Arkadaşlar Nota da değer diye birşeyler vardır. Bu değerler Nota da dörtlük, sekiz lik onaltı lık, otuziki lik diye gider. işte yukarıda sizin de bahsettiğiniz gibi iki bacaklı, üç bacaklı bunun en güzel kanıtıdır.
Yukarı da arkadaşımız, ritm yazma bölümüne girdiğin zaman ''Hİ'' diye bşey görceksin ekranın altında. onu tempo tekeriyle 'iki bacaklı nota'' işaretine getir ritmi sonra yaz otomatik oturacaktır. her ritm yazma bölümüne girdiğinde bunu yapmak zorundasın. Demiş
İşte arkadaşımızın belirtiği Hİ seçeneği org üzerinden vuruşunu yapacağımız nota değerlerini yansıtır. Davul vuruşları genellikle bir dörtlük veya bir sekiz şeklinde vurulur. Nota da kuyruklar vardır, tek kuyruklu olunca bir sekizlik, 2 kuyruklu olunca bir onaltılık, 3 kuyruklu olunca da bir otuziki lik değere sahip olurlar. İşte siz demişsinizki (BEN BUNU ÜÇ KUYRUKLU YAPIYORDUM) 3 kuyruklu olunca işte o vuruş alanı 0tuzikilik olmuş oluyor yani o alana otuziki tane vuruş yapılabiliniyor. Bunu da manuel olarak tuşlara vurarak yerine oturtmak çok zordur. Siz bu değerleri ne kadar BÜYÜK (Büyükten kastım az kuyruklu) olarak kullanırsanız vuruşlarınız o değerde yerine oturur. Örneğin bu iş YAMAHA OR-700 lerde daha basittir çünkü orada direk nota değeri çıkıyor. PA-80 de de Hİ seçeneğinde bu olay mevcuttur. 3 kuyruklu ile ancak darbuka daki seri vuruşları yapabilirsiniz davul perküsyonlarını yapamazsınız. Yazsanız da önceden orga bu ayarları yapmazsanız org kendi mantığında ki en küçük aralıkları seçeceğinden sizin vuruşunuzu abuk subuk bir şekilde yerine oturtacaktır ve bu hiç bir işinize yaramayacaktır. Lütfen daha ritim yazmadan bu Hİ seçeneğindeki ayarlamalarınızı yapmayı unutmayınız. Eğer değerleri büyük aralıklı (Az kuyruklu) seçerseniz yanlış yere de vuruş yapsanız org bunu seçtiğiniz nota değerleri kapsamında değerlendirip, yerli yerine oturtmuş olacaktır. Kolay gelsin Saygılarımla,