Düne kadar her cihazın kendine has işletim sistemi vardı.
Bugün Korg pa600,900,pa3x LE ve pa4X linux işletim sisteminne geçti.
Medeli danteTR ise WinCE 6.0 üzerine kurulu.
Yamaha Unix çekirdeğinde özel bir işletim sistemine sahip diye tahmin ediyorum.
Gömülü sistemlerde kullanılan programlama dilinin %90 'ı C , C+ ya da C++ 'dır.
Linux demek açık kaynak demek yani kodları yayınlamak yasal zorunluluk oluyor ama ben korg un kaynak kodlarına erişemedim yani korg un Linux çekirdeği kullanmadığını buradan anlıyorum. ancak ketron bakalım kodları verecekmi ??? verirse çok farklı klavye distro ları çıkabilir
samsung yazılımı diye bişey yok ki android açık kaynak ve kaynak kodları ortada samsung sony htc vs bunlar sadece geliştirdikleri donanımların android driver larını hazırlıyorlar başka bişey yaptıkları yok tek yaptıkları donanım uyumluluğu için geliştirme yapmak arayüz UI theme pack vs yani sistemsel bi müdahale yok her biri o yüzden yeni android sürümü yayınlandığında donanımın yettiği modellerde driver pack lerini güncelleyerek update dağıtıyorlar. şuan sadece kendi lisansını koruma altına alan apple şirketi oda Unix çekirdeği ile kendi işletim sistemini geliştirdiği için osx ve ios tamamen kendine lisanslı ticari bir markadır. Linux gpl lisansı ile korunduğundan kaynak koadları açılmak ve geliştiricilere sunulmak zorundadır.ama şimdi şöyle bir konu da var...
Android de açık kaynak ama samsung yazılımının açık kodlarını veriyor mu?
bence bu firmaların yine yaptıkları yazılımı koruma altına aldıklarını gösterir.
yoksa kullandıkları yazılımın açık kaynağını verseler marka olamazlar cünkü açık kaynak kod dağıtıcısı ya da yapımcısı değiller...
samsung yazılımı diye bişey yok ki android açık kaynak ve kaynak kodları ortada samsung sony htc vs bunlar sadece geliştirdikleri donanımların android driver larını hazırlıyorlar başka bişey yaptıkları yok tek yaptıkları donanım uyumluluğu için geliştirme yapmak arayüz UI theme pack vs yani sistemsel bi müdahale yok her biri o yüzden yeni android sürümü yayınlandığında donanımın yettiği modellerde driver pack lerini güncelleyerek update dağıtıyorlar. şuan sadece kendi lisansını koruma altına alan apple şirketi oda Unix çekirdeği ile kendi işletim sistemini geliştirdiği için osx ve ios tamamen kendine lisanslı ticari bir markadır. Linux gpl lisansı ile korunduğundan kaynak koadları açılmak ve geliştiricilere sunulmak zorundadır.
SALİM BU ARADA SAMSUNG UN KAYNAK KODLARI DA BAK BURADA >>> Samsung Opensource Release Center