• '' 20 '' Konu Açan yada mesaj yazmış olan Rütbe '' Özel üye '' olucaktır.. Vip üye de 200 konu yada Cevap vermiş olan Rütbe kazanacaktır saygılar

or700 klavye sorunu

korgshow

Vip Üye
5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Özel Üye
arkadaşlar or700 ümde klavyede bazı tuşlar toz dan dolayı basmıyor klayvyeyi oldugu gibi söktüm fakat bir türlü temizleyemedim komple set olarak söktüm takılı oldugu kısımdan ayıramadım allah aşkına bilen arkadaşlar bir yardım etsinler

0554 380 09 79 bir saat sonra ararsan yardımcı olurum arkadaşım. Buradan anlatmam biraz zor olur.

Hocam kapağı açınca gerekli soketleri ve kabloları çıkararak tuş takımını bağımsız hale getirin. Alt kısımda vida yada vidalar var. Bunlarıda sökün, şimdi tuş takımı komple kapaktan ayrılacaktır. Tuşların tam altına denk gelen kısımda, uzun bir devre var. Ortasında çizgiye benzer yarık var, yani iki parça aslında ama kablolarla bağlıdır. Birbirine bağlayan kabloları sökmenize gerek yok. Üst kısmında sabit tırnaklar, alt kısmında ise hareketli tırnaklar mevcut. Alttaki tırnaklara sırasıyla basın. Yaklaşık 8-10 adet tırnak var. Tık sesi ile birlikte devrenin alt kısmı tırnakların üzerine binecek. Devrenin alt kısmını kendinize doğru dikatlice çevirerek alabilirsiniz. Şimdi tuş lastiklerine ulaştınız. Bu devre dediğim gibi uzundur ve aslında iki parçadır fakat birbirine bağlıdır. Takarken lastikleri iyi oturtamazsınız basmayan yeni tuşlarınız olması muhtemeldir. Umarım yardımım olmuştur.

Resimde benim cihazın bahsettiğim uzun iki parça devresi var.

Ekli dosyalar

• 20150831_125328.jpg
    20150831_125328.jpg
    191.3 KB · Görülen: 250