• '' 20 '' Konu Açan yada mesaj yazmış olan Rütbe '' Özel üye '' olucaktır.. Vip üye de 200 konu yada Cevap vermiş olan Rütbe kazanacaktır saygılar

pa800 tuş sorunu

tellisaz

Süper Üye
Vip Üye
5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Özel Üye
Enst.
korg pa900,bağlama
Merhaba arkadaşlar.Pa800 ün varyasyon 3-4 ve start stop tuşları zor basıyor iyice bastırmak gerekiyor.Acaba nedendir.Çözüm üretebileceklere şimdiden teşekürler

Moderatör tarafında düzenlendi:
Cevap: pa800 tuş sorunu

Tufan Hocam ilginize teşekürler.wd-40 hemen alayım.bu spreyi tuşun kenarlarındaki incecik boşluklardan mı sıkayım yoksa.içini açıp tuş panellerini sökmem mi gerekir.birde orgu açmanın püf noktaları varsa söylerseniz çok sevinirim.(bu cihaza tamamen yabancıyım)selamlar

O sipreyi sıkarak temizlemeyi düşünüyorsan sakın orgun açıkken yapmayasın, orgum kapalı iken çok az miktarda dediğin gibi yanlarındaki açık alandan içeri azıcık sık ve tuşlara sık sık basmaya, çalışmasının düzelip düzelmediğine dikkat etmeye çalış sorun çözülürse çözülür, çözülmez ise orgun içini açıp içeriden temizlik yapmaktan veya arızalı potları değiştirmekten başka çare yok demektir. Geçmiş olsun Saygılarımla,

o sprey zor basan metale degmesi lazım temizlenmesi için sökmeden dene olmazsa mecbur sökmen gerekecek anlamıyosan bilen birine yaptır daha beter olmasın geçmiş olsun.

teşekürler arkadaşlar

wd-40 işe yaradı :)

sprey bence gecıcı cözum
benımde basıma geldı
4 nolu tus basımyodu
swıch degıstıdım
kendım anlıyorum ama sen anlamaıyorsan sakın acma cunku lehımle me yapman lazım yanlara kacırırsan sıkıntı olur

pa800 malzeme kalitesi olarak çok eksileri olan bir cihaz. ama bizler bu aleti alarak buna razı olmuş bulunuyoruz. bozulma olduğunda yapacak tek şey ya temizlemek yada tamir işi. ama en mantıklısı bu kalitesiz bi malzemeyi daha dikkatli kullanmak. belki siz dikkat ediyorsunuzdur ama o kadar çok kötü kullanan insanlar var. ben gördüm adam çok kızmış sanki hırsını aletten almak ister gibi pataklayarak kullanıyor tuş takımını. neyse sorun çözülmüş. ama yinedende içini açarak güzel bir temizlik yaparsanız daha iyi olur. bu gibi yöntemler geçicidir. belki daha da olumsuz sonuçlar doğurabilir. yardımcı olan arkadalara sizin adınıza teşekkrü ederim.