Mutlu musunuz ve sizi en çok mutlu eden şey nedir?

• Konbuyu başlatan rafael
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar : 3
  • Görünümler : 2K

İyiki Doğdunuz :)

rafael

Vip Üye
5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Özel Üye
Enst.
xd9
Arkadaşlar siz bu hayatta mutlu olduğunuzu düşünüyor musunuz? Eğer mutlu veya mutsuzsanız bunun sebeplerini yazabilir misiniz? ve eğer mutluysanız bunu nasıl başardığınızı açıklayabilir misiniz? Aslnda bu konuyu açmak istememdeki amaç mutluluğu yakaladığını düşünen insanların mutluluğu nasıl yakaladığını öğrenmek mutlu olamayan arkadaşlara mutluluğun formüllerini yansıtabilmektir.

Eğer bana soracak olursanız ben hayatımdan memnun olan biriyim. Çünkü birşeylere şükretmek istiyorum. Belkide daha önce hiç aklıma gelmeyen şeyler şuan elimin altında olabilir. Aslında bana göre en büyük mutluluk manevi huzurdur. Bence mutluluk yalnızca maddiyatta olan birşey deildir.

Cevap: Mutlu musunuz ve sizi en çok mutlu eden şey nedir?

Ben bu hayattan memnunun, mutluyum diyen yalan söylemiş olur :)
Eğer gerçektende bu hayattan hep mutluysa o kişinin melek olduğuna dair şüphe etmek gerek
Hep mutluluk olsaydı, üzüntü keder olmasaydı bu fani dünyada olmamızın ve imtahan sırrının olmasının bi anlamı kalmazdı
Her fani dünya hayatında nefes aldığı müddetce mutlulukta üzüntüde çekecektik
İnsan hep mutlu olsa Yaradanı aklına gelmez (istisnalar hariç)
Biraz üzüntü keder de olsunki insan olduğumuz ve başıboş olmadığımız aklımıza gelsin
Üzüntü keder olmasaydı DUA da olmazdı :)

Yani lafın kısası kimse bu dibi çatlak dünyada tam manasıyla mutlu olmayı beklemesin :)

Saygılar

Evet kardeş öyledir. Ama insan genel anlamda kendini yinede mutlu hissedebilir. Ama sizinde dedikleriniz çok oğru tabi. Zaten dünyanın en mutlu insanı bile kolay kolay mutluyum demez. Çünkü insan önce bişey ister sonra o isteği gerçekleşince daha çoğunu ister. Mesela bir küp altınımız olsa belli bir zaman sonra neden iki küp yok der insanoğlu. Halbuki bir küp altının varlığıyla mutlu olamayan insan mutluluğu başka neyde ararki? O yüzden diğer yorumumdada dediğim gibi asıl mutluluk manevi huzurdur bence. Sıhhat herşeyin başıdır heralde.

mutluluk duygusu insanların genetikleri ile bağlantılıdır diye düşünüyorum..

ben zamanı gelince birdaha geri dönemeyeceğim dünya için açıkçası çok gözyaşı dökmeyi gerek görmüyorum.. ailesel ve özel nedenler dışındaki ayrıntılarada çok takılmamaya çalışıyorum. 30 yaşındayım bu düşüncelere sahip olalı 5 yıl ancak oldu.

mutlusununa gelince, mutluyum ve öylede devam ediyor. isteklerimi körertip, mükemmelliyetçilikten uzaklaşıp, dostlarımla aramda mesafe koyduğumda herşey çok yolunda gidiyor. zira düşman sahibi değilim. fakat yüce Allah beni belirgin düşmanlarımdan ayrı koymasın. dostların ne zaman ne yapacağı belli olmuyor...

Delüxe üyelik Yapın sizinde olsun.. (Sunucu Ödemeleri için katkınız olsun)

Son kaynaklar

İyiki Doğdunuz :)

Geri