Metallica "Nothing Else Matters" windman1981

windman1981

TM 2014 Demo Yarışması İkincisi
Vip Üye
5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Özel Üye
Enst.
YAMAHA PSR S-950
Ufak bir deneme kaydı.
Metallica "Nothing Else Matters" giriş kısmı. Cihazdan herhangi bir arpej kullanmadım. Özellikle gitar ve bass kısmını orjinaline sadık kalarak çalmaya çalıştım. Müsait bir zamanda devamını da yaparım inşallah.
https://app.box.com/s/oo4hzcna8hgz3qhp4oxd

Hocam bu hangi ses , efekt varmı?

Cevap: Metallica "Nothing Else Matters" windman1981

hocam tek bir eksiği var; jazz gitar kullanmışsınız o orijinaline kıyasla olmamış. nacizane fikrim clean tarzında bir gitarla bol chorus efekkti kullanarak çalmanız. o zaman gerçeği bire bir yakalarsınız. ayrıca çalımınız ve altyapı harika :)

elinize sağlık.

Selam. Teşekkürler yorumunuz için. Demoda jazzgitar kullandım. Aslında dün akşam çalarken tonunu beğenmiştim. Ama usta kulaklar gerek sesi ve tonu, gerekse kullandığım efektin yanlış bir tercih olduğunu belirtti. Parçada çok iddialı bir şarkı. Basit gibi gözükse de aslına sadık kalarak o arpej ve tınıları klavyede çalabilmek de kolay değil. Keşke hiç bulaşmasaydım :)

Ben öyle düşünmüyorum bence bulaşmaya devam et...

Bu parça steel electric/akustik gitar sesi ile daha iyi tınlar bence. Efektler konusu tercih meselesidir illa aynısı olacak diye bir şey yok. Benim şahsi görüşüm ; bu tür parçaları temel yapı olarak (yani ölçü, belki tempo?, vuruşlar, akor dinamiği v.s.) orijinaline sadık kalarak icra etmeye çalışmak ama icra edeninde kendisinden bir şeyler katması yönünde...

Harika olmuş devamını bekleriz,bu arada aynısı olacak diyede bir şey söz konusu değil her parçada,çünkü iyinin de iyisi vardır..

haklısınız da işte insana garip geliyor biraz... :)
onun dışında herşeyi harika hocam tam gaz devam keske bulaşmasaydım falan olmaz yakışmıyor size... :)
saygılar.

Delüxe üyelik Yapın sizinde olsun.. (Sunucu Ödemeleri için katkınız olsun)

Son kaynaklar

Geri