akoru transpoze etme olayını..
Tamam La üzeri çalmayı denicem akşam. Bakalım nasıl olacak:D
Çok sağol ya..