• '' 20 '' Konu Açan yada mesaj yazmış olan Rütbe '' Özel üye '' olucaktır.. Vip üye de 200 konu yada Cevap vermiş olan Rütbe kazanacaktır saygılar

roland gw 8 ve exr46 hakkında

Cevap: roland gw 8 ve exr46 hakkında

arkadaşlar bilgiler için teşekkür ederim gerçekten sayenizde bilgi sahibi oldum yakınımdaki bazı arkadaşlarında tavsiye ve içimdeki sesede kulak vererek i 30 da karar kıldım hayırlısıyla bir hafta içinde i 30 cu olucam herkeze kolay gelsin tşk ler

arkadaşlar bilgiler için teşekkür ederim gerçekten sayenizde bilgi sahibi oldum yakınımdaki bazı arkadaşlarında tavsiye ve içimdeki sesede kulak vererek i 30 da karar kıldım hayırlısıyla bir hafta içinde i 30 cu olucam herkeze kolay gelsin tşk ler

transpose53 bunu beğendi :D

Cevap: gv 8 ritimleri

syn klavye 10 hocam,,exr46 ile gw8 ekran,kullanım,menü olarak,kasadaki tuşlar (bir kaçtanesi hariç)aynı,,gw8 exr46nın mp3 lüsü diyebiliriz ve bi kaç efekt fazla gw8 de,,üzerlerindeki türk sesler aynı,gw8 deki türk seslerin aynısı exr46 dada var,,

gw8 in exr 46 dan üstün olan özellikleri

1.mp3 (exr46da yok)
2,efekt olanakları (gw8 de biri iki efekt fazla)
3,gw8 de fantom ses motoru olması kısaca batı sesleri daha fazla
4,gw8 128 polifoni exr46 64 polifoni
5,gw8 üzerinde hoperlör yok exr46 var
6,gw8 256 mg hafıza exr46 2 mg hafıza (exr46 hafızası 2 mg ama 115 rtm alıyo)

her zaman gw8 exr46 dan özellik olarak üstün

önemli olarak bunlar var aralarındaki fark olarak,diğerleri basit özellikler

bir kaç noktayı düzeltmek isterim:

exr46 daki hafıza 4 mb. ayrıca exr46 deki kitler gw8 ile aynı değil.

roland, gw-8'e exr46 dan aldığı oryantal kitleri atarken, 10 oktavlık kitleri 6-7 oktava düşürmüş. mesela exr46da, "oriental 3" kitinde va7 nin davulları, bongoları, zilgit, bass-slide, ethnic kitten alınma vurmalı çalgılar varken, gw8 de bu davullar yok.

exr46'da roland va7'nin "v-pop 1" kiti "greek1" kitin içerisinde mevcut, gw8 de ise bu kit baştan 3 oktav kesildiği için bu davullar yok.

ayrıca gw-8 de "greek 1-2" olarak geçen kitlerin asıl ismi "or-mix1-2" dir.

ayrıca ayrıca :D

exr46 daki kanun, ud, klarnet vb gibi seslerin en son oktavlarında cırlamalar, hareketler mevcut. gw8 de yine kesilmiş bu seslerin hepsi. gw8'e atılan tüm exr46 ses-davul kitleri kesilmiş, baştan sondan kırpılmış durumda.

davul kit sample larının da decay değerleri düşük. yani darbukanın güm sesi güüüüm diye değil de güm! diye bitiyor. mesela orjinal tef sample'ına batı kitlerinden tef sesi karıştırılmış. dalga geçer gibi..

umarım bilgiler işinize yarar.

saygılarımla.

Moderatör tarafında düzenlendi:

gw8 sadece hoparlör sorunu bence iyi bir alet illaki amfi gerektiriyo bu kötü

profesyonel aletlerde hoperlor bulunmaz. hoperlor alette başka doğru düzgün özellik olmadığında konulan bir extradır. bu tarih boyunca böyle olmuştur.

profesyonel aletlerde hoperlor bulunmaz. hoperlor alette başka doğru düzgün özellik olmadığında konulan bir extradır. bu tarih boyunca böyle olmuştur.

eminmisiniz hocam hoperlörü bulunan cihazlar amatörmüdür yani bunu mu demek istediniz,,pa 1x pa 800 pa 80 roland va7 xd9 sx3000 v.s bunlar sizce prof aletler değilmidir,
bu arada exr46 4 mg hafıza vardır evet doğru,hatırlatmanız için teşekkürler ,yanlış yazmışım :)

bu arada syn piyanist

ben orada madde madde yazmamın sebebi gw8 exr46 nın biraz daha geliştirilmişi ve genişletilmişi bunu demek istedim,exr46 daki türk ses ve rtmlerin ve çoğu kitlerin aynısı gw8 dede var,farklı olarak gw8 de değişik özelliklerde var,,gw8 exr46 dan üstün bi cihazdır,özellik olarak gw8 exr46 dan üstün bunu söylemeye çalıştım saygılar

pa1x pro, pa1x ve pa800 + pa80 den üstün, hoperlörsüz
va7 nin üstünde va76 var hoperlorsüz
ketronu umursamam onun için stratejilerini bilemem.

pa1x pro, pa1x ve pa800 + pa80 den üstün, hoperlörsüz
va7 nin üstünde va76 var hoperlorsüz
ketronu umursamam onun için stratejilerini bilemem.

yani amatörmü bunumu demek istiyosunuz ? ,yalnız size şunu hatırlatırım,pa 1x,,,,pa1x pro dan üstündür saundların güçlü olması yönünde, :)