Pa 500 e sample atmışlar

• Konbuyu başlatan EMRE_53
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar : 37
  • Görünümler : 12K
Cevap: Pa 500 e sample atmışlar

Can hocam neden yasak örnek veriyorum korg pa55tr aldm parasını verdim ister kırar parçalarim ister mikrofon girisı yaparım ister usbye çevirim ister mp3 takarım ürün mal benim yasak olan nedir...

Can hocam neden yasak örnek veriyorum korg pa55tr aldm parasını verdim ister kırar parçalarim ister mikrofon girisı yaparım ister usbye çevirim ister mp3 takarım ürün mal benim yasak olan nedir...

valla alı kardesım orasını bende anlamadım

anlamayacak bir şey yok.
siz son kullanıcısınız alet sizin malınız istediğinizi yapabilirsiniz.
ben bu modeli eğer modifiye edersem (izinsiz)bundan sonra her modifiye ettiğim alet korg sorumluluğundan çıkar ve bundan dolayı korg'a tazminat hakkı doğar.çünkü bir çok patenti içinde barındıran bir sistemi modifiye edip kendime mal etmiş olurum.
eğer yamaha bana izin vermeseydi bugün hiç bir şekilde tr modelleri olmazdı.bu rizikoya giremezdim.bende kendi aletlerimi istediğim gibi oynarım kimse karışamaz ama işi ticarete döktüğüm an(izinsiz) tepeme binerler.
umarım bu sefer anlatabilmişimdir.
ayrıca,
iran da şeriyat kanunları var ve müzik aletleri zaten yasak.bunu bana buraya gelip proje yaptıranlar söylüyor ve bunları bu yüzden kaçak ülkeye soktuklarını belirtiyorlar.
garip ama gerçek.

ayrıca,
bunları laf olsun diye paylaşmıyorum.ben mutfakta olan birisiyim ve sadece türkiyeye faydalı ürün geliştirmiyorum.lütfen bu yazdıklarımı daha fazla kurcalamayın çünkü doğru şeyler ve tartışılacak bir yönü de yok.
size yaşadığım bir olayı anlatayım:

eskiden sony televizyonları türkiyede de üretilirdi hemde çerkezköy'de.
profilo tesislerinde en son kv 2212 modeli üretildi.profilo üretim esnasında izin almadan bazı parçaları daha ucuz olanlarıyla değiştirdi ve sony bunu fark etti ve anında elemanlarını çerkezköy'e gönderdi önce üretim robotlarını imha etti ve tazminatlarını ödeyip profilo ile sözleşmesini feshetti.bu aslında çok önemli bir konu değildi ama o bir kaç parça değişikliği bu modelin sony orijinalitesinden çıkardığı için sony kanuni hakkını kullandı ve işi bitirdi.

Can abi benim yamaha a1000 de mp3te var mikrofon girişide var ben orgu kullanıyorum pa800 alıcam bu yuzden satıyorum sorun olurmu hocam

ha şunu da söylemek lazım:

ben de para kazanmak istiyorum ve yapabileceklerim çok fazla ama yapacağım her şey sıfır alet piyasasını etkiler ve bundan dolayı distribütörle ters düşerim.bunu hiç göze alamam.
pa60 misalini vermişsiniz.bunu dtl zaten ilk çıktığından beri yapıyor ve izmirdeki yapılan işlem de dtl bilgisinde.bu işlem için korg distribütöründen zamanında izin alınmıştı.pa60 türkiyede az sayıda olduğu için distribütör bu işlemi kaydadeğer görmedi.yani sıfır alet satışlarını etkileyecek derecede görmedi.dediğim gibi izinsiz olmaz ama siz aletinize istediğinizi yapabilirsiniz.

Can hocam çok tşk ediyorum

bu resmi işlerin eline düşmeyeceksin yok ondan izin yok bundan izin al saçma sapan şeyler can hoca haklı yapsa adamın başına bisürü dert bide mahkemeyle uğraşır artık adam akıllı bi alet yapmadılar birini alırsın yok o eksik onu alırsın yok bu eksik öyle olmasa para kazanamıyolar zaten üç kuruşluk malları 10 kuruşa alıyoz kazığın alasını yiyoz bu memlekette bu kadar vergi bu kadar para nereye gidiyor 2500 tlye pa 800 ün sıfırını rahat rahat alırsın başka ülkelerde ama türkiyede 2500 anca pa 80 in ikinci elini alırız biz daha uğraşalım yok sampleymiş yok buymuş boşuna kürek çekiyoz git düğününe programına elinde hangi alet varsa çal al paranı yeterki düzgün çal eğlendir milleti sanki sampleli olmasa oynamıcaklar mı

çok uzağa gitmeye gerek yok,

a1000tr de halk 4/4 ritminin introsu yüzünden adamın biri beni ve setun'u mahkemeye verdi.melodinin kendisine ait olduğunu iddia etti ve bana hakaret etti.ayrıca da yüklü bir miktar para istedi.sonuç olarak iddia ettiği şey şuydu:
"introdaki melodinin 3 mezurundaki bazı yerler benim besteme benziyor".
bu ritmi ben mehmet doğdu'ya yaptırmıştım.kendisi de bu duruma üzldü ama düşünün bir ritim yüzünden bile yıllarca uğraştık.bu durumu yaşadıktan sonra yasal telif hakları barındıran konulara nasıl yaklaşırsınız?

Moderatör tarafında düzenlendi:

Valla canbey çok haklısınız ben a1000 imi satıştan çekicem ozaman mik ve mp3 özellïği var diye bu sorunları yaşamak istemem sizden ricam satış bölümündeki ilanımı silin çünlü mp3 ve mikrofonludur madem işin yasal boyutu var tutupta mp3 ünü mikrofonunu sökemem çok emek verildi hocam saygılar