• '' 20 '' Konu Açan yada mesaj yazmış olan Rütbe '' Özel üye '' olucaktır.. Vip üye de 200 konu yada Cevap vermiş olan Rütbe kazanacaktır saygılar

Ritmler, isimlendirmeler ve kullanımı hakkında

  • Konbuyu başlatan Ruhi
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar : 18
  • Görülen : 6K
Teşekkürler Ruhi abi gerekli bir konuyu dile getirmişsin..Maalesef dile getirdiğin orglarımızdaki ritm yetersizliği ve ritm yazma konusundaki özensizlik konusu bazı arkadaşlarımız tarafından da pek dikkate alınmamakta şöyle örnek vermek gerekirse ; dikkatimi çekmekte bazı arkadaşlarımız Anadolu kültürümüzde önemli bir yeri olan "Çiftetelli" türünü 4/4 ölçüsünde düz kalıp olarak çalmakta..Halbuki bu ölçüde ikinci döngünün başında bir "double" vurgu varki zaten çiftetelli terimini veren bu vurgudur..Bu verdiğim en basit bir örnek..Müziğin yukarda açıkladığın teknik yapsına uygun ritm yazma işi bence çok daha önem verilmesi ve akabinde dediğin gibi isimlendirilmesi gereken bir durum...
 
Katılıyorum, Maalesef ritm yazmayla uğraşanlar ya da güncellemeyapmaya çalışanlar bu düşünceleri bilerek ya da bilmeyerek gözardı ediyorlar.
 
onların cogu kendı ısmının derdındeee samımı olanlar dahıl etmıyorumm onlarıda bız bılıyoruzz zaten v2 calısması ellrımı rıtım ısteklerıınızı yazın denıldıı ben nelre dıkkat edılmesı gerektıgı yonundekı dusuncerımı belırttım ne yazıkkı v1 olan hatalar genellıkle devam ettı ornek olark cıftetellı rtımı varr rıtımın yuruyusu guzell ama atak yuruyusu aksatıyor ınsanlar oyun oynarken sasıyorrr bır duraksama oluyorr yada rtımler cok dengesızz bu ısler vakıt ısteyen ıslerr kımızın ıslerı yogun fırsat bulamıyorr kımısı bılmıyorr bır dunnnyaa paraa verrr sonraaa bır dunya ugras aynı sey korg ıcınde gecerlıı pa 800 un setlerınde rtımler arası buyuk dengesızlık var gercekten o laetı ıyı edıtlemek lazımm burda amac marka kotulemek degıldırrr eksıklıklerı belırtmek rıtım yazacak yada set yapacak arkadaslara fıkır vermektırrr sonucta her ıkı klavyede ıyı aletlerdırrr baska tarafa cekılmesınn
 
konuya baska yazanyokmu
 
konuya baska yazanyokmu

Bence en önemli konulardan biri. Çünkü orgda ses ve ritm üzerine sürekli veryansın ediliyor ama nedense insanlar düşüncelerini belirtmek istemiyorlar... Oysa bunlar bir çok kişi tarafından dile getirilse bu olay dikkat çeker ve buna göre tavır alınır ama olmuyor işte... Nedense bu tip konulara katılım bir kaç kişiyi geçmiyor... Sağlıcakla kal.
 
ne yazıkkı hocam boyle marka tartısması olsaydı eger bu konu sımdıye kadar 200 sayfa olmustuuuu
 
gerçekten çokönemli bi bilgilendirme,paylaşım için teşekkürelr...
 
Konuyu takip ettim ve kimin ne yazacağını merakla bekledim..

