• '' 20 '' Konu Açan yada mesaj yazmış olan Rütbe '' Özel üye '' olucaktır.. Vip üye de 200 konu yada Cevap vermiş olan Rütbe kazanacaktır saygılar

Pa80 Ritim yazarken yerine oturtma var mı ?

Cevap: Pa80 Ritim yazarken yerine oturtma var mı ?

Pa80 e ritim yazmaya gerek yok ritimlerden sıkıldıysan batı banklardaki ritimleri kullan ne türküler çalınır o ritimlerle

Arkadaşlar Nota da değer diye birşeyler vardır. Bu değerler Nota da dörtlük, sekiz lik onaltı lık, otuziki lik diye gider. işte yukarıda sizin de bahsettiğiniz gibi iki bacaklı, üç bacaklı bunun en güzel kanıtıdır.

Yukarı da arkadaşımız, ritm yazma bölümüne girdiğin zaman ''Hİ'' diye bşey görceksin ekranın altında. onu tempo tekeriyle 'iki bacaklı nota'' işaretine getir ritmi sonra yaz otomatik oturacaktır. her ritm yazma bölümüne girdiğinde bunu yapmak zorundasın. Demiş

İşte arkadaşımızın belirtiği Hİ seçeneği org üzerinden vuruşunu yapacağımız nota değerlerini yansıtır. Davul vuruşları genellikle bir dörtlük veya bir sekiz şeklinde vurulur. Nota da kuyruklar vardır, tek kuyruklu olunca bir sekizlik, 2 kuyruklu olunca bir onaltılık, 3 kuyruklu olunca da bir otuziki lik değere sahip olurlar. İşte siz demişsinizki (BEN BUNU ÜÇ KUYRUKLU YAPIYORDUM) 3 kuyruklu olunca işte o vuruş alanı 0tuzikilik olmuş oluyor yani o alana 8 tane vuruş yapılabiliniyor. Bunu da manuel olarak tuşlara vurarak yerine oturtmak çok zordur. Siz bu değerleri ne kadar BÜYÜK (Büyükten kastım az kuyruklu) olarak kullanırsanız vuruş larınız o değerde yerine oturur. Örneğin bu iş YAMAHA OR-700 lerde daha basittir çünkü orada direk nota değeri çıkıyor. PA-80 de de Hİ seçeneğinde bu olay mevcuttur. 3 kuyruklu ile ancak darbuka daki seri vuruşları yapabilirsiniz davul perküsyonlarını yapamazsınız. Yazsanız da önceden orga bu ayarları yapmazsanız org kendi mantığında ki en küçük aralıkları seçeceğinden sizin vuruşunuzu abuk subuk bir şekilde yerine oturtacaktır ve bu hiç bir işinize yaramayacaktır. Lütfen daha ritim yazmadan bu Hİ seçeneğindeki ayarlamalarınızı yapmayı unutmayınız. Eğer değerleri büyük aralıklı (Az kuyruklu) seçerseniz yanlış yere de vuruş yapsanız org bunu seçtiğiniz nota değerleri kapsamında değerlendirip, yerli yerine oturtmuş olacaktır. Kolay gelsin Saygılarımla,

Arkadaşlar Nota da değer diye birşeyler vardır. Bu değerler Nota da dörtlük, sekiz lik onaltı lık, otuziki lik diye gider. işte yukarıda sizin de bahsettiğiniz gibi iki bacaklı, üç bacaklı bunun en güzel kanıtıdır.

Yukarı da arkadaşımız, ritm yazma bölümüne girdiğin zaman ''Hİ'' diye bşey görceksin ekranın altında. onu tempo tekeriyle 'iki bacaklı nota'' işaretine getir ritmi sonra yaz otomatik oturacaktır. her ritm yazma bölümüne girdiğinde bunu yapmak zorundasın. Demiş

İşte arkadaşımızın belirtiği Hİ seçeneği org üzerinden vuruşunu yapacağımız nota değerlerini yansıtır. Davul vuruşları genellikle bir dörtlük veya bir sekiz şeklinde vurulur. Nota da kuyruklar vardır, tek kuyruklu olunca bir sekizlik, 2 kuyruklu olunca bir onaltılık, 3 kuyruklu olunca da bir otuziki lik değere sahip olurlar. İşte siz demişsinizki (BEN BUNU ÜÇ KUYRUKLU YAPIYORDUM) 3 kuyruklu olunca işte o vuruş alanı 0tuzikilik olmuş oluyor yani o alana otuziki tane vuruş yapılabiliniyor. Bunu da manuel olarak tuşlara vurarak yerine oturtmak çok zordur. Siz bu değerleri ne kadar BÜYÜK (Büyükten kastım az kuyruklu) olarak kullanırsanız vuruşlarınız o değerde yerine oturur. Örneğin bu iş YAMAHA OR-700 lerde daha basittir çünkü orada direk nota değeri çıkıyor. PA-80 de de Hİ seçeneğinde bu olay mevcuttur. 3 kuyruklu ile ancak darbuka daki seri vuruşları yapabilirsiniz davul perküsyonlarını yapamazsınız. Yazsanız da önceden orga bu ayarları yapmazsanız org kendi mantığında ki en küçük aralıkları seçeceğinden sizin vuruşunuzu abuk subuk bir şekilde yerine oturtacaktır ve bu hiç bir işinize yaramayacaktır. Lütfen daha ritim yazmadan bu Hİ seçeneğindeki ayarlamalarınızı yapmayı unutmayınız. Eğer değerleri büyük aralıklı (Az kuyruklu) seçerseniz yanlış yere de vuruş yapsanız org bunu seçtiğiniz nota değerleri kapsamında değerlendirip, yerli yerine oturtmuş olacaktır. Kolay gelsin Saygılarımla,

Haklıymışsınız hocam Hİ ' de olunca davullar saçma sapan birşekilde vurmaya başlıyordu halbuki doğru yazıyordum ben. Şimdi yerine oturdu :)

ünal hocam bu 2 bacaklı dediğiniz olay tam olarak nasıl şekli bende şunlar çıkıyo sırası ile

1. Hi
2. 1nota ve üst üste binmiş gibi duran R
3. 1 nota ve bitişik yazılmnıs R ve yanında 3 İşareti
4.1 nota ve bitişik yazılmıs R
5.1 nota üsten alta doğru kutugu var yanında 3 işareti var
6.sadece 1 nota bunlardan hangisini şeçmeme lazım ünal hocam

qantize deyin şuna yav nedir 3 bacak 2 ayak :)

Arkadaşım hocaların dediği gibi 2 kuyruklu yaptık yani (1/16 lik) işareti ve vuruşlar oturdu ok ama tam oturması için bir işlem daha var menude evend edit olması lazım ordanda yazdığın 1/16 lik nota ise 1/16 yapıp excute yaparsan o da otomatik topluyor daha tam oturuyor hata kalmiyor

Orgdaki BASSEg Olayı
Sevgili müzisyen kardeşler ve abiler. orgdaki B:SEQ in ne işe yaradığını biliyormusunuz. Ben kısaca açıklamak istiyorum sizlere midi yazmada veya alt yapı düzenlemede çok kolaylık sağlıyacağından eminim.Şimdi elimizde diyelimki bir midi parçası var.Bunu B:SEQ tuşuna basarak önce midi yi çağırıyoruz. RECCORD düğmesine basarak REALTİME seçiyoruz.Daha sonra parçanın ritmi kaç kaçlıksa ona göre elimizdeki USER veya fabrika ritimlerinden seçiyoruz.öncelikle parçanın hangi yerinde hangi ritimi atmasını istiyorsak onu bir kağıda yazıyoruz.Bu tabiki parçayı iyi dinlemiş olmak ve mezrularını iyi takib etmekle olur.Diyelimki bir slow veya 2/4 lük bir midimiz var.Ama ritimlerini beğenmiyoruz.Bizim USER deki ritimleri beğeniyoruz ama ritim yazmak zor olduğu için baştan sona kadar.Bu kolay yöntemi seçebiliriz.Orada parçanın nakarat kısmı vaya şan kısmında hangi ritim çalmasını ve attack atmasını istiyorsak milimetrik olarak ayarlayabiliyoruz. Mesala 1.mezrudan 8.mezruya kadar giriş olsun.Buda 4. varyasyondaki ritimle çalmasını istiyoruz.kursörü 1-den 7 ye kadar seçiyor 7 nin 2.192 mezrusunda attak atmasını istiyoruz attak bölümünü seçiyoruz daha sonra mezru 8 e tamamlanmış oluyor.9.mezrudan itibaren şan kısmı olsun buda diyelimki 2. varyasyonda ise onu seçiyor Şan uzunluğu nekadarsa o kadar o varyasyonda çalmasıını işaretliyoruz daha sonra yine yeni mezruya geçmeden yarısında atak seçerekmezruyu tammalatıp yine sonraki bölümün varyasyonunu seçtirip en son çıkarken tekrar RECORD düğmesine basıp onu bir kaç saniye bekledikten sonra yeni midinizin ritimleri sizin istediğiniz gibi oluyor.

İNTERNETTEN İNDİRİLEN RİTİMLERİN DÜZENLENMESİ HAKKINDA
internet üzerinden indirilen ritimler den cogu zaman istedigimiz tur ritim bulamiyoruz. sitelerden download ettigimiz ritimleri orgumuza yukledigimizde hos olmayan ritimler ortaya cikiyor.bu ritmler uzerinde ufak degisiklik ile istedigimiz ritime getirebiliriz.
su sekilde yapiyoruz: ritimi diskten actiktan sonra ekranin sol tarafindaki drum perc tusuna bastiktan sonra alttaki trk seleck tusuna basiyoruz. sonra program tusunabasip user dk yi basarak drum kitimizi seciyoruz.sonra ekranin solundakibass-perc tusuna basarak islemi tekrarliyoruz.ta ki nezaman hos bir ritim ortaya cikti sonra ensemble tusunu basip ardindan write disk tusuna basip enter tusuna basarak islemi bitiriyoruz

RİTİM YAZMAK
ritm yazarken baştan kaç mezur olduğunu seçiyorsun cv len olarak görürsün orada birde üst sağda rl yani record lengt =kayıt uzunluğu var onlar kayıtın uzunluğunu belirler önce davulları vur kayıt uzunluğunu davul ile doldur davul kaydında resol dötlük notayı göstersin diger küçük vıruşlarda resol hİ olsun dediğin copye olayı yok bence önce bir mezurluk bir iki dörtlük dene, new style yi ilk baştan seç 2 dörtlük seçeneğini aktif hale getir dört defa davul vur dogru yaptıysan o kendini tekrarlar durur stop yap sonra resol değerini hİ yap hİ yapınca nasıl vurursan aynısını çalar diğer dörtlük notayı gösterirse sen yanlış, geç vursanda kaydırıp gerçek zamanına getirir vuruşunu yanlış yaptığın zaman yanlış vurduğun tuşa basık tut elini ve aynı anda shİft+delete tuşlarına birlikte bas mezur sonuna kadar ritm çalsın sonra durdur ritmi basılı tuttuğun yanlış vuruş silinmiştir.. kolay gelsin...

Değerli hocam peki yazacagimiz ritimleri diyelim ki 2/4 3/4 4/4 5/8 6/8 7/8 9/8 10/16 bunların record bölümünde hi deki kuyruk işaretleri nelerdir ve organize bölümündeki kuyruk yerleri karşılığı nelerdir

Moderatör tarafında düzenlendi: