• '' 20 '' Konu Açan yada mesaj yazmış olan Rütbe '' Özel üye '' olucaktır.. Vip üye de 200 konu yada Cevap vermiş olan Rütbe kazanacaktır saygılar

PSR-S650 Aldım ama iyi mi ettim?

kdeniz

5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Özel Üye
Enst.
Yamaha PSR-S650
Merhaba,
Evde kullanmak için Daha önceleri Gem WK1 almıştım. 2 sene önce onu sattım kafamda A300TR modeli vardı. Ancak videolarda gördüğüm kadarıyla (Batuhan Bey'in videosu etkili oldu) S650 daha üstün bir alet. Aradaki fiyat farkı da çok fazla değil. Bu sebeple S650 almaya karar verdim. Daha önceden forumda gördüğüm kadarıyla özellikle Koma kısmı sıkıntılı. Hazır komalar ne kadar kullanılır bilmiyorum. Nasıl koma yapılır bu alette. Kaç tane hazır koma kaydedebiliyoruz.

Bir de bu A2000 Oryantal paketinde daha fazla ritm ve ses var. Bunları S650'ye yükleyemeyiz sanırım değil mi? Hafızadan dolayı. S650 Oryantal paketinde 20 ses 20 ritm var çok az geliyor bu sayı.

Yardımcı olabilecek varsa sevinirim. Diğer orglar kadar geniş kaynak bulamıyorum maalesef.

Cevap: PSR-S650 Aldım ama iyi mi ettim?

iyi etmissin arkadasim.1. si a300tr kestirmissin gozune ondan daha iyi bir alet oldugu kesin.2. si en guzel alet senin olandir.gule gule kullan.demolarinida dinleriz insallah

Merhaba,
Evde kullanmak için Daha önceleri Gem WK1 almıştım. 2 sene önce onu sattım kafamda A300TR modeli vardı. Ancak videolarda gördüğüm kadarıyla (Batuhan Bey'in videosu etkili oldu) S650 daha üstün bir alet. Aradaki fiyat farkı da çok fazla değil. Bu sebeple S650 almaya karar verdim. Daha önceden forumda gördüğüm kadarıyla özellikle Koma kısmı sıkıntılı. Hazır komalar ne kadar kullanılır bilmiyorum. Nasıl koma yapılır bu alette. Kaç tane hazır koma kaydedebiliyoruz.

Bir de bu A2000 Oryantal paketinde daha fazla ritm ve ses var. Bunları S650'ye yükleyemeyiz sanırım değil mi? Hafızadan dolayı. S650 Oryantal paketinde 20 ses 20 ritm var çok az geliyor bu sayı.

Yardımcı olabilecek varsa sevinirim. Diğer orglar kadar geniş kaynak bulamıyorum maalesef.

Hayırlısı olsun..

O aletin kapasitesi 16 mb ve bu yüzden çok az şey var içinde.. Fazlasını alamaz zaten :)

Koma olayını ise hiç sorma :D FUNCTION düğmesine basarak sürekli ilerle ama ekrana dikkatli bak bi ara SCALE menüsü önüne gelecektir :)
Koma hafızası yok ve Transpose yaptığından komalarda kayıyor (Belki yeni bir güncelleme ile bu sorunu düzeltebilirler)

arkadaşım aynı orgu bende aldım yani yamaha psr s650 bilgileri paylaşabiliriz.ben 100 de 50 sini çözdüm gibi.türkçe kullanma klavuzunun çıkmasını bekliyorum.a 1000 ritim ve midilerini usb den rahat çalabiliyor.ama sesleri usb den çalmasını daha çözemedim.

Cihaza dışarıdan voice(liv.,vce, vb) ses yüklenmiyor yani user voice yok. Koma için function tuşuna basılı tutarsan scale ekranı hazır geliyor.

hayırlı olsun güzel günlerde kullanmanız dileğiyle,tabii ki a300tr ye göre mantıklı bir seçim olmuş...

transpose ile koma değişimi ilk yazılım güncellemesiyle gideriliyor arkadaşlar.

A1000 midilerini nasıl okutuyorsunuz bi anlatırsan memnun olurum ritimleri okutabildim ama midi okutamadım

Yamaha S650 ile ilgili ritim çalışması var mı acaba? Bu aletin ilgiye çok ihtiyacı var:) Rumeli 7/8, 5/8,4/4 slow, halk, 4/4 oryantal, taverna ritimleri, rumeli 2/4 TSM 3/4 ritimlere ihtiyaç var. Umarım yakın zamanda S650 ile ilgili güzel çalışmalar olur.

Saydığın ritimlerin hepsi A1000 de var onları indirip usb den sorunsuzca kullanabilirsin. Re karar çalanlar için koma seçerken oriental2 yi seçmeniz yeterli . (function-scala-oriental2)