Slm arkadaşlar...

torukmakto

Vip Üye
5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Özel Üye
Enst.
roland BK-5or&roland g-1000
öncelikle herkese hayırlı akşamlarr.hayırlı işler.ben piyanistliğe 86 yılında başladım.profesyonel olarak 88-99 yılları arasında taverna ve gazinolarda devam ettim.ozamanki tarzım genelde piyano ve taverna üzerine idi.tabii ozamanlar cengiz,arif,ümit,atilla,zihni ve yaşar yağmur falan vardı revaşta.sürekli bunların repertuarı ve sanat müziği repertuarı üzerine kendimi geliştirdim..99 depreminde sakaryadaydım.depremden sonra müziği bıraktım.en son e 86 vardı...e 30 la başladım e86 ile sonlandırdım.13 sene hiç elime klavye almadım.bundan 3 ay önce bir arkadaşım rahatsız olduğu için bir düğünde kendisine yardım etmemi istedi,tabii benimde hiç düğün tecrübem yok.eskiden tavernaya beni dinlemeye gelenler hep sanki ağlamak istedikleri için gelirlerdi..hep duygusal takılırdım ozamanlar.neyse düğüne gittim ve 13 sene aradan sonra bişeylerin hala bende kaldığını anladım.yani org çalabildim ama eski isteğim kalmamıştı..o ara arkadaşta bana bi gaz verdi senin ölün bile yeter,piyasadakiler senin tırnağın bile etmez falan..bende o gazla gidip bk-5 or aldım..benim semtimde eski ortamlar yok yani heryerde taverna gazino dönemi bitmiş..arkadaş bana bir kaç düğün aldı,bende gittim ama oyunhavaları çiftetelliler özellikle benim tarzım diil.meyanlar dolaşmalar falan beceremiyorum..kafamdan doğaçlama yapmak istiyorum oda olmuyor..eskiden yanımıza gelipte abi bize ders verirmisin diyen çocuklar şimdi klavyeyi uçuruyor..ne yapmalıyım bilmiyorum,onlarında beni böyle görmelerini istemiyorum..ortam şimdi düğün ortamı olmuş.oturaklı mekanlar yok artık.bu çiftetelli meyan ve dolaşmalarda nasıl kendimi geliştirebilirim bilemiyorum..nekadar yapmaya çalışsam parmaklar biyerden öteye gitmiyor..ne yapmalı sizce??parayla satın alınacak bi meziyet değil ama kendimi 2012 model bir piyanist yapmak istiyorum..eskilerde kalmak istemiyorum..bu piyasada bende varım demek istiyorum.çünki yeni nesil orjinalden uzaklaşmış..mustafa abilerinin yenden piyasaya girmesi laazım..sizce nasıl bu işin üstesinde gelebilirim..bana biraz tüyo verebilirmisiniz...dönüşüm muhteşem olmalı.....saygılar..

Cevap: Slm arkadaşlar...

üstad bol bol meyan dinle.kulakların dolsun ilkönce.en çok neyi duyarsan onu çalmaya çalışıyorsun.daha sonra orgta bunları uygulamaya çalış.komaları doğru yerlere verip pitch bender ile daha uzun uzun çalış.eskiden pek komayla işimiz olmazdı.dolayısıyla pirch bend falan pek iligilenmezdik.hatta e 30 da koma bile yoktu.seni anlıyorum.bende böyle yaptım faydası oldu.

usdat hos geldin dunyada en buyuk pismanlik icinden geleni yapmamakdir icinden ne geliyorsa yap bence sonunda tuh be deme

üstad bol bol meyan dinle.kulakların dolsun ilkönce.en çok neyi duyarsan onu çalmaya çalışıyorsun.daha sonra orgta bunları uygulamaya çalış.komaları doğru yerlere verip pitch bender ile daha uzun uzun çalış.eskiden pek komayla işimiz olmazdı.dolayısıyla pirch bend falan pek iligilenmezdik.hatta e 30 da koma bile yoktu.seni anlıyorum.bende böyle yaptım faydası oldu.

tüyoyu aldım ozaman çalışma zamanı...bu arada 91-93 yılarında kumladaydım orada piyanistlik yaptım..şimdi nasıl oralar merak ediyorum...benim zamanımda haluk tekin, zeki filiz falan vardı.diğerlerini unttum..iyi çalışmalar..

bende o zamanlar başladım piyanistiliğe.haluk abi çamlıkta idi ben yerine çalmıştım.sahnede ilk şarkımı haluk abinin yanında söylemiştim.artık o ortamlar kalmadı:(

bende çakılda başladım,sonra akasya,sonra sarmaşık,ensonda deniz sevenlerdeydim..kışlarıda püsküllü bardaydım.ilk kışlık tavernayı biz açtık kumlada...rahmetli yaşar dağlı abimizin deniz tavernada vurulduğu sezon son sezonumdu .bidahada gitmedim.sahnedeki adım,mustafa kurtoğlu idi..