• '' 20 '' Konu Açan yada mesaj yazmış olan Rütbe '' Özel üye '' olucaktır.. Vip üye de 200 konu yada Cevap vermiş olan Rütbe kazanacaktır saygılar

Neden klavye...?

Cevap: Neden klavye...?

Yıl 95 96 falan şarkı bilgim o zamanlarda da iyiydi seste vardı bir gece saat 10 10 buçuk gibi yatarken bir ses duydum öyle tatlı geliyor du ki fırladım dışarı birde baktım ses bir makineden çıkıyor bu ne dedim ben dedim bunu öğrencem ve macera gazeteden kuponla aldığım yamaha pss 14 le başladı sevdam..Allahıma şükürler olsun. ..

rahmetli babam sıkılmamam ıcın mc 5a tarzzında bısey getırmıstı hedıye olarak
medelı serısının aynısıydı ama makası farklıydı
derken bı baktı kı iş degısık gizliden bı org sevdası varmıs içiimizde :D

Benimde ilk orgum medeli mc5a idi :D si tuşu basmıyordu bende bi elimde flütle si tuşunu tutardım. Orgtanda flüt sesini açardım çalıp çalıp si tuşuna geldiğim yerde flütle üfler devam ederdim. Bi e-40 ım olsa başka alet istemem derdim şimdi elimde 3 tane var hey gidi günler insanlar doyumsuz :D

Düğünlerde Kameramanlık Yapıyorum. Müziğide severım hani. Org çalmak aklımın ucundan geçmezdi. Birgün Bi kamera çekımındeyim. Org çalmasını bilmeyen iki öküz , 2 kolon dandik bi org ve bağlama ile kına gecesi yaptılar. Tam bi rezalet adam org çalmasını bile bilmıyor. Ogün Gözümün Önünde 500 tl para aldılar düğün sahibinden. Sonra bende yaparım bu işe çaba gösteririm omzumda 10 kilo kamera ile 1 kına gecesinden 150-200 alıyorum + montajı zontajı dünya iş dedim. Gittim Aldım 1 PA80 . uğraşıp duruyorum :)

komple dugun malzemeleri toplam kac tl tutuyo kolon amfi vs.?

bana da orgu sevdırem roland g600 ve halil 2-4 rıtmı oldu dugunde mukemmel ortamlar yaratıyordu ınsanları costuruyordu. herkes dıgıne gıderdı ben orgcuyu ızlemeye :))) neyse o zamanlar yasım 12-13 du. tam 22 yasında ılk orgumu g 600 umu ancak alabılmıstım:))) su anda g 1000 var roland g serısı tutkumdan vazgecemıyorum

herkes anlatmış bende bir şeyler yazayım ilk bağlamayla başladım14 15 yaşlarındaydım babam müziği çok severdi bana 6000 tl ye uzun sap bağlama aldı yıl1984 85kendi kendime tıngır mıngır çalmaya çalışıyodum birde bağlama üstadı vardı rahmetli noyan abi diye biribabamla ikisi geldi al bağlamayı gel dediler bağlamayı eline aldı ormancıyı çaldı bi taraftanda bi büyük rakı açtılar onlar içiyor bağlamayı bana verdi çal dedi hiç bi şeyde göstermedi ne çalacam dedim bn çaldımya dedi ben daha bağlamanın teline vurmasını bilmiyorum tabi hiç bi şy çalamadım babamda bana kızdı hiç unutmam dedim hiç bi şey göstermediki o günü hiç unutmam bende başladı hırs ilk ajda pekkanın petrolünü çaldım merak zamanla arttı elektro bağlama alacam hiç param yok biz burada tütün yetiştiririz bizdede ilaç motoru var parayla tütünlere ilaç vuruyorum o zaman 87000 tl biriktirmem gerekiyo bağlama 12 voltluk hoparlörlü anfi zil mikrafon bongo dorbuka 87000 tutuyo 85000 biriktirdim 6 dönüm kadar bir tütünlüğü ilaçalayacam91000 tl param olacak şansmı desem ne en son tütünlüğü ilaçlarkan omuzum dan tütün ilacı tenime akmış tabi zehirlendim hemen bi taksi tutuldu samsun acile benim bütün paralar gitti ölmedik ama para yok 15 gün hastanede tedavi olsum eve geldim babam birinden90000 tl borç almış gelir gelmez bana verdi oğlum git cihazlarını al dedi böylece düğünlerde çalmaya başladım bu arada inanın cihaz almayı bırakın bisiklet almayı bile hayal edemezdimgaribanlık vardı üniversiteyi kazandım afyona 1989 yılında okumaya gittim orada bir arkadaşla tanıştım başladık buzdolabı tamirine bu arada afyon müzisyenler derneğide bizim pasajda bi abi bizimle düğünlere gelirmisi dedi tabi dedim başladım para kazanmaya org çalmayı bilmiyorum tabi bi tane casio org aldım başladım oynamaya yavaş yavaş bir şeyler çıkmaya başladı hiç unutmam yine bir casio ht 3000 diye bir org aldım sanırım 6 pil takıyorduk ritm yazıyorduk öyle düğünlere gitmeye başladım peşinde roland e 86 sonra e 68 yine em 2000 sonra ketrona geçtim xd9 x1 xd9 bu günlere geldik işte böyle bir müzik hayatı

Tokatta e40ın klarneti bağladı sonra g600un ara sesleri daha sonra tek hayalım pa80dı ulaştım daha sonra aile hep karşı cıktı hala karsı sırf ek kazanc olsun dıye muzıkten uzak kalmamak ıcın kopamadım

bana da orgu sevdırem roland g600 ve halil 2-4 rıtmı oldu dugunde mukemmel ortamlar yaratıyordu ınsanları costuruyordu. herkes dıgıne gıderdı ben orgcuyu ızlemeye :))) neyse o zamanlar yasım 12-13 du. tam 22 yasında ılk orgumu g 600 umu ancak alabılmıstım:))) su anda g 1000 var roland g serısı tutkumdan vazgecemıyorum

:) aynen beni anlattiniz ..... bnde oyleyim mahhalede dugun olur once ritim denemesi falan yaparlar kapini onune cikar 0:30-1 saat arasi ritimleri testleri dinlerim sonra dugune gidip korg pa 80 in asil durusu karsisina sanladye alip gece saat 12-00 a kadar izlerim......

bide halil 2-4 ritmi ne anlamadim roland rium setlerin adimi?

Klavye candır can..

Benim merakim ise e-16 tr nin demo muzigiydi orgdaki kayitli demosuydu cok guzel bi demoydu millet dugune giderdi ben ise orgcunun yaninda sessizce otururdum kendi kendime dedim ben boyle calmak istiyorum ve org almaya karar verdim ben 10 yasindayken e 16 ve e 86 lar kral aletti
dedimki bi e - 16 tim olsun baska bi sey istemem maddi durumdan alamadim kendi kendime keyboard derdim soylenirdim arkadaslarim dalga gecerdi simdi 23 yasindayim ve bi anda 10 yasindaki hayalim geldi gittim pa 800 aldim daha do suna basmayi bilmiyordum simdi 2 aydir egitim aliyorum tunelde crauf muzikte enis atesyurekten simdi 800 satip 3x alcam :)