Hayata ve Müziğe bakış açım ile bu konudaki fikirlerimi beyan etmek isterim..
İlk önce ritm isimleri ;

Türk Müzisyenler (kendini bilenlerden bahsediyorum) bir geçiş aşamasındalar..ve Ağar ağar müzikteki inceliklerin farkına varmaya başlıyorlar ve ona göre seçim yapıyorlar ama bu geçiş dönemi gerçekten bıçak sırtı gibi birşey..
Doğruyu nasıl öğreteceğiz ? Çok zor olabilir çünkü kalıplaşmış bir sistemimiz var ! (Vahde1,4-4Halk) gibi..

Psr or700tr v2 gibi bir projeden yola çıkalım.. Ritm isimlerinize baktığınızda Vahde 1 gördünüz mü? Evetttttttt :D
Bu ritmin ismi böyle olmalıydı..
Çiftetelli1 gördünüz mü? Evetttttt :D :D
Bu ritminde ismi böyle olmalıydı..
Katibim gördünüz mi? EVETTTTTT :D
İşte burada bir dakika ! Niçin o ritmin ismi Katibim ? İntro III çaldığınız zaman bunu anlıyorsunuz.. Ritm ismini oradan alıyor..
Fakat şöyle birşey var ;
Ben bu ritmin ismini böyle verirken ilk önce araştırma yaptım..Bu Katibim eserini ortaya koyan kişi yaşıyor mu ve yaşıyorsa nerede ? veya esere talip olabilecek kişi var mı ?
Yoktu..Telif hakkı olmadığı için bu ritmin ismini böyle koyduk
Eğer ki telif hakkı olsaydı o ritmin ismini Pop1 koyabilirdik çünkü başka bir seçenek yok..
Gönül isterdi ki birçok ritmde kalıplaşmış sistem yerine özel isim verebilseydik..Ama bi başkasının emeğini alıp bunu isim olarak kullanamazdık..
Bu olaya teknik olarak bir bilgiydi..

Ama sizler kullanıcı olarak herşeyi düzenlemelisiniz !
Ritmlerin ünvanları ?

PRO - SESSION - PIANIST gibi.. Böylece gruplar şekilde etkin görme sağlayabilirsiniz veya o ritmde ne var ne yok o an beyninize girer!.. Ritm her anlamıyla yapılmış ise PRO damgası verirsiniz ve 'Acaba Intro kısımları var mıydı' diye bir soru gelmez (Program esnasında)

LOGOLAR !..
Bir sürü değişik logo seçenekleri var..Bunlar ile beraber göze hitap edecek şeyleri kullanmanız sizin yararınıza olur..

BİTTİ..

BÖLÜM II :)

Ritm vuruşlarıyla ilgili diyebileceğim tek şey ;
Herşey çok iyi dinleme ve bunu uygulama :)

Ki bu yetmez !..
Bunun altında gezen ACC kısımları gerçek bir orkestra esintisi olmak zorundadır!
ve ritm eğer ki fazla velveleli olarak gitmiyorsa ;
*MAIN C kısmını ilk bitirin ve çoşkuyu bu bölümde yaratın..
*Sonra MAIN B ve MAIN A olarak geriye gidip MAIN C'den kopya yaparak çoşkuyu azaltın..
*En son ise MAIN D kısmı solo olarak kendi hünerlerinizi göstereceğiniz bölüm olduğu için şarkıya uygun bir pattern yazın..

Ama her ritm yazarken düşünmeniz gerek şu ;

SİZ PIANO BAŞINDASINIZ..
AHMET DARBUKADA
VELİ BATERİDE
HÜSNÜ BASS GİTARDA
MAHMUT ELEKTRO GİTARDA
HAYRİ PERKÜSYONDA

;) ;) ;) ;)
 

Demonu Paylaş Yine Yarışma Yapalım mı ? Anket

  • Evet

    Oy: 16 66.7%
  • Kararsızım

    Oy: 7 29.2%
  • Hayır

    Oy: 1 4.2%

Delüxe üyelik Yapın sizinde olsun.. (Sunucu Ödemeleri için katkınız olsun)

Son kaynaklar

İyiki Doğdunuz :)

Geri
Üst