Or700 tr ile tyros 4 arasındaki en belirgin farklar nelerdir acaba ?

• Konbuyu başlatan kuvayi
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar : 25
  • Görünümler : 9K

İyiki Doğdunuz :)

Cevap: Or700 tr ile tyros 4 arasındaki en belirgin farklar nelerdir acaba ?

Hocam ses formatını şu anda hatırlayamadım üstadlar cevap vereceklerdir style sesler STL zaten onu biliyorsunuzdur sequencer parçalar ise MIDI olarak çıkıyor...

evet STL formatını duydum.aslında mp3 veya wav formatında kayıt yapabilseydi OR700 çok iyi olacaktı benim için.çünkü; beste çalışmalarım için demo kayıtlarında kullanılmak üzere düzenlemeler yapmam gerekecek.o nedenle önemsediğim bir konuydu bu.

teşekkür ederim tekrar hatırlatma için...

Enstrüman sesleri olarak, vce ; liv ; clv ve swv uzantılı sesleri kullanabiliyorsun.

Teşekkür ederim yanıtınız için.

peki midi kayıtlarını ses kalitesinden ödün vermeden wav veya mp3 formatına convert imkanı var mı OR700 de kayıt ettiğim çalışmalarım için ?

evet STL formatını duydum.aslında mp3 veya wav formatında kayıt yapabilseydi OR700 çok iyi olacaktı benim için.çünkü; beste çalışmalarım için demo kayıtlarında kullanılmak üzere düzenlemeler yapmam gerekecek.o nedenle önemsediğim bir konuydu bu.

teşekkür ederim tekrar hatırlatma için...

dostum;
daha önce kısa bir cevap yazmıştım şimdi biraz daha detaylı bir cevap vereyim...:)
Yamaha or700 fiyat ve ondan alacağınız performansa göre müthiş bir klavye,belki de piayasadaki en iyi tercih.Sizin sorularınızı gördüğümde 3-5 sene evvel aynı araştırmaları kendimin de yaptığını hatırladım,uzunca bir aradan sonra.:)
eğer paranız varsa tyros4 şu anda en müthiş seçenek tabii.fakat bunun yanında temiz ikinci el makul fiyatlı mesela bir tyros2 de sizin için bir çözüm olabilir.
demo kayıtları yapmak çok farklı bir uğraş alanı.or700 ile bunu başaramazsınız,mutlaka bilgisayrınızı devreye sokmanız gerekiyor.t4 de kaydı cihazın üzerinden yapabilme şansınız var.fakat şunu tekrar hatırlatayım; demo kaydı çok farklı bir olgu.klavyelerin böyle kabiliyetleri olsa da(mikrofon kaydı dahil) yapabilecekleriniz dış faktörlerden yalıtılmış bir ortamda eskiden bir teyp bandına kaydettiğiniz kaydı dijital ortamda kaydedebilmekten ibaret.kayıda mix müdahalesi yapabilmeniz sınırlı seviyede olacaktır.
size tavsiyem almayı düşündüğünüz tüm modellerle yapılmış demo ve tanıtım videolarını izlemeniz.yakınlarınızda bir müzik mağazası varsa mutlaka gidin aletleri inceleyin.ve en önemlisi lütfen acele etmeyin.yapacağınız müzik tarzını ihtiyaçlarınızı ve bütçenizi iyi etüt edin.
yamaha modellerinin klavye üzerindeki sequencer kullanımı aynı mantıkla işler.ve bu mantık son derece basit bir mantıktır.size tahsis edilen 16 kanala kaydınızı midi olarak kaydeder or700 den sonraki modellerde bunu harici bir veri bankasına audio,mp3 gibi formatlarda aktarabilirsiniz.
bu klavyelere rahatlıkla usb kullanarak multipad,midi,ritm gibi verileri akatarbilir yada çıkartabilirsiniz.
yine de benim size model olarak tavsiyem eğer t4 ü fazla pahalı buluyorsanız makul fiyatlı,temiz bir t2 olacak...karar sizin.
or700 alacak olursanız,kayıt üzerine sorularınızı bilahare yanıtlarım.umarım doğru ve sizi mutlu edecek bir tercih yaparsınız...:)

Ch.

Teşekkür ederim Chordsolo,

Konu başlığını açarken de belirttiğim üzere; sadece ev ortamında beste çalışmalarında kullanabileceğim bir model üzerinde duruyorum.Yamaha marka olarak tercihimdi her zaman.

Müzik tarzı olarak;

*pop
*Türk rock
*Sanat müziği
*Fantazi / taverna

türleriyle ilgileniyorum.Benim ihtiyacım olan özellikler aslında temelde;

*Ses ve ritmlerde batı + doğu kültürlerini içeren,
*Kayıt ve düzenlemede wav + mp3 ses formatlarını destekleyen,
*Ses ve ritm düzenlemelerinde hayal gücüne fazla sınır koymayan,
*Ses ve ritmlerde ortalamanın üzerinde bir kaliteye sahip olan,
*Fiyat olarak da; 5,000-10,000 aralığında olan,

bir klavye düşünüyorum.

