Ritim yazdım

tellisaz

Süper Üye
Vip Üye
5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Özel Üye
Enst.
korg pa900,bağlama
Merhaba arkadaşlar kendimce hazır ritimler üzerinde edit çalışmaları yapıyordum ancak ağır 3 ayak şeklinde oynanan deliloy türküsünü çalayım dedim uygun ritim bulamadım ben de kendim yazdım.
bas bölümünü do sesi üzerinden yazdım.CHORD 1,2,3 bölümünü mi üzerinden yazdım CHORD yazarken mi-sol-si seslerinde ritme uygun arpej şeklinde dolandım
ortaya profosyonel bir şey çıkmadı ama rahatça türkülere eşlik edecek bir ritim oldu sanırım.Ritim ektedir.Bu işten anlayanlar ritim yazma sürecindeki ince ayrıntıları üşenmeden bu başlık altına yazarlarsa sevinirim.Selamlar

Ekli dosyalar

• deliloy.rar
    2.2 KB · Görünümler: 204
Cevap: Ritim yazdım

paylaşımın için teşekkürler haklısın xd9 delilo rtimleri fazla oturmuyor

Ketroncular ritim yazmayı öğrenme ve öğretme konusunda neden paylaşmacı tutum sergilemiyorlar anlamıyorum.43 kişi bakmış, yazdıklarıma cevap yok!!!!!

erdem hocam chord 1 2 3 mi üzerie mi sol si değil de ' Mİ SOLDO' olması grekiyo belki farketmişinizdir akorlar bozuk çıkabilir.

Teşekürler Samet cim çok iyi oldu söylediğin bende akorlardaki bozukluğu anlamaya çalışıyordum bu arada diyelim ritim yazıyorum davul yazdım,darbuka yazdım, zil yazarken yanlış yaptım glabal ile silince o ana kadar yazdıklarım hepsi siliniyor.Sadece en son yazdıklarımı nasıl silerim? selamlar

Moderatör tarafında düzenlendi:

tellisaz kardeşim örnek her şeyi yazdın zil yazarken hatalı yazdık ne yapmamız gerekiyor sil tuşuna basılı kalarak yanlış bastığın zile basıyorsun kayıttan sonra sadece zili siler hatta ilerde gerekecek 1 bilgi daha eklemek istiyorum örnek 4 vuruş güm atman gerekti ilki hariç diğer 3 vuruş oturdu ama 1, güm ters oldu ne yapmak gerek tekrar kayıta giriyoruz rec tik tak tak tak der demez clear tuşuna basılı kalarak güm sesine bi kere basıyoruz kayıt esnasında ilk gümü siler ve diğer 3 güm kalır tekrar rec start tik tak tak tak der demez güm vuruyorsun 4 vuruşta oturdu bu gibi sorunlarla karşılaşırsan beni haber dar et her konuda aydınlatayım kardeşim :)

macitvega

doğru bilgi benim aklımdakide buydu korgtada oyle aynen ketron gibi detele ile yanlış yaptıgın yerleri sile biliyorsun

üstadım evet yanlız korg kullandığım dönemlerde o sil tuşunu bulamamıştım 1 ritim 1 günümü alırdı ne sinir şeydi :) kazayla darbukaya parmağım dokunur komple sil haydaa tekrar yaz her hata sil baştan :) en son buldum ama alakası olmayan bi tuştu korg ta tap tempomuydu neydi orda yapabiliyoruz ama ketrondaki daha iyi 4/4 arap yazıyorum cıs çak çak cıs çak diye 1 tanesi arada hatalı olsa sadece aradaki cıs yada çak silebiliyoruz örnek 2 cıs 3 çak vurmuşuz ortadaki çak hatalı tekrar kayıt halinde iken clear tuşuna basılı kalıyoruz hangisi hatalı ise anında o anda dokunuyoruz aradaki hatayı siliyor i30 kullanırkende buna benzer siliyorsun ama ondaki daha başka sadece sıralamayı siliyor örnek ilk etap vuruşları yaptık batery 2, etap zil 3, etap darbukalar 4, etap hollo bendir sadece etap etap siliyor