OR 700 V2 mi PA 500 TÜRKİYE mi?

Cevap: OR 700 V2 mi PA 500 TÜRKİYE mi?

Medelli firmasının yaptığı org idir Korg PA500 TR :D Haberiniz olsun, ona göre düşünün..

feraza hocam pa500 ün kasası ve tuşeleri klavyeyi baştan kaybettiriyor.55 de kullandım inanır mısınız 55 in kasası ve tuşeleri ondan daha sağlam.sanki plastik kaşıkları tuşe diye klavyeye montalamışlar.ikinci kötü yönü ise nevale olmamasıdır.ara model olarak çıktı tutulmadı ve bundan dolayı set ve nevale sıkıntısı büyük ölçüde.iyi yönleri var mı var.dokunmatik ve hafıza kartı özelliği olması klavyeye ayrı bir hava katıor.or700 deki gibi koma düzeneklerinin pich bendin üzerinde olması ayrı bir avantaj.sonuçta artı ve eksilerini belirtirsek eksikleri bana göre daha çok basıyor lakin güzellik görecelidir,saygılar...

peki kardeşim sen set yapmayı bilmiyorsun anladığım kadarıyla,set yapmayı bilsen ilk başta eletrolarına hasta olursun,,artı yanlış anlama set yapmayı bilsen aleti işlemeyi bilsen,,rtm yazmayı bilsen böyle söylemezsin,,darbukalar davullar sesler rtmler gayet süper,,yanlış anlama kardeşim kesinlikle bilmemek ayıp değildir,,belki sen set bulamadın sağlam bi set veya rtm bulamadın yani kısaca tam net olarak pa 500 tr yi tanıyamadın,,pa 55 tr ara alet ve sık arıza yapıyo ama çok tutuldu,,tuşe olarak pa 55 tr ile aynı deniliyo,,yakından inceledim şu an pa 55 tr kullanıyorum pa 55 tr ile alakası yok,,kasa sağlam bence tuşelerde fena değil,,varsa satan ben alıcıyım pa 500 tr

ama arkadaş profeyonel olmadığını söylüyor nasıl ritm yazsın nasıl set oluştursun.yamahanın en büyük artıları sağlam olması ve menünün basit olması 500 tr'ye nazaran daha çok paylaşımının olduğu bi alet bencede or700 v2.

arkadaşlar bukadar birbirimize kırıcı o alet bu alet demenize gerek yok alacak olan arkadaş iyi yorum yazılsın istemiş neler yazılmışsınız konuyu acan arkadaş alsın önce pa500 bıraz kullan ver 0r700 al sın bukadar basit bizde yıllardır alet deyiştiriyoruz çünki hermarkanın kendine göre artıları eksileri var bukadar kırıcı yorumlara ne gerek var müzisyen kırıcılık deyil arkadaşlar

teşekkürler recep abi...

bende amatör takılıyorum 6 ay araştırdım tüm klavyelerin özelliklerini okudum yamaha psr or 700 tr v2 aldım daha cihazın 5te 1 ini öğrenmeme rağmen beni mest etmeye yetti cihaz basit her gün bir şeylerini öğreniyorum sesler çok gerçekçi her enstrümanın sesi bire bir aynı geldi bana batı müziği de çok rahatlıkla yaparsın oyun havaları desen süper karar senin.

Arkadaşlar konuya müdahil olmam fikirlerimi beyan etmekten öte anlam taşımamaktadır...Türk müzisyenleri 80 lerde org tarzı taverna müziğine ilgi duymaya başladığında koca bir orkestranın yaptığını bir klavye yapıyor diye olaya epey bir ilgi göstermişti..Dolgun ve tesisatın hakkını veren ritmler ve sesler dinleyicininde ilgisini çekince bu sektör ta bugünlere geldi..Son 10 senedir özellikle orglar arasında tarza hitap etme ve birkaç markanın diğerleri arasında sivrilme durumu ortaya çıktı..Roland Korg ve Yamaha sektörün en tanınan isimleri oldular..Hatta Yamaha son yıllarda atak yaparak müziğe gönül vermiş insanları mutlu etti..Şimdi Korg ve Yamaha arasında kararsız kalmış arkadaşımız...Birkere bu iki org arasında dünyalar kadar fark var..Bu fark,bir diğerinin ötekisinden daha güzel yada kötü olması anlamını taşımıyor..Bu fark kullanıcının beklentileriyle doğru orantılı..Örnek vermek gerekirse ; Bana göre Korg'un ritm ve sesleri çok sert..Benim yapmak istediğim tarza hitap etmiyor bu durumda seslerin ve ritmlerin ton kalitesi bu durumda benim için ikinci planda kalıyor..Yani bu aslında tamamen tercih meselesidir..Arkadaşlar malzeme kalitesinden bahsetmiş buna yorum yapamam tecrübeli arkadaşlarımızın sözlerine itibar etmek lazım diye düşünmekteyim..

Kısaca sayın arkadaşım öncelikle bir orgtan beklentilerinin ne olduğunu saptarsan alacağın orgtan pişmanlık duymazsın kolay gelsin..

Pa 500 ü incelemedim or 700 v2 güzel alet. Yamaha kalitesinde..

Ben de uzun yıllar korg kullandım ve 7 aydır Yamaha or 7oo v2 kullanıyorum bunun 2 ayı satmakla geçti 5 ay diyelim.Ben de sert ritimlere alışmışım korgda sert ritim dersen korg yok yumuşak ve batı ritimleri dersen yamaha...