- Enst.
- Yamaha S970 + Yamaha A2000+Emo
Arkadaşlar, Pa500 batı modelinde koma verdikten sonra transpose yaptığımda komayı kaydırıyor. Bunun bir çözümü varmıdır?
global
general controls
tranppuse kb mode
Cevap için teşekkür ederim hocam.
İzninizle bir sorum daha olacak. Koma vermek için Assingnable tuşunu Quarter tone olarak ayarlayığ ekranın üstündeki tırnakla Write Globa-Style Setup olarak kayıt ediyorum fakat orgu her açtığımda Assingnable tuşu tekrar resetleniyor. Bunun bir çözümü varmıdır peki?
Cihazı ilk açtığınızda swich'i quarter tone'a ayarlayın. Yani piano bankasının ilk performansında iken ve tırnaktan performansa kaydedin. Daha sonra globalden general kontrol/alt kısımdan look/control bölümü ve assignable swich yazan kilitli olacak ve bu şekilde global setup'a kaydedin. Tabi pa1x üzerinden anlatıyorum ama pa500 de de aynıydı hatırladığım kadarıyla. Yani swichler performansa bağlı ve ilk performansa ayarlayıp kaydediyoruz. Globaldende kilitlediğimiz için performans değiştirsek bile sabit kalıyor.
Sizi bulmuşken bir soru daha sorayım. Uzun zamandır Yamaha kullandığım için Korga alışmak biraz zaman alacak sanırım. Problemim şu;Birde write global style setup değil, sadece write global setup'a kaydedeceksiniz.