Pa800 lütfen yardım

İyiki Doğdunuz :)

tellisaz

Süper Üye
Vip Üye
5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Özel Üye
Enst.
korg pa900,bağlama
Arkadaşlar kullanım klavuzu sitedeki bilgiler vs ancak cihazı çözmede tıkanıyorum bir müzisyenden karadeniz ağırlıklı bir set aldım.onun üzerinde çalışıp bitirip buradan paylaşacağım.sesler ritimler çok düzensiz lütfen aşağıdaki soruları cevaplarmısınız
1-ses silmede performans değilde userdeki(sound)sesleri nasıl silerim?
2-cihazı 256mb diye aldım.üzerinde 70 mblık set yüklü info ya bakınca 631s
60580060 bayt gözüküyor.256 mb olduğu doğru mu
3-bir ritim silindiğinde o ritme bağlı kitlerde siliniyor mu yoksa onları ayrıca silmek mi gerekiyor
4-cihazın ritim ve basları çok güçlü çıkıyor.style play ekranında iken ayarları düşürüyorum ama her açılışta aynı oluyor.yeni ayarları nasıl saklarım
5-ritimleri düzenlemede şöyle bir yöntem düşündüm .orgdaki seti usb ye alsam.seti silsem.bilgisayarda set dosyasından sadece style dosyasını silip seti tekrar orga yüklesem içinde style klasörü olmayan seti org kabul eder mi?,daha sonra setin eski halindeki style klasörünü açıp fav ve userdeki ritimleri sıra ile seçip tek tek yüklesem(biraz sürer ama göze alıyorum) böylece ritimleri sınıflarına göre fav ve user bankalara sıralamış olur muyum yoksa org bu bankaları yine kendince mi doldurur?bu fikrim uygulanabilir mi Lütfen bilenler işlem basamaklarını ayrıntılı yazarak bu soruları cevaplarlarsa yakında bu seti burdan paylaşacağım adına da ''SAHİPSİZ.SET'' diyeceğim.selamlar

Cevap: Pa800 lütfen yardım

Hocam youtube da sorduğun soruların cevaplarıyla alakalı ayrıntılı videolar var.

Kesinlikle yok.sadece o videolar değil nette pa800 ile ilgili o kadar çok şey topladım ki ama bu sorularım ince ayrıntılar.mesela ram boyutuna nasıl bakılır cevap sitede var ama benim sorumun cevabı değil.mesela videoda sample silme işlem basamakları var ama ben ramda kayıtlı 70-80 tane sesi görüyorum.silmek istediklerim ise sound tuşuna basınca user1-2 deki türk sesler.sileceklerimi liste yaptım 2 a4 kağıdı doldu saçma sapan bir sürü isim ve ses bazılarının adı var ses yok.ama idda ediyorum bu set düzenleme işini en yi şekilde öğreneceğim.İlginize teşekürler

Arkadaşlar kullanım klavuzu sitedeki bilgiler vs ancak cihazı çözmede tıkanıyorum bir müzisyenden karadeniz ağırlıklı bir set aldım.onun üzerinde çalışıp bitirip buradan paylaşacağım.sesler ritimler çok düzensiz lütfen aşağıdaki soruları cevaplarmısınız
1-ses silmede performans değilde userdeki(sound)sesleri nasıl silerim?
2-cihazı 256mb diye aldım.üzerinde 70 mblık set yüklü info ya bakınca 631s
60580060 bayt gözüküyor.256 mb olduğu doğru mu
3-bir ritim silindiğinde o ritme bağlı kitlerde siliniyor mu yoksa onları ayrıca silmek mi gerekiyor
4-cihazın ritim ve basları çok güçlü çıkıyor.style play ekranında iken ayarları düşürüyorum ama her açılışta aynı oluyor.yeni ayarları nasıl saklarım
5-ritimleri düzenlemede şöyle bir yöntem düşündüm .orgdaki seti usb ye alsam.seti silsem.bilgisayarda set dosyasından sadece style dosyasını silip seti tekrar orga yüklesem içinde style klasörü olmayan seti org kabul eder mi?,daha sonra setin eski halindeki style klasörünü açıp fav ve userdeki ritimleri sıra ile seçip tek tek yüklesem(biraz sürer ama göze alıyorum) böylece ritimleri sınıflarına göre fav ve user bankalara sıralamış olur muyum yoksa org bu bankaları yine kendince mi doldurur?bu fikrim uygulanabilir mi Lütfen bilenler işlem basamaklarını ayrıntılı yazarak bu soruları cevaplarlarsa yakında bu seti burdan paylaşacağım adına da ''SAHİPSİZ.SET'' diyeceğim.selamlar

emin olduklarıma cevap vermeye çalışım hocam

-bir ritimi sildiğiniz zaman o ritimde bulunan kit silinmez,sadece ritim silinir,kitler user dk bulunur

