or700v2 mi ketron sx3000

Cevap: or700v2 mi ketron sx3000

bence karar vermek zor bu konuda,or700 v2 de usb var,hafıza çok,polifonik olarakta or700 v2 yüksek,kullanım kolaylığı olarak aynı diyebilirizi,or 700 v2 biraz daha öne çıkıyo teknolojik olarak,sx 3000 bi ara bende çok araştırdım almaya niyetlendim,piyanist şantör nickli abinin demolarını bi dinle istersen sitede or 700 ve sx 3000 rtm ve ses demoları var onları dinlersen sana yol gösterebilir,kolay gelsin

:::::::::::::::::::::::::eek:r700v2::::::::::::vs:::::::::::::::::::::::sx3000
klavye.....................tuşlar birbirine yapışık...........................tuşlar ayrı ayrı
.............................yay yok conta üzerinde yaylanıyor..........yay var ve ağırlaştırılmış
..............................laçkalaşıyor ses yapıyor........................çok sağlam
kasa.......................plastik................................................alüminyum
sık görülen arıza........sağ hoparlör arızası..............................yok
pith bend.................dikey.................................................yatay ve daha kaliteli
sound......................zayıf.................................................güçlü
hafıza......................usb...................................................hd-fd-pattern ram-flash
vokalizer...................yok..................................................takılabilir opsiyonel
mikrofon...................bağlanmaz.........................................bağlanır efekt verir
drum kit düzenleme.....yok..................................................var
lesli efekti..................var..................................................yok
after touch................yok..................................................var
ses birleştirme............2 ses................................................4 ses
registrasyon...............var..................................................var
user ses.....................var..................................................var
program.....................yok..................................................var
şarkı defteri................var..................................................yok

Klavye - Kasa - Pitch Bend hiçbir anlamı yoktur..

Sound :PSR OR700TR V2 = Ses çıkışı kuvvetlidir ve metalik değildir Sağlam bir sound açıkcası..
SX3000 = Sound'unda aşırı Arap esintisi vardır.. Ama yinede sağlam bir sound'a sahiptir..

Hafıza : Her iki alettede yeterlidir..
Vocalizer : Hiçbir önemi yok :) çünkü kullanmak istiyorsanız Tyros 4 almanız gerekiyor çünkü şu an ki teknolojideki Vocalizer mantığı düşük modellerde çocuk oyuncağı gibi çalışıyor.. ama SX3000'de mikrofon bağlanması artısı fakat düğündede orga mikrofon bağlayacak halimiz yok ya
DrumKit Düzenleme : Ritm yazıyor musun, bilmiyorum.. Bilmiyorsanız bu özelliği sallayın..
After Touch : Her iki modelde de mevcuttur..
Ayrıca hangi alet güncelleniyor ? SX3000 ile ilgili konu açarsın anca haftada bir iki yorum yazan olur daha doğrusu ihtiyaçlarını giderecek olanlar..
Ama Psr or700tr v2 her ay güncelleniyor ve gelişiyor ve bunun yanında paylaşımlarda gerçekleşiyor..

Psr or700tr v2 almanı öneriyorum

Benim fikrim ise sadece biraz daha beklemen.. Şubat ayını bekle sadece
Beklersen muradına ereceksin..

Bende daha once or700 kullanmıs ve sx3000dinlemiş birisi olarak soyleyim.
or700 ün dügüncülük ve programcılık ritim altyapısı sx3000 den daha zengindir. türkiyenin heryerinde iş yapabilirsiniz.türkiye icin tam global bir alet olmuş üzerindeki türk presetleriyle.

