- Katılım
- 14 Şub 2003
- Mesajlar
- 6,200
- Tepkime puanı
- 1,320
- Puanları
- 113
- Konum
- Babaeski
- Web sitesi
- eskibaba.blogspot.com
- Enst.
- Trakya Müzik
Peygamber Devesi
Peygamber devesi, adının değişik olduğu kadar kendi yaşamında çok değişiklik gösteren zararsız bir böcek türüdür. Fiziki yapısı deveyi andırdığı için, elleriyle de dua eder gibi göründüğünden dolayı bu ismi almıştır. Peygamber devesi, bu canlıların bükülmüş ve dua gibi görünen bir pozisyonda tutulan uzun ön bacaklarına sahip oldukları için, görünüşünden dolayı uygun bir şekilde adlandırılmıştır.Bu yazımızın konusu da ilaçlama ve haşere mücadele firmalarının birebir mücadele ettiği haşere türlerinden olmasa da ilaçlama uygulamaları esnasında karşılaştığımız haşere türü olduğundan dolayı bilgilendirme yapacağız.
Peygamber devesi, yeryüzünde yaşayan böcek türleri arasında en kötü şöhrete sahip çiftleşme örneği gösteren bir böcek türüdür. Nedeni ise çiftleşmeden sonra dişi peygamber böceği erkeğinin kafasını yiyerek öldürmesinden dolayıdır.
Peygamber Devesi
Bu çiftleşmeden sonra erkeğini kafasını yiyerek öldüren, dişi peygamber böceği, kış mevsiminden önce yaklaşık 400 adet yumurta meydana getirir. Yumurtalarını soğuk havadan ve doğal düşmanlarından ve parazitlerden korumak için genellikle, çalı, ot ve ağaç kavuklarına bırakırlar ve bu yumurtlarını oteka adı verilen koruyucu bir köpük ile örterler.
Köpüğün içerisinde bulunan yavru bireyler tüm kış boyunca bu köpüğün içerisinde protein beslenirler. İlkbahar aylarında bu köpükümsü koruyucu kılıftan çıkan peygamber develeri yavruları, etraftaki küçük böcekleri yakalayıp yiyerek ilk etobur haşere türleri arasına girmiş olurlar.
kaynak: internet