Meyan Sorunu

İyiki Doğdunuz :)

rozenans35

5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Özel Üye
Enst.
KORG PROFESSİONEL ARRANGER 800
Arkadaşlar meyan yapamıyorum çok uğraşıyorum 1 aydan beri fakat olmuyor makama göre yapıldığını biliyorum sadece ve öyle deniyorum fakat olmuyor bunun bi pratik yolu var mı hemen öğrenmek için lütfen yardım edin üstadlar :(:(:(

Cevap: Meyan Sorunu

bence loop olarak orga yükle.sıra meyan atmaya gelirse bir tıkla devreye girer.pad lere yüklenebiliniyo bildiğim kadarı ile korg da.üstadlar daha ii bilgi verecektir.bu işin pratik çözümü.canlı çalmak ise kulak ve beceriye kalmış bişey.....

Meyan nedir arkadaslar?

Meyan nedir arkadaslar?

meyan diğer bir adı ile ara nağme dir,
sana örnek olarak verim genelde çiftetellilerde çokca verilir,yada uzun havalarda
her parçaya meyan yapılabilir,parçaya göre değişir

alttaki videoyu izle,ilk başta meyanla giriyor 1.44 kadar meyan çalıyor sonra çiftetelliye giriyor,sonra 3.26 da tekrar meyana giriyor,meyanı kısa tutup çiftetelliye devam ediyor,bana dua et sana yardım ettim :D
sanırım olayı anladın hocam
[ame=http://www.youtube.com/watch?v=Acktldy4TJs]Roland E70 Meyanlı Çiftetelli - Samsunlu Orçun - YouTube[/ame]

meyan: üç önemli parçadan oluşur arkadaşlar. 1: duygu. eğer o duyguya sahip değilseniz başkalarının yaptığı meyanları taklit ederek bişeyler yapabilirsiniz.
2:bilgi:makam bilgisi şarttır yoksa hicaz çalarken kürdi meyan alırsak misal :) biraz sırıtır buda bizi bozabilir. 3: pratik. yani kromatik becerimiz yeterliyse eller doğru seslere basar ve doğru makamda güzel bir duygu yakalayabilirsek muazzam bir meyan yapmış oluruz..

Moderatör tarafında düzenlendi:

Zafer1983 tuttugun tyros4,pa3x olsun :))bu sana duam...meyan olayina gelirsek;bu benim ara taksim olarak bildigim sey -ki muzikte en sevdigim olay...tsk..

slm kardeş.Meyan ha deyince ne yazıkki çalınmıyor.Duygu çok önemli.Eğer duygu katamıyorsan parmakların makinalı tüfekte olsa işe yaramıyor.Ben 3 senedir org çalıyorum hala çaldığım meyanlar hoşuma gitmiyor.
Mesela linkteki şu meyanı mp3 olarak arka planda çalarak üzerinden geçiyorum kendimi geliştireyim diye...

macun yastayım piyanist erbay - YouTube

slm kardeş.Meyan ha deyince ne yazıkki çalınmıyor.Duygu çok önemli.Eğer duygu katamıyorsan parmakların makinalı tüfekte olsa işe yaramıyor.Ben 3 senedir org çalıyorum hala çaldığım meyanlar hoşuma gitmiyor.
Mesela linkteki şu meyanı mp3 olarak arka planda çalarak üzerinden geçiyorum kendimi geliştireyim diye...

macun yastayım piyanist erbay - YouTube

Sağol abi önerin için çok teşekkürler hepinize