PA80 tabii ki. Fakat org çok eski ve temizini bulman çook zor.
Edit: Tabi konuyu buraya açtığınıza göre gönül sanki pa500'den yana Gerçi sorunuz hangisinin tercih edilmesi gerektiği değil de hangisine kaynak bulurum olunca... kafa karıştırıcı oluyor.
Gönlüm PA80'den yana ancak hangisini daha çok kullanabileceğimi öğrenmek istedim. Gem WK2 kullanıyordum. Korg'a yeni geçeceğim. Hiç bir bilgim yok. Ankara düğünlerinde kullanmak için alacağım. Dikkat etmem gereken şeyler vs. nelerdir yardımcı olursanız sevinirim.
Gem'i satma nedenim piyasada kullanan olmadığı için birde şirket battığı için doğru düzgün bir kaynak ve set vs. bulunmaması. Ankara'da genelde PA800 kullanılıyor ancak onunda fiyatı pahalı. PA80 - PA55 TR çok kullanılıyor 800'ün dışında. Bu kart mevzusu nedir? Kart olması şartmı kartın işlevini harddisk görüyormu? Gem'de hiç böyle şeyler yoktu. Disketten orga belirli ritimleri yüklüyordum kullanıyordum.
Kart Sample ses kullanabilmek için. Yani gerçek enstrüman sesleri. Harddiskte sample kullanma şansınız olmuyor. Sadece kartta. Kart olmazsada sample sesler olmadan da rahatlıkla kullanılabilir.
Kartların fiyatı neden bu kadar pahalı peki? Kartsız bir org alırsam 250TL kartamı vereceğim.