Roland E 70 midi klavye olarak kullanma

mustafacamci1977

Moderator
Yönetici
Moderator
Vip Üye
5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Özel Üye
Web sitesi
www.facebook.com
Enst.
ROLAND E-A7
arkadaşlarım bu cıhaza midi kablo yardımıyla fl ye baglanmayı denedım bılgım olmadıgı için başarılı olmadı
orgun menusundekı mıdıden bır ayar yapılıp sonra pc yemı okutuluyor ?
ıyı çalışmalar dılerim

Cevap: Roland E 70 midi klavye olarak kullanma

sana çalişan bir tane usb midi kablosu oda çalişanindan çünkü piyasadaki bir çok usb midi kablosuu sıkıntılı onun haricinde herhangi bir ayar yapmana gerek yok Saygılar ;)

hocam bu kablonun saglamı nerde ya
valla çok kötü koydu bu tecrübe moral bozucu bişey
günlerce orgun midi menüsünü kurcaladım denemedik varyasyon bırakmadım halen atladıgım birsey var dedim ama sanırım kabloda sorun
(in = ın portuna takılı ,out=out portuna takılı thru portu boşta )
sadece out = out portuna takılıda denedim )
kablo orga takılı halde iken pc de fl acık vaziyette midi usb kısmını pc ye takıyorum
F10 sistem penceresının output kısmında wawecon diye bır yazı çıkıyor ve usb kablosundaki adaptorun üzerındeki kırmızı ışık yanıyor diğer yeşil ve sarı ışıkta hiçhareket yok
bu benım kablomun çalışmadığınamı yoksa atladığım bişeyin mi olduğuna işaret ??
kabloyu daha yeni almıştım ((((((((((((((((

fl.jpg
Dostum sana ilk öncelikle şöyle izah edeyim 1. bağlantin hata usb midi kablosundaki ''in''i orgda ''out''a kablodaki ''out''u da orgda ''in'' e bağliyacaksin gel gelelim Fl Studio ya Resim de gördüğün gibi F10a basip Seeting menüsünü açip midi bölümün den intup kismindaki sendeki kablo wievcon ki çalişir vaziyetde oldugunu tahmin etmiyorum ha yanilabilirim yanilirsam da çok şanlisin :) wievcon seçip input kismindan Contraller Type'in hemen yanindaki Enable seçeneğini aktif hale getir tiklayarak bide öyle dene çalişirsa ne mutlu sana ne çikarsada bahtina bende E-70 oldugu dönemde 3 tane usb midi kablosu aldim baktim hepsi trit game controller girişi olan Crative marka ses karti aldim modelini hatirlmayorum game controller olan ses kartlarinin çoğu midi destekliyor bide ona uygun bi midi kablosu aldim oı şekilde kullandim ses karti da windows 7 de bazi sıkıntılar verdikden sonra farklşi bi midi kablosu geldi bana ROMİO diye bi tek o sağlam çikdi şimdi diğer sistem boşta takili ses karti pc de driveri yüklü değil şimdi onada gerek kalmadi Yamaha s650 var drek host dan bağliyorum ;) Saygılar

Ekli dosyalar

• fl.jpg
    fl.jpg
    178.3 KB · Görünümler: 363

baglantıyı dediğin gibi yaptım
adapterın uzerınde bu defa sarı ışık yandı ama kırmızı ışık yok
ınput kısmında controller type yanındaki enable işaretli
her iki yerdede wiewcon seçili ama genede olmadı
kazık yedik

roland g600 midi kablosu baglanıyor mu abilerim ?

kesınlıkle baglanıyor
ama orgun midi portları arızasız ıse

Dostum midiox diye basit bir program var önce onunla bir dene bağlantı kurabiliyor musun gör. bunda bağlantı sağlayabiliyorsan sonra fl studio deneriz.