• '' 20 '' Konu Açan yada mesaj yazmış olan Rütbe '' Özel üye '' olucaktır.. Vip üye de 200 konu yada Cevap vermiş olan Rütbe kazanacaktır saygılar

roland gw 8 mi yoksa yamaha psr s 550 mi?

ata4402

5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Enst.
Yok
klavyeler konusunda pek bilgim yok evde amatör olarak kullanacağım türk ritim ve sesli güzel bir klavye almak istiyorum ama ne alacağıma tam olarak karar veremedim ama gw 8 çok yakın duruyo yamaha prs s 550 bilgisi olan varsa türk ritim ve sesler varmı ikisini karşılaştırdığımızda hangisini önerirsiniz?

yamaha psrs s 550 genel özellikleri :

61 tuş ( 5 oktav ) tuş hassasiyetli Yamaha Tuşlar
YAMAHA AWM Stereo Ses İşlemcisi
659 Farklı Enstrüman Sesi ve ses efektleri
YAMAHA’ya özel SWEET! - COOL! – LIVE! Imzalı Super Sampling sesler
150 Farklı Ritm
Her Ritm için 4 farklı varyasyon
Her Ritm için 4 farklı atak - 3 farklı giriş ve Final
OTS Özelliği ile her ritm eşliği için özel olarak seçilmiş Eşlik Sesleri
Demo
Metronom
Transpoze
Çok Kanallı şarkı kaydedebilme özelliği
Ritm Yazabilme
USB to Device ve USB to Host Bilgisayar bağlantıları
Grafik Büyük Ekran
Geliştirilmiş 2 x 12 Watt Hoparlörler

kesinlikle roland gw8 sitede birsürü demo var araştır...

gw 8 o aletten daha ıyı olabılır 128 polifonı?

roland gw8 özellikleri

Klavye
61 Tuş.Hız Hassasiyetli
Ses
Maksimum Polifoni
128 Ses

Bölümler
16 parts + Keyboard part

Hafıza
256MB (16-bit linear equivalent)

Ayarlı Hafıza
Performances: 128, Tones: 896 + 256 (GM2) + World, Rhythm Sets: 32 + 9 (GM2) + World

Kullanıcı Hafıza
Performances: 128, Favorite Performances: 100, Favorite Tones: 100

Efektler
MFX: Upper and Lower / 78 types, Chorus: 3 types, Reverb: 5 types
Backing Track
Backing type
Style, Song, USB Memory Player

Tempo (MIDI)

20 to 250

Style Variations
4 Intro, 4 Main, 4 Ending, 4 Fill In, Sync Start, Stop, One Touch Setting

Song (16-track Recorder)
16-track, Rec mode (Mix, Replace), Count in, Punch In-Out, Input Quantize

USB Memory Player
999 songs, SMF: format-0/1, Audio File: WAV/AIFF/MP3

Preset Memory
Styles: 130 + World

User Memory
Styles: 100, Songs: 200
Diğer
Kontroller
D BEAM Controller x 1, Pitch Bend/Modulation Lever x 1, Control Knobs x 2

Ekran
240 x 64 dots white graphic LCD

Bağlantılar
Output Jacks (L/MONO, R), Ext Input Jack, Headphones Jack, MIDI Connectors (IN, OUT), Hold Pedal Jack, Control Pedal Jack, USB Connectors: COMPUTER (supports USB MIDI) / MEMORY (supports USB 2.0 Hi-Speed Flash Memory)

Güç
DC 9 V (AC Adaptor)

Current Draw
1,000 mA

Aksesuarlar
Owner's Manual, CD-ROM, (Style Converter 3.0, Playlist Editor), AC Adaptor (PSB-1U), Music Player Pad, USB Memory Protector
USB (MIDI)

Operating System
Windows: XP Home SP2 or later/Windows XP Professional SP2 or later/Windows Vista*
This does not work with the 64-bit Edition of Windows Vista.

Boyutlar
Genişlik
1,045 mm
41-3/16 inches

Derinlik
318 mm
12-9/16 inches

Yükseklik
102 mm
4-1/16 inches

Ağırlık
6.0 kg
13 lbs. 4 oz.

eğer psr s550 de koma olayı varsa ki vardır ben psr s550 diyorum,sanırım yamaha a1000 ve or700 ün bir çok türk ritimini s550 de kullanabilirsin bu yüzden ritim sıkıntın olmaz. kullanım olarak çok pratik, menu ve ekran ara yüzü çok basit, usb de set oluşturma şansın olduğu için sınırsız ses ve ritim oluşturup usb den kullanabilirsin. bunun yanında microphone girişide var psr s550 de. gw8 de güzel bir alet ben 6 ay kadar kullandım ama sahne için yapılmış bir alet olduğunu düşünmüyorum ve bana göre kullanım açısından birçok eksiği var gw8 in. eğer bir güncelleme olur ve bu eksiklikler giderilirse o zaman tekrar tercih edebilirim gw8i ...

Cevap: roland gw 8 mi yoksa yamaha psr s 550 mi?

merhaba arkadaslar size bir sorum olacak gecmiste bir casio org calmisligim var amatörce ve onun disinda hicbirsey bilmiyorum aslinda udiyim ve ritm calarim. kendimce org ögrenmeye karar verdim ve bi tane aldim (yamaha psr-s550b). aslinda parasini ödedim aldigim yerde sadece sunum amacli olan bi tane vardi aynisini getittirdiler birazdan almaya gidecem, hani derler ya okumasini bilmedigin kitabi neden alirsin diye benimkide o hesap. yurt disinda yasiyorum orgta akor nasil basilir parmaklar nasil kullanilir ud calmaya benzemez biliyorum ama kulak ve nota bilgimin orgta yardimi olurmu, midi nedir altyapi nedir yada orgta ritm nasil yazilir bilmiyorum birincisi bunlari nasil ögrenecem yada ögrenebilirmiyim. ve yamaha 1000 in midileri ritmleri s550 de calisir demissiniz peki nasil olacak orgun arkasinda iki tane usb girisi var youtube ta seyrettigim videoda usb den müzik caliyordu ama midi yada ritmde calarmi yada ben üzerine ses isleyebilirmiyim yada cikmamam gereken bir yolami ciktim ?. okudugunuz icin tesekkür ediyorum, saygilar...

roland gw8 çok memnunum arkadaşım 1670 ses 200 ün üzerinde ritim 100 tane user ritim usb den mp3 wav midi çalma özelliği bu aletin muadili yok arkadaşım sen bilirsin

bence yamahaa ;)