Aslında OR700 V2 nin yanında Roland GW-8 modelini de inceledim.Bazı artıları olduğunu sanıyorum GW-8 in.Fiyat olarak her iki model benim için uygun gibi.Yani her ikisini aldığım takdirde, yukarıdaki ihtiyaçlarımı karşılar mı acaba ? Çünkü her ne kadar T4 için bütçem yeterli olsa da; sanırım yarı fiyatına sahip olabileceğim bir veya iki model daha mantıklı gibi geliyor.

Tabiiki sizlerin değerli yorumları ve bilgileri sayesinde karar verme sürecinde belirli bir aşamaya geldikten sonra sizlerin de bildiğiniz üzere, mutlaka cihaza el değmek şart.

Önümüzdeki aylarda İstanbul tünelden sıfır olarak düşünüyorum zaten satın almayı.Nasip tabiiki.

gw8 ve or700 ü aynı anda almanız bence çok faydalı değil.sahne için belki düşünülebilir gw8 fakat sizin durumunuz için pek mantıklı gözükmüyor.
5-10 milyar fiyat lüksünüz varsa daha evvel de dedğim gibi t4 sizin işinizi fazlasıyla ve fazlasıyla görecektir...

Ch.

arkadaşım ben or700 v2 kullanıcısıyım önceki orgum pa800 maddi sorundan dolayı sattım ve or700 alırken çok kararsız kaldım korg dan sonra yamaha alışkın olmadıgım bi klavye ama bir hafta kullandıktan sonra çok iyi bir karar verdigimi anladım bu dügün sezonunu or700 le çalıyorum bir numara fakat siz pop Türk rock Sanat müziği Fantazi / taverna tarzı istiyorsunuz bu yönde de or700de gereken bir çok ritim var fakat pa800 kadar zengin degil ses e gelince pa800 den kaliteli sesleri var tabi bagzı sesler baglama sı pa80-800-500 modellerine göre zayıf kalıyor ama yaylılar olsun keman olsun helede klarnet sax lar korgda bulamazsınız yani bulamazsınız dedigim kalite meselesi işte sorunun başlangıcı burada or700 le çalınan bi parça dinlediginizde bi org la çalındıgını pek ala anlarsınız ve gw-8 i de dinledim ondada aynı şekilde korg pa 800 onlara göre biraz daha kaliteli fakat bundada kalite çok geride yani kimseyi kötülemeye yazmıyorum yanlış anlamayın...ve bu çelışmaları evde yapmak istediginizi söylemişniz bu düzenlemeleri bilgisayardanda çok iyi bir şekilde yapabilirsiniz şimdiye kadar tyros yada pa800 yada x1-2-3(sample destegi) olan orglar yoktu ne yapılıyorsa kendi imkanlarıyla en iyisini yapıyorlardı....

şimdi konu dışına çıkmadan bi tyros 4 demolarını dinleyin okadar dinletisi yüksekki sanki gerçek müzik aletleri çalıyor ama gw 8 de bunu bulamazsınız or 700 de bunu bulamazsınız pa800 de bunu bulamazsınız tyros 2 ye gelince sınır açısından düşünürseniz piyasada bulunan setleri sesleri alıp kafanıza göre düzenleyeceksiniz ve kullanacaksınız ama seçenek çok yok tatmin etmeyebilir ama diger orglara göre daha kaliteli...pa800 de aynı şekilde artık benim için or700 den farkı yok diyebilirim kullandıgım tüm sesler or700 de de var 2x zamanında alanlar geri satıp pa800 alan birsürü tanıdıgım var çünki bi farkı yok kullanıcı için adam dügünlere gidiyor bazı gecelerde hafif müzik yapıyor gerek duymuyor fark göremedigi için çünki pa 800 çıktıgı zamanda 1x in seslerini alıp alıp kullandılar global dosyalarından dolayı orgların ramlerini yakan birsürü haberler çıktı demek istedigim korg aynı tas aynı hamam 1x de ne varsa 3x de de aşagı yukarı o var...

şimdi asıl bilinmesi gereken konu şu insan nekadar iyi org alırsa alsın hiç farketmez çalan kişi iyi olmadıktan sonra benim gibi or700 dede çaldıgınız la pa800 de çaldıgınızla tyros 4 de çaldıgınız arasında bir fark olmaz yani org güzel diye siz güzel çalamazsınız siz güzel çalıyorsanız or700 dede çalsanız güzeldir ama güzel çalamıyorsanız 3x de de çalsanız tyros4 de de çalsanız or700 le çaldıgınız arasında bir fark olmaz...

ben olsam ne yaparım...
ben olsam eger o paraya ihtiyacım varsa or700-pa800-tyros2 arasında bi tercih yaparım kayıt da yapacaksam bilgisayara yaparım yok para sıkıntı degilse tyros4 alırım...

benim düşüncelerim bu....

arada cok fark war:D 1250 euro ıle 4200 euro arasındakı fark kadar:D

En buyuk fark senin bu soruyu sorman olmus :))

Hocam fiyat aralığınız gayet iyi..Bu durumda ev için ideal bir home studio kurulabilirsiniz kuracağınız sistem sonrası "keşke şu orgu alsaymışım" deme şansınız yok çünkü home studio larda ses ve ritm olarak sonsuz seçeneklere sahip olacaksınız bir orgun (bu org Tyros 15 de olsa) teknik kapasitesine sınırlı kalmayacaksınız..Benimkide bir düşünce işte :D

:::::::))) soru cok güzelmiş