-Ritimin basları v.s çok güçlü çıktığı zaman istediğiniz ayarları ritim editleme bölümünden yapıp kaydettiğiniz zaman sorun kalmaz,

-ritmleri ve sesleri istediğiniz şekilde tek tek istediğiniz bankaya sıralayabilirsiniz,ama çok uğraştırır,tek tek yükleme yaparakta olur,sadece ritimleri sıralamak isterseniz,
seti yüklerken style dosyasını yüklemeyiniz,diğerlerini yükleyiniz style dosyasını açıp tek tek belirlediğiniz ritimleri belirledeğiniz bankaya atın hiçbirşey olmaz,sıralama bozulmaz,seti istediğiniz kıvama getirince mutlaka hemen yedeğini usb ye alın,

boş işe yaramaz sampleleri silmek içinde videoya bakın hocam aynısını yapın uygulayın,
[ame="http://www.youtube.com/watch?v=4GqPQTXGw7k&feature=player_embedded"]http://www.youtube.com/watch?v=4GqPQTXGw7k&feature=player_embedded[/ame]

Moderatör tarafında düzenlendi:

Zafer üstadım ilginize çok teşekürler.bu videoyu defalarca izledim benim sorduğum :hani sağ tarafta performance select değilde sounda basınca user1-2 deki türk sesleri silmek.bu sample silme videosundaki işlemleri yapıyorum ama userdeki seslerin olduğu banklara bu şekilde ulaşılmıyor.Çünkü userdeki seslerin isimlerini tek tek yazdım.örneğin sounda basınca user2 3. sayfada vib zur.2 diye bir ses var saçma sapan bunu silmek istediğimde bu videodakinin dışında bir menüden ulaşmak gerekiyor sanırım.Selamlar

User 1 ve 2 deki sesleri silmek!
Sound
record
menü
multisample
Sonrasında, üstte ses ismi yazan yere tıkladığında user1 ve 2 deki türk sesleri liste halinde çıkar, silmek istediğini seç ve sağ üst köşedeki tırnağı tıklayıp delete de. Sonrasında çıkan ekranda işaretleyebileceğin 3 kutucuk var, sen en üsttekini işaretle ( orada ne yazdığını hatırlayamadım) ve okeyle. Silinmiştir.

User 1 ve 2 deki sesleri silmek!
Sound
record
menü
multisample
Sonrasında, üstte ses ismi yazan yere tıkladığında user1 ve 2 deki türk sesleri liste halinde çıkar, silmek istediğini seç ve sağ üst köşedeki tırnağı tıklayıp delete de. Sonrasında çıkan ekranda işaretleyebileceğin 3 kutucuk var, sen en üsttekini işaretle ( orada ne yazdığını hatırlayamadım) ve okeyle. Silinmiştir.
Elinize sağlık üstadım.hemen deniyeyim.selamlar

onların üzerlerine başka sesleri editleyipte atabilirsinizde sonuçta sampler olarak silinmiş ama ismi bulunuyo yani hiç bir işe yaramış olmuyo. heran gibi başka sampler yada oluşturduğun user sesi onların üzerine ismini değiştirip at kullan...

teşekürler kosovalı kardeşim.üzerinde çalıştığım seti öyle bir hale getireceğim ki her şeyden az ve öz olacak ama bütün isteklere cevap verebilir hale gelecek.tabi sizlerin sayesinde.daha ekranın altındaki sts tuşları ve pad tuşları da bom boş henüz sıra onlara gelmedi:)

teşekürler kosovalı kardeşim.üzerinde çalıştığım seti öyle bir hale getireceğim ki her şeyden az ve öz olacak ama bütün isteklere cevap verebilir hale gelecek.tabi sizlerin sayesinde.daha ekranın altındaki sts tuşları ve pad tuşları da bom boş henüz sıra onlara gelmedi:)

tellisaz abi pa 500 tr dowload bölümüne gir orada sabitlenmiş konular oradan bakarak yapabilirsiniz bazı şeyleri,
pa 800 ile 500 tr kullanımı aynı,bazı özellikleri oradan keşfedebilirsin,