• '' 20 '' Konu Açan yada mesaj yazmış olan Rütbe '' Özel üye '' olucaktır.. Vip üye de 200 konu yada Cevap vermiş olan Rütbe kazanacaktır saygılar

Ayla Dikmen_Anlamazsın (ıssız adam) Pa900

• Konbuyu başlatan My75
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar : 19
  • Görülen : 4K
Cevap: Ayla Dikmen_Anlamazsın (ıssız adam) Pa900

eline,yüreğine sağlık kardeşim.gayet güzel ve başarılı bir çalışma olmuş.başarılarının devamını dilerim.

Teşekkür ederim arkadaşlar güzel yorumlarınız için..

@samanyolu55 Merhabalar üstadım,aslında yorumunuz " Tabi beğenirsiniz,adam slow çalmış" der gibi :))

Şaka bir yana öyle slow eserler vardır ki istediğiniz kadar parmaklarınız seri olsun o ruhu yansıtamadığınız zaman bir şeye benzemez..Mesela benim bir Careless Whisper çalışmam var gerçekten ben bile beğeniyorum,çünkü nette hücum kayıt ile yapılmış hemen hemen en iyisi,yada ben denk gelmedim..Yabancılardan çok övgü aldım bu parçada..

Yani ilk başlarda notadan piyano çalmak gibidir ama sonradan kendinizden geçmek için yada ruhunuzu yansıtabilmeniz için Fazıl Say gibi notaları fırlatmanız gerekir..

Üstelik insanlarda şu var,çok seri çalanı,süslemeler geçişler yapanı mükemmel klavyeci olarak görüyorlar..Bu durum bence çalışılarak elde edilebilir ama yapılamayan bazı özel yetenekler vardır,işte ona herkesin ulaşması zor..

Ben kendimi çok iyi klavyeci olarak görmem (ama eskiden gerçekten iyiydim :) ) ,arkadaşların dediği gibi ne müzisyenler var,insan klavyeden soğuyor,yani o duyguları yeri geliyor bende hissediyorum..

Kısaca demek istediğim bir Umut Açıkgöz beni klavyeden soğutamaz ama bir Ayhan Topçu hayran bıraktırabilir..

Bu arada demek ki hızlı parçalar yapma vakti geldi :))

Mesut, sen o duyguyu vermekte çok iyisin. Özellikle gitar partisyonlarında gayet iyisin. Ayhan Topçu gerçekten çok iyi ve çok yönlü bir müzisyen. İmzamdaki gibi, bazen jazz, bazen hicaz.

---Sevgili kardeşim, senin hızlı (seri) yavaş (slow) çalman beni hiç enterese etmemekte. Benim demek istediğimde seni kıskandığımı dahi belirttim. Sanatçılığına lafım asla olamaz, ağzıma biber sürerler. Sadece belirsiz kişilerin senin için olumlu veya olumsuz tenkitlerde bulunması, bende hazımsızlık yaratmaktadır. Bütün mesele bundan ibarettir. Kızım sana söylüyorum, gelinim sen işit misali. Sakın ha üstüne alınma. Bazı yerlerden illaki gak sesi gelecektir. Keşke hepimiz kardeş olsak, ahkamı bırakıp.

Sayın Çimenci;

Ben bu konuda sizden başka gak sesi çıkaran göremedim.

---Sadece belirsiz kişilerin senin için olumlu veya olumsuz tenkitlerde bulunması, bende hazımsızlık yaratmaktadır. Bütün mesele bundan ibarettir. Kızım sana söylüyorum, gelinim sen işit misali..

Üstadım şahsen bu konu için değil ama ben bugüne kadar zaten hiç olumsuz bir yorum almadım ki?? Olumsuz bir yorum almamamın sebebi hani çok iyi icra ettiğimden değilde arkadaşların bana olan benimde onlara olan saygımdan geldiğini düşünürüm hep..Yoksa atla deve değilki benim demolar,hiç ön çalışma olmadan kayıt tuşuna basarım stres atarım..

Sadece şu kimler geldi kimler geçti çalışmamda akorları gözden geçirmem tavsiye edildi ki
bunuda olumsuz saymam aksine açtım o eserin akorlarına baktım netten..Çünkü ben kendi kulak zevkime göre çalmıştım ama farklılıklar olduğunu gördüm..

Arkadaşlarda doğal olarak orjinal akora göre yorum yapıyorlar,buda gayet doğal..

Neyse boşverin,siz rahat olun benide dert etmeyin..

Moderatör tarafında düzenlendi:

Bu arada Volkan bir fırsatını bulursam sana özel bazen Jazz bazen hicaz karışımı yapacağım :)

Bu arada Volkan bir fırsatını bulursam sana özel bazen Jazz bazen hicaz karışımı yapacağım :)

Video olacakmı :) benim gibiler için tutorial değerinde videoların. Şaka bir yana çok memnun olurum, zevkle dinlerim dostum.

Usta eline sağlık. Diğerleri gibi bu çalışma da harikulade...

Nacizane bir rica . Fikrimin ince gülü'nü piano tutorial (on parmak) olarak video çekip paylaşmanız mümkün müdür..?

Ricanız başım üstüne ama o eseri hiç denemedim,kulak yatkımlığım olduğunda ricanızı kırmam elbet..

kitap gibi sound... benim nezdimde en önemlisi akorlar yerinde ve kulağıma doğru geliyor!... eline sağlık hocam. acaba Cüneyt Ertaç setin yaylıları ile daha iyi olmaz mıydı? malum türk işi bol legatolu :)

Teşekkür ederim,yanlış anlamayın ama ben genelde batı yaylıları daha çok severim,şahsen o bahsettiğiniz yaylılar bana kedi ciyaklaması gibi geliyor :) Hani biraz daha pes olsa geçişlerdeki legatosu fena değil gibi :) Bu arada o yaylıyı kendim editledim,şarkıdaki orjinaline yakın olsun diye..

Birde akormerkezindeki akorlarda C#dim kullandığım yerde Em vermişler ama bana alakasız geldi..C#dim kulağıma daha iyi geldi..Bilmiyorum kulaklar değişir :)

Video olacakmı :) benim gibiler için tutorial değerinde videoların. Şaka bir yana çok memnun olurum, zevkle dinlerim dostum.

Tabiki olacak,videosuz demoda kimseye faydamız olmazki..Umarım özelden attığım mesajı almışsındır..Yeni geldim,malum artık müzik amatör oldu hayatımda,fırsat bulur birşeyler yaparım inşallah..Aslında iyi fikir,fenada olmaz,Fazıl Say'ın Türk marşındaki blues,jazz esintileri gibi bir şey olabilir..Ama denemem lazım bakalım..

Ellerine emeklerine sağlık Mesut hocam. Her zaman ki gibi kalite akıyor...

Teşekkür ederim,yanlış anlamayın ama ben genelde batı yaylıları daha çok severim,şahsen o bahsettiğiniz yaylılar bana kedi ciyaklaması gibi geliyor :) Hani biraz daha pes olsa geçişlerdeki legatosu fena değil gibi :) Bu arada o yaylıyı kendim editledim,şarkıdaki orjinaline yakın olsun diye..

Birde akormerkezindeki akorlarda C#dim kullandığım yerde Em vermişler ama bana alakasız geldi..C#dim kulağıma daha iyi geldi..Bilmiyorum kulaklar değişir :)

Hocam kedi miyavlamasi konusunda haklısınız. Ben aletin demosunu dinlediğimde güzel gelmişti kulağıma ondan öyle bir öneride bulundum. Bir de yeni Trend oldu o Sound. Çeşitli Yaylı gruplarının videolarını izlerseniz görürsünüz. Biraz da o yüzden dedim.
Bir de bu büyük String section sesleri cidden 100 kişilik bir orkestranın sesini veriyor. O da benim kulağıma Sound bütünlüğü açısından iyi gelmemekte.

Ben gitar ile en az 250 Program yapmış bir müzik insanı olarak diyorum ki; hocam, akor sitelerindeki akor koyan adamlar sizden bizden fazla bilmiyorlar ve çoğu zaman en olmayacak yere saçma saçma akorlar koyup insanı çileden çıkarıyorlar... Sırf bu yüzden klavye çaldığım programlarda gitarist arkadaşımla ne tartışmalara girdim.. Önemli olan sizin duyduğunuzdur... İnsan zaten hissedince, kulak olgun olunca insanda bir armoni bilgisi oturuyor. Gereken yere en uygun akoru cuk diye oturuyor. Elinize sağlık tekrardan :) çalışmalarınizin devamını dilerim.
Saygılar.