• '' 20 '' Konu Açan yada mesaj yazmış olan Rütbe '' Özel üye '' olucaktır.. Vip üye de 200 konu yada Cevap vermiş olan Rütbe kazanacaktır saygılar

Lütfen okuyun ben yandım siz yanmayın

barisatay

5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Özel Üye
Enst.
pa800
ARKADAŞLAR KONUDA GEÇEN OZAN AYDIN İSİMLİ ŞAHIS BENİ DOLANDIRMIŞ FAKAT TÜRK CEZA KANUNUNUN AÇIKLARINDAN FAYDALANARAK HALA ELİNİ KOLUNU SALLLAYA SALLAYA GEZMEKTEDİR ! ADAMI BULUP İFADESİNİ BİLE ALMADAN SAVCI DİREK TAKİPSİZLİK VERDİ YOK BÖYLE BİŞEY SİNİRLERİM TEPEMDE BARİ SİZ YANMAYIN....

CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞINA;

Posta havalesi yoluyla Alanya postanesinden 5881171 no’lu hesaba 16 / 06 / 2011 tarihi saat 16:18 de 2000 TL ( ikibin ) PA3X cihaz almak koşulu kapora yatırdım lakin para yatırdıktan sonra şahısın bir dolandırıcı olduğunu ve birçok suçtan arandığını öğrendim. Hesabın sahibi olduğu iddia edilen Ozan AYDIN isimli şahıs İstanbul – Fenerbahçe’deki PTT şubesindeki ATM den parasını çekerek beni dolandırmıştır. Şüphelenmeme rağmen Alanya postanesindeki veznede işlem yapan hanfendi şahısın telefon numarasını ve gerekli bilgileri vermekten kaçınmıştır. Benim edindiğim bilgilere göre Şahısın( dolandırıcının ) kimlik bilgileri aşağıdaki gibidir. Gereğinin yapılmasını tarafınızdan rica ederim.

ŞAHSIN ( DOLANDIRICININ ) KİMLİK BİLGİLERİ AŞAĞIDAKİ GİBİDİR;

İSİM SOYİSİM : Ozan AYDIN
VERGİ NO : 1150624985
TC KİMLİK NO : 19174646952
BAĞ-KUR NO : 1382909123
BABA ADI : İlhan AYDIN
DOĞUM TARİHİ : 05.01.1976
POSTA HAVALESİ HESAP NO : 5881171
KULLANDIĞI SAHTE TELEFONLAR : 0 549 512 12 54 0 216 565 50 00
0 530 880 78 92
0 507 714 62 74 0 543 860 33 17 ( BU BENİ ARADIĞI NUMARA )

Barış ATAY (Mağdur ) 0542 647 85 39

Cevap: Lütfen okuyun ben yandım siz yanmayın

Büyük Geçmiş olsun kardeşim;

Fakat ne olursa olsun ptt kargo banka bile vs. güvenmeyin malı görün parayı verin.
Benimde başımdan buna benzer bir olay gecti, ben kendi yöntemlerimle hallettim işimi. yoksa savcılık falan filan tabiki doğrusu ama uzun iş.

Elinde net kanıtların olması lazım, Savcı der bu adama parayı niye gönderdin diye uğraşmaz bile.
İnşallah paranı geri alırsın.

Geçmiş olsun yazık olmuş gerçekten, keşke kendiniz gidip alsaydınız.

gecmiş olsun kardeşim bu arkadaşı az cok tanıyorum izmette oturuyor büyük ihtimal benide 150 tl dolandırdı

Elinde net kanıtların olması lazım, Savcı der bu adama parayı niye gönderdin diye uğraşmaz bile.

bu düşüncenize katılmıyorum hocam,ne demek uğraşmaz hocam,savcı niçin vardır,delilleri benmi toplayacam savcı toplayacak,araştırmayı herşeyi benmi yapacam savcı yapacak gerekirse telefon konuşmalarını dinleyecek,para yatırılmışmı yatırılmamışmı v.s ptt den bilgi alacak,

savcı ya niçin para veriyo devlet,savcının görevlerinde bu da var,

bu arada çok geçmiş olsun,dikkatli olalım,bizzat kendimiz gidip görelim deneyelim öyle alalım,

Moderatör tarafında düzenlendi:

geçmiş olsun arkadaşım çoluk çocuğun nafakasından kısıp alet için para biriktiriyoruz.ağzımı bozmak istemiyorum ama bir ........ emeklerimizi çalıyor ALLAHIM versin belasını tekrar geçmiş olsun

Moderatör tarafında düzenlendi:

Büyük geçmiş olsun. Çeşitli sitelerde değerinin çok altında klavye ilanları görüyum, bu ilanlar %100 dolandırıcılara ait. Arkadaşlar her cihazın bir ederi vardır, çok acele satıcıysanız 200-250 Lira az istersiniz ve satılır. Değerinin çok altındaki ilanlara itibar etmeyin. Hatta ptt kargo ürün tesliminde ödeme seçeneğine bile itibar etmeyin. Çünkü, ürünün parasını ödemeden kutuyu açtırmıyolar, yani siz parayı ödedikten sonra koliden tuğla çıkarsa yapacak birşey kalmıyor.

gecmiş olsun kardeşim bu arkadaşı az cok tanıyorum izmette oturuyor büyük ihtimal benide 150 tl dolandırdı
Kardeşim İzmitte olduğundan emin misin? Ne iş yapar? Kaç yaşlarında?
Ozan Aydın gerçek adı mı? Müzisyen camiasından mı? Bütün bilgileri paylaşırsanız herkes için daha faydalı olur. Hatta bulabilirseniz fotoğrafını bile teşir edin .

ptt kapıda ödemeli olarak çok mal aldım.evet gelen memur parayı almadan açtırmıyor.ama ben pürüzlük yapıp açıyorum bir köşesinden.içersinden odun çıkarsa parasını sen mi vereceğin falan deyip caz yapıyorum.özel kargo şirketleri de kapıda ödemeli kabul etmediklerinden mecburen ptt ile yapılıyor.ama en güzeli yerinde görüp almak.piyasa..........çocukları ile dolmuş.bir avukatla görüştünüz mü....saygılar...

Oncelikle buuk gecmis olsun..

Avukata para harcamaya gerek yok bence cunki bu miktarda parayi geri alabilmek icin avukat mahkeme masraflari, adami yakalatip iceri atsan bile daha pahalliya patlar. Bunun yerine kendi imkanlarinla bulup adamin agzinin burnunu bacagini kirarsin, o da seni mahkemeye veremez cunki para harcadigina degmicektir. Bu yuzden zaten dolandiricilar genelde 3-5 bin TL'den kucuk dolandiriciliklar yaparlar. Bilirlerki dolandirilan mahkemeyle ugrasmaz, zaten genelde garibani dolandirirlar. Ben bu tur isler ceviren insanlara tek cumle kuruyorum,"para icin annesini satarlar". Varsa aranizda baskasinin malinda parasinda gozu olan, tekrar soyluyorum "sizin gibiler annesini de kiz kardesini de para icin satarlar". Beni de ticari bir is ile arkadasim 50 bin dolar dolandirdi. Allah'indan bulsun, giden para geri gelir ama onun serefi geri gelmez.

PTT ile kapida odeme olayina gelince, butun kalitesiz mallar, butun sahte mallar, butun bozuk cikma ihtimali yuksek mallar, bu yollarla satisa sunulur. Gerekirse fiatinin iki katini odeyip magazadan almak en akillica istir. Maddi durum yetmiyorsa hic almamak gerek. Riskli is yapmaktan iyidir.