Yeni üye oldum, öncelikle herkese merhaba.
Formda dolaşırken setler konusu ilgimi çekti. Müzisyen yada piyasacı değilim, uğraşım (ev de) amatörce. Müzik hobisi sebebiyle 1 ay önce yamaha klavye aldım. Gitardan klavyeye dikey geçiş macerasına girdim, umarım çakılmam.
1 aydır da türk ritim setlerini araştırıyorum. Internet'te ...usbset (Emo'dan Bayramali'ye) diye satılmaya çalışılan çok da ucuz olmayan 34 tane set saydım. Bunların büyük çoğunluğun kayıtdışı çalıştığını düşünüyorum. Fatura,belgeyi bırakın setlerinin içerik listesi bile yok. Bir kaçından liste rica ettim youtube ta videolarının var olduğu mesajını attılar.Videolara bakıyorsun çok kısa, detay yok parmak-laf şov var!
Dolaysıyla tüketiciler kumar oynamak, sömürülmek zorunda bırakılıyor. Tespitlerim:
* Set içinde ne var (Style,sampler,ses,pad vs.) listesi yok
* İçine 20-30 ritim, 30-40 tane de ses koymuş 600-700Tl isteyen var! 3000Tl isteyen de varmış.
* Hangi cihazlara uyumluluğunun garantisi yok. Forumlarda kullanıcıların setup şikayetleri var
* Ritim ve seslerin güncellenmesi garantisi yok. Müzik devamlı gelişen bir sanat dalı değil mi? Güncelleme için para isteyenler var.
* Seti alıp da telefon desteği alamayan kullanıcı şikayetleri var
* Ritimler,sesler birbirinin kopyası gibi. Birinde eksik olan diğerinde de eksik...
Liste daha uzayabilir.
Sanat, ekonomik açgözlülük içermemeli, güzellikler paylaşılırsa ivme kazanır.
Bir usta yardım etse öğrensem de herkese set yapıp paylaşsam
Selam ile...