• '' 20 '' Konu Açan yada mesaj yazmış olan Rütbe '' Özel üye '' olucaktır.. Vip üye de 200 konu yada Cevap vermiş olan Rütbe kazanacaktır saygılar

Roland E09 ve Yamaha PSR-E423

ferahfeza

5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Enst.
Yok
Merhabalar,
kendi müziğimi icra etmek ve güzel zaman geçirmek adına,Org edinmeye ve öğrenmeye karar verdim.Batı müziği ağırlıklı iyi bir klavye aramaktayım.Realistic enstrüman sesleri olması çok önemli haliyle..Yamaha PSR-E423 ve Roland E09 modelleri gözüme çarptı ilk etapda fiyatlarının istediğim aralıkda olması sebebiyle.Sizce hangisi daha uygundur benim için? Roland E-09 un sesleri daha iyi geldi bana youtube den izlediğim demolardan,ayrıca daha profesyonel duruyor.

Sizce nasıldır bu Roland E09 modeli?Roland ın en ucuz modeli olmasından ötürü bir kalite noksanlığı yoktur umarım..Kasasının sağlamlığı malzeme kalitesi nasıldır? Tavsiye edebileceğiniz daha iyi alternatifler varsa bunları da bilmek isterim.1400 TL nin üstüne çıkamayacağım ve ikinci el almayı düşünmüyorum.Beni bu hususlarda aydınlatırsanız müteşekkir olurum.Hoşçakalın!..

Cevap: Roland E09 ve Yamaha PSR-E423

İki modelide inceledim Roland'da sanırım USB yok verilerinizi kolayca taşıma durumundan mahrum kalabilirsiniz Yamaha'da ise var...Yamaha'da sadece Teker pitcbend var sanırım modulator yok..Roland 64 polifoni Yamaha 32 polifoni bu fark Yamaha'yı biraz ekarte ediyor gözümde..İkiside klas cihazlara benziyor yıllarca Roland kullanmış birisi olarak batı seslerine gözüm kapalı kefil olurum..Yamaha'da batı seslerinde çok iyidir ikisininde demolarını dinledim ancak kullanıcı gözüyle karar verecek olan sizsiniz..Yamaha'nın fiyatı Roland'a göre yaklaşık 300 tl civarı daha düşük..

Roland'dan yana çekinceniz olmasın kalitesiz cihaz asla üretmezler...

Moderatör tarafında düzenlendi:
Roland E09u seçmelisiniz. polifoni insanı delirtecek kadar önemli bir olgudur. ikisi de 64 polifoni olsaydı seçim sizin derdim ancak, 32 polifoni günümüz için fazla düşük.

Çok teşekkür ederim yardımlarınız için..Roland E09,Yamaha PSR-E423 den 150 lira fazla sadece,aralarında ciddi bir fiyat farkı yok..Roland evet ağır basıyor ama 400 Lira daha fazla verebilmeme rağmen daha iyi bir alternatif bulamadım çok ilginçtir :) o fiyat aralığında pek ürün yok. Korg Microstation gözüme çarptı sadece o da minnacık bişey,daha çok syntheser gibi duruyo,ritmbox var mı acaba,topu topuna 2,5 kilo kendisi :) GEM in WK1-2 si vardı bi ara ama sanırım piyasadan kalktılar,mikado sayfası çalışmıyo..alternatif yok gibi velhasıl..

Unutmadan şunu da sorayım,Roland da USB yok dediniz..Acaba başka şekilde ritm ve ses atmak da mı mümkün değil? Çalışmalarımı taşıyabilmek benim için çok önemli bir özellik değil ama ritm ve ses atılabilmesi iyi olur..

Merhabalar,
kendi müziğimi icra etmek ve güzel zaman geçirmek adına,Org edinmeye ve öğrenmeye karar verdim.Batı müziği ağırlıklı iyi bir klavye aramaktayım.Realistic enstrüman sesleri olması çok önemli haliyle..Yamaha PSR-E423 ve Roland E09 modelleri gözüme çarptı ilk etapda fiyatlarının istediğim aralıkda olması sebebiyle.Sizce hangisi daha uygundur benim için? Roland E-09 un sesleri daha iyi geldi bana youtube den izlediğim demolardan,ayrıca daha profesyonel duruyor.

Sizce nasıldır bu Roland E09 modeli?Roland ın en ucuz modeli olmasından ötürü bir kalite noksanlığı yoktur umarım..Kasasının sağlamlığı malzeme kalitesi nasıldır? Tavsiye edebileceğiniz daha iyi alternatifler varsa bunları da bilmek isterim.1400 TL nin üstüne çıkamayacağım ve ikinci el almayı düşünmüyorum.Beni bu hususlarda aydınlatırsanız müteşekkir olurum.Hoşçakalın!..

bence o paraya roland gw8 alın derim,

Unutmadan şunu da sorayım,Roland da USB yok dediniz..Acaba başka şekilde ritm ve ses atmak da mı mümkün değil? Çalışmalarımı taşıyabilmek benim için çok önemli bir özellik değil ama ritm ve ses atılabilmesi iyi olur..
Hocam muhtemelen olmadığını düşünüyorum çünkü hiç bir tanıtım yazısında USB den söz edilmemiş yanlış biliyor da olabilirim seslerin taşınması için en azından pc bağlantısı kesin vardır,ki bu sistem nerdeyse 15 yıldır orglarda standart olarak var...

abi GW-8 iki katı fiyat,ikinci el mala da oldum olası alerjim vardır..Yoksa ben de çok isterim gw-8 ya da prelude almayı..

Dreamsongs yardımlarınız için tekrar teşekkür ederim çokca..USB si yok o kesin,zaten olsa da olmasa da elim bu klavyeye mahkum gibi,başka alternatif yok ortada :)

Bende kızıma bir org arıyorum da. Sadece piyanosu iyi olsun. Ritim çalmasa da olur. KIzımın kullanmadıgı zamanlarda bende midi olarak kullanırım diye düsünüyorum. BU durumda picthbendi de olsa fena olmazdı:D oyle hesaplı bir model bulamadım.
Fakat sizin gibi nette araştırma yaparken yamahanın e serisi modelleri 32 polyphony olarak gördüm. polyphony bir orgun bir anda verebilecegi farklı ton sayısı degilmi ?
32 bence yeterli bu durumda yamahanın psr e 423 ünü bir inceleyin derim. Eger 64 ile 32 arasında ses kalitesi farkı yoksa ki bence kalite bunla alakalı degil. Bu durumda yamaha alın.