Setten nasıl yer açarım

piyanist yaman

5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Özel Üye
Enst.
Korg pa 900
Selam arkadaşlar yeni set aldım set mb olarak komple dolu fakat eski kullandığım semtten bir iki ritim ve sesi yeni setime eklemek istiyorum malum bu settede kullanılmayan ritim ve ses mevcut nerden nasil hangi şekilde silmeliyimki setin mb ini düşüreyim eklemeler için yer açayım .bilen arkadaşlar tarif ederse çok memnun kalırım .

Cevap: Setten nasıl yer açarım

once kısa yolları sil sonra saund a bas sonra record sonra sag ust tırnakta delete ye dokun cıkan sayfada orta dakı kutucuğu işaretle ok de tamam

ses 3 kısımdan oluşur
perfonmance user sample
önemli olan burda sample dir .. ramda yeri kaplayan sample sesler dir
bunun için perfomance hangi userlere adreslenmiş onu tespit etmen gerek
sonra sound menüsüne girim belirlemiş oldugun user hangi sample sesi kullanmış onu bulman gerek
sonra sound record ve yukardaki arkadaşın yazmış oldugu şekilde silebilrisin..
yanlız dikkat etmen bir husus var . . sileceğin sample başka style yazılımların introsunda veya acc lerde kullanılmış olabilir .. bunun için setine iyi hakim olman gerek..

Mesele ses ve ritim silmek değil arkadaşım. Yer kaplayan bunlar değil bunları oluşturan bileşenlerdir.

Buna karşın ritim silip yer açacağım dersen o ritimi oluşturan Drum Kitleri ve diğer bileşenleri silmen lazım,ki bunu yaparsan o Bileşenlerin oluşturduğu diğer ritimleride silmiş olursun.

Selam arkadaşlar tavsiyeleriniz için teşekkürler deneyelim inşallah beceririm.