• '' 20 '' Konu Açan yada mesaj yazmış olan Rütbe '' Özel üye '' olucaktır.. Vip üye de 200 konu yada Cevap vermiş olan Rütbe kazanacaktır saygılar

OR700 kayıtta sorun

SAHINNNNNN

Vip Üye
5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Özel Üye
Enst.
Yamaha OR700 V2Plus, Gitar, Bağlama
Kusura bakmayın arkadaşlar acemiyim bu konuda yardımınızı bekliyorum. OR700 V2Plus kullanıyorum. Çaldığım şarkıları kayıt yaparken bastığım akorları kaydetmiyor. Ritim çalmaya başlayınca akorları da kaydediyor fakat ritim çalmadan kullandığımda sadece solo melodiyi kaydediyor, bastığım akorların sesini kaydetmiyor. Kayıt yaparken Extra TR, TR 2 ve TR 1 açık durumda.

Cevap: OR700 kayıtta sorun

Extra TR sadece ritim ve akumpanyaları kayıt eder. Fakat bunu ritim çalıştığı sürece kaydeder.

ritim çalışmadan bir akor kaydetmek istiyosrsan, bunun için solo kanallarını kullanmalısın.

Kayıt Esnasında eğerki extra track kayıt modundaysa, ritim ve akumpanyalar klavyenin 9-10-11-12-13-14-15-16. kanalarını kullanır. Geriye kalan 1-8 kanallar ise solo kanallar olarak kullanılır.

TR1 ve TR2 kayıt track'leri o an ses seçiminin durumuna göre kayıt kanalı açar.

Örneğin 2 ses karıştırılmış bir Registration kullanıyorsanız ve kayıt modunda TR1 aktif ise o anda 1. ve 3. kanallar Kayıtta olur. Bu kaydın üzerine bir kayıt daha bindirmek istediğinizde TR2'yi seçmelisiniz. Kayıt esnasında yine çift ses kullanılıyorsa 2. ve 4. kanalları, tek ses kullanıyorsanız sadece 2. kanalı kayıt moduna gçeirir.

Eğer istediğiniz kanalı kendiniz kayıt moduna almak istiyorsanız, REC düğmesine basılı tutarak akranın altında bulunan 1-16 kanallardan birine basarsanız o bastığınız kanal kayıt moduna geçer.