Klavye ve kasayı dügünde kac kişi düşünüyor. ben düğünde hic kasaya odaklanmadım. oynayanları takip ederken bunun onemi kalmıyor.

sx3000 ses yonünden sadece phaser efeği eksikliği yüzünden sınıfta kalır. solo enstumanlar olarak or700den üstündür. ayrıca pcm yükleme imkanı var. gerci kullanıcı yükleyemiyor ama yinede imkan var.

bana sorarsanız; hızlı,hafif usbli ve bol nevaleli olan or700 v2 derim.

buraya çook uzun uza bi cevap yazıyordum...

sonra son bi kontrolden geçirdim. Yazımda anlattıklarım aynen yazılmış.
Batuh Can abi Umut abiye katılıyorum.

diğer yandan da,
Ama bakıyorum da birileri herşeyi biliyo maaşallah :) ama yanlış biliyo :D

Teknik olarak da verilen bu güzel açıklama, sanırım yeterince açıklayıcı olmuştur. Valla özellikle OR700 V2 için söylenen bazı şeyleri algılama da güçlük çekiyorum... Beni tatmin etmeyen hiç bir özelliği yok. Sample atılabilme özelliği de olsa zaten bu fiyata satılamaz. Şu ana kadar anlaşıldı ki, hiç bir org daki ritmler kimseyi memnun etmiyor. O zaman, özellikle bu işi profesyonelce yapanlar (Halit Hoca gibi) oturup her parça için kendi ritmlerini yapacaklar. Çünkü en pahalısını bile alsanız, sizi yeterince tatmin eden ritm bulamazsınız. Ben her parçaya özel ritm yapıyorum. O kadar hoşuma gidiyor ki... Her yönüyle beni tatmin ediyor. Hele bir de Batuh, Salim gibi bu işde teknik anlamda uzman olsam neler yapardım Allah bilir. Tuşlar üzerinde konuşuluyor. İşin aslına bakacak olursanız, o zaman da piyano tuşları gibi olmasını isteriz. Bu istekler hiç bitmez ki...Sayın Başar' ın da dediği gibi arasında 1000 TL fiyat farkı olan iki aleti karşılaştırıyoruz. Bence sırf bunun için bile V2 tercih edilir.

salim ben yazımı sildim.
neden mi?
çünkü artık pes diyorum ve bu gibi yazıları okuduğumda sadece gülüyorum.
anlayamadığım tek şey,
or700 ile ne alıp veremedikleri var?
en başta ,iki alet arasında 1000TL fark var.karşılaştırmada haksızlık buradan başlıyor.
hele karşılaştırma tablosu bir acayip.bravo sadece tebrik ederim.

ben aletlerin kötü ve sorunlu taraflarını bilen biriyim.ayrıca 1990 yılından beri başta solton olmak üzere daha sonra ketron olan firmanın servisliğini yaptım.dtl hala devam ediyor.
bu arkadaşımız nereden biliyor bu modelin sorunsuz olduğunu?neden sadece or700 sorunluymuş gibi gösteriyor?
işte salim,
bu yüzden gülüp geçiyorum.çünkü mektup yazar gibi yazarsam insanları soğuturum o sorunsuz aletten.

ha unutmadan:
plastik kasa türkiyede bir avantajdır sayın piyanist şantör.
iyi düşünün bulursunuz.ipucu vereyim,
topraklama hataları,faz kaçakları gibi.
benim bir tanıdığım sahneden düştü bu yüzden ve hemen sattı aletini ve plasik kasalı bir pa800 aldı.inşallah başınıza gelmez allah korusun.

Arkadaşımız kasadan bahsederken tahminim sahnede gösterişinden dolayı Ketrona artı koymuştur. Mesela sahnede bir Roland GW8 birde G70 in duruşuna bakalım. GW8 agzıyla kuş tutsa seyirci gözünde çocuk orgu olarak görülür. Ayrıca tuş takımı da önemlidir orgda..G70 de tuşlar eli itiyor ve hızlanıyorsunuz.....Analizde sound bölümü yanlış olmuş. Bu konu teknik analiz gerektirir. Ton begenisi de kulaktan kulağa değişir... Tarkan'ın , Demet Akalının ,MFÖ ......CD lerinde ton aynımı.....ketronun arkadaşın bilemediği ana Can üstadın bildiği bir sürü eksiği olabilir...

