org da sese göre çalma ?

Cevap: org da sese göre çalma ?

Soruyu soran kişinin lüx bir otelde orgla klasik batı veya caz-blues çalmak gibi bir hayali yoksa notayla çalması anlamsız! Ha tabi ki solfeji öğrensin her zaman lazım olur.Ama nota bilmeden bu iş olmaz takıntısını bırakalım.

Buraya kesinlikle katılıyorum.

Merhaba arkadaşlar iyi forumlar

Şimdi ben şarkıları ses göre çalıyorum yani notasız ama nota öğrenmek istiyorum ama şuan sese göre çaldığım için biraz uğraşla her parçayı çalabiliyorum kendimce neyse bazı arkadaşlar nota öğrenmeye başlarsan hazır çaldıklarınıda unutursun diyolar bu ne kadar doğrudur onu öğrenmek istiyorum

saygı ve sevgilerimle ....

dostum yaşını bilmiyorum ama gelecekte olur yetenek sınavlarına girersin öyle bir durumun olursa her şeyi notalı isterler haberin olsun işin eğlence kısmını bırakmadar bir yandanda ferdesu hanımın dediği gibi alfabe kısmınıda öğrenmek bence en iyisi

ben bılmem abıı yabancıyım ben

Nota öğrenirsen 1 adım önde olursun nota'nın anlamı not'tan gelir yani eskiden nota yokmuş şarkılar unutulmasın diye kağıda yazılmış ismi nota olmuş kulaktan çalan biri şarkıyı bi süre sonra çalmazsa unutabilir ama nota bilen biri notaları olan şarkıyı bilmese de çalar ve tam çalar buda küçük bi dipnot olsun.