Ruhi
5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
- Enst.
- YAMAHA OR700 TR V2 - YAMAHA DSR 200
Sevgili müzisyenler. Bildiğiniz gibi en çok tercih edilen müzik aleti, özellikle bir ya da iki kişilik guruplarda, klavyedir. Klavyelerde de en önemli iki unsur, ses ve ritmdir. Ben ritm üzerinde duracağım. Bilindiği gibi bir çok klavye üzerinde ritm yazılabilmektedir ama bu aynı zamanda çok hassas zamanlama gerektiren bir olaydır. Saniyenin dörtte biri zamanında bir darbuka tırı atmak, klavyenin tuş hassasiyetiyle de orantılı olduğu için, bazen hassas ritmler gerektiği gibi olamamaktadır. Ritm olayı ayrıca bazı programlar üzerinden de yapılabilmektedir. İşte ben bu aşamada, Yamahaya gönül vermiş ya da profesyonelce çalışan arkadaşlarımızdan, bu programların kullanımlarını anlatmaları bir çok müzisyene kolaylık sağlayacaktır. Örneğin, Stylemaker, styleplayer, casmeditör ve bunların örneğin Cubase ile birlikte nasıl kullanıldığını adım adım basit bir şekilde anlatabilirler. Tabi aslında başka programlar da var. Örneğin cakewalk... Ayrıca midi kullanılarak nasıl ritm yapılır? Programla ritm yazan arkadaşlar, çalıştıkları programı ve basit detayları açıklayabilirlerse. eminim bir çok kişi müteşekkir olacaktır. Şimdiden emeği geçecek tüm arkadaşlara teşekkürler.