salim ben yazımı sildim.
neden mi?
çünkü artık pes diyorum ve bu gibi yazıları okuduğumda sadece gülüyorum.
anlayamadığım tek şey,
or700 ile ne alıp veremedikleri var?
en başta ,iki alet arasında 1000TL fark var.karşılaştırmada haksızlık buradan başlıyor.
hele karşılaştırma tablosu bir acayip.bravo sadece tebrik ederim.

ben aletlerin kötü ve sorunlu taraflarını bilen biriyim.ayrıca 1990 yılından beri başta solton olmak üzere daha sonra ketron olan firmanın servisliğini yaptım.dtl hala devam ediyor.
bu arkadaşımız nereden biliyor bu modelin sorunsuz olduğunu?neden sadece or700 sorunluymuş gibi gösteriyor?
işte salim,
bu yüzden gülüp geçiyorum.çünkü mektup yazar gibi yazarsam insanları soğuturum o sorunsuz aletten.

ha unutmadan:
plastik kasa türkiyede bir avantajdır sayın piyanist şantör.
iyi düşünün bulursunuz.ipucu vereyim,
topraklama hataları,faz kaçakları gibi.
benim bir tanıdığım sahneden düştü bu yüzden ve hemen sattı aletini ve plasik kasalı bir pa800 aldı.inşallah başınıza gelmez allah korusun.

benim ne or700 ile nede yamaha ile bir sorunum yok olsaydı yamaha a1000 ve sonrasında or700 kullanmazdım zevkle kullandım fakat arkadaşlara kullandığım orglar arasındaki kendi tecrubelerimi söyledim tabiki anlıyorum sizler bu işten ticari menfaatiniz var ama benim yok ben tarafsızım burada her marka org hakkında görüşlerimi yazarım örneğin korg firmasının pa55tr pa80 ve i30 modellerinide aldım kullandım pa55 kadar adi orgta görmedim bunları belirtiyorum ve kullandığım aletler içinde benim en beğendiğim sx3000 dir özellikle vurguluyorum tekrar herkezin sx3000 kullanmasının bana bir menfaati yok bu arada tünel müziklede hiçbir menfaatim yok 2004 yılından bu yana forumda yazıyorum paylaşıyorum :)

Klavye - Kasa - Pitch Bend hiçbir anlamı yoktur..

Sound :PSR OR700TR V2 = Ses çıkışı kuvvetlidir ve metalik değildir Sağlam bir sound açıkcası..
SX3000 = Sound'unda aşırı Arap esintisi vardır.. Ama yinede sağlam bir sound'a sahiptir..

Hafıza : Her iki alettede yeterlidir..
Vocalizer : Hiçbir önemi yok :) çünkü kullanmak istiyorsanız Tyros 4 almanız gerekiyor çünkü şu an ki teknolojideki Vocalizer mantığı düşük modellerde çocuk oyuncağı gibi çalışıyor.. ama SX3000'de mikrofon bağlanması artısı fakat düğündede orga mikrofon bağlayacak halimiz yok ya
DrumKit Düzenleme : Ritm yazıyor musun, bilmiyorum.. Bilmiyorsanız bu özelliği sallayın..
After Touch : Her iki modelde de mevcuttur..
Ayrıca hangi alet güncelleniyor ? SX3000 ile ilgili konu açarsın anca haftada bir iki yorum yazan olur daha doğrusu ihtiyaçlarını giderecek olanlar..
Ama Psr or700tr v2 her ay güncelleniyor ve gelişiyor ve bunun yanında paylaşımlarda gerçekleşiyor..

Psr or700tr v2 almanı öneriyorum

Benim fikrim ise sadece biraz daha beklemen.. Şubat ayını bekle sadece
Beklersen muradına ereceksin..

Usta Şubet Ayını bekle demişsin.. Ne var Şubat ayında ?__?????????? :confused: