• '' 20 '' Konu Açan yada mesaj yazmış olan Rütbe '' Özel üye '' olucaktır.. Vip üye de 200 konu yada Cevap vermiş olan Rütbe kazanacaktır saygılar

Pa800 koma nasıl verırılır?

• Konbuyu başlatan Fth20
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar : 11
  • Görülen : 4K

Fth20

5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Özel Üye
Enst.
Korg PA800
Merhaba arkadaslar,

Bugun pa800 aldim. Ustunede albayrak seti yukledim. Yanliz su koma olayini cozemedim. Subscale gidip quater tonedan ayar yapildigini biliyorum ama bu ayar nasil yapiliyor cozemedimk bir turlu. Bundan once roland e86 vardi ve orada sesler hep hazirdi. Butun notalarin do re mi vs vs ayri ayri koma ayarlari ayarliydi birsey yapmama gerekmiyordu sadece sesi seciyordum. Simdi bu koma olayini nasil cozecem valla yardim ederseniz cok makbule gecer arkadaslar. Mesela edi zurnaya koma vermek istiyorum simdi. Hangi nota oldugunuda bilmiyorum. ekranin ustunede m+4 g# m yaziyor. Tskrlr simdiden arkadaslar

Cevap: Pa800 koma nasıl verırılır?

Merhaba arkadaslar,

Bugun pa800 aldim. Ustunede albayrak seti yukledim. Yanliz su koma olayini cozemedim. Subscale gidip quater tonedan ayar yapildigini biliyorum ama bu ayar nasil yapiliyor cozemedimk bir turlu. Bundan once roland e86 vardi ve orada sesler hep hazirdi. Butun notalarin do re mi vs vs ayri ayri koma ayarlari ayarliydi birsey yapmama gerekmiyordu sadece sesi seciyordum. Simdi bu koma olayini nasil cozecem valla yardim ederseniz cok makbule gecer arkadaslar. Mesela edi zurnaya koma vermek istiyorum simdi. Hangi nota oldugunuda bilmiyorum. ekranin ustunede m+4 g# m yaziyor. Tskrlr simdiden arkadaslar

pa800 de koma vermek çok basit saniyelik iş,
pitchbenderin üzerindeki birinci tuşa basılı tutup klavyeden hangi tuşlara koma vermek istersen onlara bas anında koma gelir,

bir başka şekilde hazır koma subscaleye 4 adet kaydetmek için ise şu şekilde yapmanız gerekir,
global tuşuna basın,general settings ekranın altındaki seçeneklerden subscale dokunun,karşınıza çıkan panelden koma değerlerini ayarlayın,ayarladıktan sonra sağ üst köşedeki tırnağa dokunun write scale seçin 4 adet kayıt yerinden tempo tekerleğini kullanarak seçin 1 veya 2 veya 3 hangisini isterseniz onu seçin sonra enter yes olay tamamdır,bu şekilde kendinize hazır 4 adet koma ayarlamış olursunuz,

Moderatör tarafında düzenlendi:

oralarla uğraşma kafan karışır.
pichbend üzerinde 2 tane tuş var sol tarafdakine basılı tut koma vermek istediğin tuşlara bas bırak sonra eller havaya bu kadar aa bu arada bu dediğim pichbend üzerindeki tuşa quarter tone atanmış ise olur.
2. yöntem bu garanti olanı pa800 ana ekranda iken alt tarafta sub scale yazan yere dokun 1 oktavlık tuş resmi gelecek aynı ekranda hemen sol tarafta küçük bir kutuck var ona tıklayınca 1 oktavlık tuş resmi aktiv hale gelecek şimdi koma vermek isteğin tuşlara ekrandan dokunup verebiyirsin.kolay gelsin

oralarla uğraşma kafan karışır.
pichbend üzerinde 2 tane tuş var sol tarafdakine basılı tut koma vermek istediğin tuşlara bas bırak sonra eller havaya bu kadar aa bu arada bu dediğim pichbend üzerindeki tuşa quarter tone atanmış ise olur.
2. yöntem bu garanti olanı pa800 ana ekranda iken alt tarafta sub scale yazan yere dokun 1 oktavlık tuş resmi gelecek aynı ekranda hemen sol tarafta küçük bir kutuck var ona tıklayınca 1 oktavlık tuş resmi aktiv hale gelecek şimdi koma vermek isteğin tuşlara ekrandan dokunup verebiyirsin.kolay gelsin

bazen klavyeden 3 tuşa birden koma veriliyor onu nasıl yapacak,bazı tuşların koma değerleri -50 den +25 ila 34 arası değişiyor bunlar nasıl yapılıcak,
demek oluyorki işte bunlar için hazır 4 adet koma kaydetme paneline bunları kaydetmesi şart hocam :)
sadece pitcbender üzerindeki tuşla bu iş olmuyo.
birde biz ne yazdık ki onlarla uğraşma yazmışsın kafan karışır yazmışsın,,benim yazdığımın aynısını yazmışsın,ben oraya 2 tane seçeneği yazdım,

