• '' 20 '' Konu Açan yada mesaj yazmış olan Rütbe '' Özel üye '' olucaktır.. Vip üye de 200 konu yada Cevap vermiş olan Rütbe kazanacaktır saygılar

PA80 Lütfen Yardımcı Olun

bosnak54

5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Katılım
15 Ağu 2016
Mesajlar
11
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Enst.
Korg pa80
Yaklaşık 1.5 senedir Korg pa80 kullanıcısıyım,düğünlere gidiyorum ancak orgu tam olarak çözemedim.Elimde 16 mb lık ilko cevo seti ve harddisk mevcut ancak ben istediğim verimi alamıyorum.Şöyle ki dün gece bir salonda pa80 kullanma fırsatım oldu bağlamalar ritimler klarnetler saxlar gerçekten muhteşemdi.Ancak kendi setimde böyle bir tat alamıyorum.Sorum şudur ki harddiski baya bir inceledim bu backup dosyaları,kmp dosyaları,crd dosyaları nedir ne işe yarar bunları baştan aşağı anlatabilirseniz çok memnun kalacağım.Harddiskimin içinde farklı crd dosyaları var cevo.crd,levo.crd,emo.crd gibi.Birde kmp ler var ki mesela akbağlama diye yazıyor ancak ben bunu hiçbir şekilde orga kaydedemiyorum.İstediğim düğünlük elektro sesler alamıyorum.Bu konuda beni aydınlatırsanız çok memnun kalacağım.
Teşekkürler saygılarımla...
 
Cevap: PA80 Lütfen Yardımcı Olun

Sevgili kardeşim bunun için birbuçuk sene niye bize sormadan beklediniz ki ?
1) Piyasa da sayısız birbirinden kopyalanmış eklentiler yapılmış ve çoğaltılmış KART (CRD. BACKUP) lar var ve bu kartlara uyumlu da çalışır SET ler var birbiriyle koordineli olarak çalışırlar eğer uyuşmazlık varsa ses yerine börtü böcek sesleri misali garip sesler alırsınız. Size yörenize uygun kartı araştırıp seçmelisiniz.
2) CRD (BACKUP) dosyaları Karta yükleniz SET ise Orga yüklenir.
3) Harddiskinizde sayısız veriyi PC ve Org dan yedekleyebilir ve zamanı gelince de disket kullanmadan kullana bilirisiniz.
4) Diyelimki Midi Hardiskinize yüklediniz bunları org üzerinden PC misali seçip direk disket kullanmadan çalabilirsiniz.
5) Diyelim ki kullanmakta olduğunuz karta ait elinizde 5 tane set var bu setlerin tamamından aynı anda yararlanabilirsiniz. Nasılmı ?
a) İlk disketi orga yüklüyorsunuz
b) 2. SET Disketinizi orgunuzun disket sürücü kısmında takılı bırakıyorsunuz.
c) 3. Setinizi Orgıunuzun Harddiskindeki 123! İsimli Klasörünün içine atıyorsunuz
d) 4. Setinizi Orgıunuzun Harddiskindeki 456! İsimli Klasörünün içine atıyorsunuz
e) 5. Setinizi Orgıunuzun Harddiskindeki 789! İsimli Klasörünün içine atıyorsunuz
Birinci seti nasıl çalacağınızı biliyorsunuz, 2. Seti orgunuzun Direct FD tuşuna her bastığınızda 8 tane değişik rtim göreceksiniz bunlardan istediğinizi işaretleyip orga yüklemeden çalabilirsiniz, 3, 4 ve 5 setinizi kullanmak için de orgunuzun sol alt kısmında ki ÇİFT IŞIK ı yakarak direk orga yüklemeden Org üzerinden içeriğini görüp çalabilirsiniz. Bu 3 klasörü sakın silmeyiniz silerseniz orgunuz Harddiski görmez. İçindeki seti değiştirmek istediğinizde yeni bir set attığınızda eskisi otomatikman silinir zaten.
6) Kartınızı ORG üzerinden silebilir Formatlar ve yeni bir kart Backup CRD lerini Org üzerinden 20 dakika da kartınıza atabilirsiniz lakin burada paniklerseniz, orgu Power den işlem bitmeden kapatırsanız, Elektriğiniz kesilir ise Kartınız MORTİNGEN  Bozulur yani buna lütfen dikkat edelim.
Bunda sonra da dilediğinizi sorup öğrenebilirsiniz Kolay gelsin Saygılarımla,
 

Benzer konular

Demonu Paylaş Yine Yarışma Yapalım mı ? Anket

  • Evet

    Oy: 16 66.7%
  • Kararsızım

    Oy: 7 29.2%
  • Hayır

    Oy: 1 4.2%

Delüxe üyelik Yapın sizinde olsun.. (Sunucu Ödemeleri için katkınız olsun)

Son kaynaklar

İyiki Doğdunuz :)

Geri
Üst