anfi seçmeyen cihaz hangisi arkadaşlar ?

mustafacamci1977

Moderator
Yönetici
Moderator
Vip Üye
5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Özel Üye
Web sitesi
www.facebook.com
Enst.
ROLAND E-A7
bır kaç cihaz degıstirdikten sonra baya bı zıhnen yoruldugumu hıssettım
evde çalarken çok hoş ses alıyorum düğünde yerin dibine geçiyorum

eskiden tenoloji bukadarda ılerı degıldı ama hıç boyle şikayetler duymazdık :(
bu teknoloji başımıza dertmı ya ?
korgun ıyı bı orgunu aldık dıyelım
otalama 4 bın tl bayıldık
amfimiz busefer amfimiz verımvermedi
şimdi 5000 lirada amfıyemı verelım en az ?
korg çok ıyıde neden her amfide istedığimiz gibi verim alamıyoruz ?

Cevap: anfi seçmeyen cihaz hangisi arkadaşlar ?

güzel konu açmışşısn gerçekten de eski klavyeleri özellikle de roland çalarken elimiz anfide pek olmazdı bunun sebebi acaba yeni klavyelerde drum kit sayısının çok olması mı ama sanırım teknoloji ilerledikçe bazı şeyler karmaşıklaşıyor bu da normal eskiden sanırım klavyelerde drum kit sayısı çok fazla değildi ya da 1 tane drum kiti olan klavyeler vardı ama şimdiki klavyeler de daha iyi ses çıkartıyor daha gerçekçi sesler ama her nimetinde bir külfeti var gülü seven dikenine katlanır misali ama tebrik ederim güzel noktaya temas etmişsin saygılar.

Moderatör tarafında düzenlendi:

Ustalarımın söylediği gibi ilk başta ses sisteminiz sağlam olsun sonra orga para yatırın 3x te olsa verim alamazsınız bence piyasada ençok ne gidiyosa onu alın binlerce ilan var

Çalgıcılık işinde ses sistemi en önemli şeydir, müzik aleti sonradan gelir.

İlla ki efektler, drum kitler, samplerler vb. çok fazla oldu X setinden bi drumkit Y setinden bi ses Z setinden bi ritim derken setler toplanıyor. Bu seferde bütün setlerde nerdeyse efektler ve eq ayarları değişiyor tabi bunları kullandığınız ses sistemine bağlayıp tek tek editlemek gerekiyor. Bu da çok zahmetli bir iş. Ben pa80 kullanırken 4 kanal takıp kullanıyordum sesler güzeldi fakat dediğim gibi yinede tek kart ve saund kullanıyordum sonuçta. pa800, pa2x, ve pa900 e geçince iş değişti eq ayarlarını tek tek yapmak gerekti bende oturup onunla uğraşmak yerine düğünde yada proğramda nasıl verim alabiliyorsam o şekilde ayarlayıp kaydetmeye başladım sıkıntı olmuyor. Yalnız hoparlörün üstündeki sesi hiç uğraşmadan ses sisteminde alacam diyorsanız yamaha öneririm bende korgta var yamaha da var hepsinin keyfi farklı diyebilirim. Kolay gelsin.

abi yamaha başka söze gerek yok korg bitmiştir artık görüceksiniz bir kaç yıl sonra aynı setler ortalıkta dönüp durunca aynı taylan tarzı roman ritimleri basık şekilde cansız 2/4 ler vs vs korg a tamam herkez destek veriyor ama hangi usb aman aman tırnak uçuklatıyor insanı heyecanlandırıyor düğün içinde sahne içinde hepsi brbirinin kopyası piyasada ne kdr set varsa usb setler hepsinin kullandım kimse kusura bakmasın o usblerde çok daha iyysiini piyasadaki setlerden toplama olarak yapabilirim.ama şu var korg yok abi pa3x mesela herkez diyor süper öyle bir şey yok çünkü insanlara seçenek bırakmadılar bunu söyleyen kaç kişi yamaha tyros veya ketron audya 5 kullandı saund duyun ses duyun gerçekçilik duyun abi böyle olmaz bu ustalar azıcık yamahaya baksın can başar tek başına nereye kdr ketron udya ya baksın taşkın abi nereye kdr sizlerde yapın ki herkez geçsin yamaha ya emo sallamadan set yapsın biraz görücem ben o zaman ama şu sözlerimden şunu anlayın her şey kuru gürültüden ibaret değil slow şarkıları mp3ten çalmak değil son ses roman macun ses değil bunlar diğer aletlerede yapılabilir zor değil ama yapan yok ayıptır ya yapın abi ben mecburmuyum korg kulanmaya beni neden buna zorluyorsunuz

pcler çıktı mertlik bozuldu..isterse korgoasy olsun elinizde.kim anlar.adam sende 3x var diye al şu 50 lirayı fazladan diyormu..ama yok onun sesi fazla çıkıyor yok bunun sesi şura duyuluyr diyolar..demekki ilk önce ses sistemine ağırlık vermeliyiz.dediğiniz konuya gelince...orglar kaliteli oldugu sürece ses sisteminizde kaliteli olmalı..3xi bi anfi 2 kafayla subbassz çalıştırrm diyosan 3xten nefret edersin.ama 4 tane 8003 4 tane 6001 aldın mı 3xin keyfine varırsın.yani sadece org kaliteli değil bütün sisteminiz kaliteli olsnki kalitenin soundn farkına varabilin.:)

Moderatör tarafında düzenlendi:

pcler çıktı mertlik bozuldu..isterse korgoasy olsun elinizde.kim anlar.adam sende 3x var diye al şu 50 lirayı fazladan diyormu..ama yok onun sesi fazla çıkıyor yok bunun sesi şura duyuluyr diyolar..demekki ilk önce ses sistemine ağırlık vermeliyiz.dediğiniz konuya gelince...orglar kaliteli oldugu sürece ses sisteminizde kaliteli olmalı..3xi bi anfi 2 kafayla subbassz çalıştırrm diyosan 3xten nefret edersin.ama 4 tane 8003 4 tane 6001 aldın mı 3xin keyfine varırsın.yani sadece org kaliteli değil bütün sisteminiz kaliteli olsnki kalitenin soundn farkına varabilin.:)

aynen kardeşim doğru diyon ebni ketronla ilgili set yapım çalışmalarım var her kez duyacak ketronun sesini 1 yıl sonra seti çıkarıyoruz ve yaklaşık 1 yıldır uğraşıyoruz kendi kitlerimiz var korgttaki roman ritimlerini unutun ketronda izmir tarzı harika ritimler oluşturduk canlı yüzlerce roman ritimi var arkdaşlar bir sayfayı açıyorsunuz bir sürü kullanabileceğiniz roman ritimleri ankara ritimleri birbirinin kopyası değil muhteşem halay ritimleri ve bir çok süpriz 2015 sonunda herkez görecek bekleyin

tamam guzel dedınız amma tyros çoğu kişinin alım gucunun ıcınde degıl malesef :(