Sagolun arkadaslar. Peki standart olarak bu pechbendin uzerindeki dugmeye bastigimda koma ayarini otomatik vermesini nasil ayarlariz? Buda mumkundur herhalde ?

bazen klavyeden 3 tuşa birden koma veriliyor onu nasıl yapacak,bazı tuşların koma değerleri -50 den +25 ila 34 arası değişiyor bunlar nasıl yapılıcak,
demek oluyorki işte bunlar için hazır 4 adet koma kaydetme paneline bunları kaydetmesi şart hocam :)
sadece pitcbender üzerindeki tuşla bu iş olmuyo.
birde biz ne yazdık ki onlarla uğraşma yazmışsın kafan karışır yazmışsın,,benim yazdığımın aynısını yazmışsın,ben oraya 2 tane seçeneği yazdım,

insanlar ne kadar tuhaf. Benim mesajımda seninle ilgili bir hitap varmı ben senin mesajını bile okumadım.onlarla uğraşma derken ben konuyu açan arkadaşa demiştim arkadaş 800 yeni kullanıyo anladım kadarı ile oralara giripde kafası karışmasın die oralarla uğraşma dedim.Lütfen anlamadan bilmeden yorum yapmayalım.

insanlar ne kadar tuhaf. Benim mesajımda seninle ilgili bir hitap varmı ben senin mesajını bile okumadım.onlarla uğraşma derken ben konuyu açan arkadaşa demiştim arkadaş 800 yeni kullanıyo anladım kadarı ile oralara giripde kafası karışmasın die oralarla uğraşma dedim.Lütfen anlamadan bilmeden yorum yapmayalım.

evet insanlar çok tuhaf,bazen yanlış anlayabilirler ama bu insanların tümü için geçerlidir,
amacınız kesinlikle yardımcı olmaktı buna eminim.ortada yanlış hitab ve yanlış anlama var,benim mesajdan hemen sonra cevap verdiğiniz için ben kendi üzerime alındım özürdilerim,problem yok hocam, :)
bu arada sadece yanlış anladınız deseydin daha iyi olurdu,
bence yorumu yaparken kime yaptığınızı kastederseniz bu gibi sıkıntılarda olmaz,benim mesajıda okumuş olsaydınız konuya mesaj yazmaya gerek kalmazdı,çünkü cevabı eksiksiz yazdığıma inanıyorum,birde kimi kastettiğinizi ve kime cevap yazdığınızı alıntı yaparsanız daha iyi olur,maksatım sizi kırmak değildir,siz biraz aşağılayıcı yorum yapıyorsunuz
insanlar ne tuhaf gibi
bilip bilmeden yorum yapmayalım v.s
sitede birine cevap yazarken karışıklık olmasın diye alıntı özelliği var kullanmanızı tavsiye ederim,

ben arkadaşın msj okuduğumda hiç bir cevap yoktu o yüzden alıntı gereği duymadım muhtemelen mesaj yazmaya aynı anda başladık.neyse hatam varsa bende özürdilerim.

koma ayarları öncelikle ne üzeri çaldığına göre değişir. örneğin "re" üzeri çalacaksan si ve mi ye koma vermen gereklidir. bunuda pratik olarak pitchbender üstünde bulunan sağlı sollu butondan soldakine basılı tutup aynı anda tuşelerdeki aynı oktavdaki si ve mi ye basıyorsun. komalanmıştır. edi zurna olayı bu sesin hangi tonda editlendiğidir. genelde edi zurnalar la dır (re karara göre). buna görede transpozeden +7 yaptığında edizurnayı ayarına çekmiş olursun

Sagolun arkadaslar coik makbule gecti. Birde baska bir sorum olcakti. Simdi pa800e diyelimi bir enstruman sectik ve o anda baska ritime geciyoruz. Nedense baska ritime gectigimde enstruman ototmatikmen degisiyor. Bunu nasil sabit tutabilirim ? Ve yukledigim setteki sesleri nasil kendim duzenliyebilirim yerlerini felan ?